Fenomenul High Definition revolutioneaza modul in care percepem televiziunea si trece tot mai evident din categoria de proiect in realitate palpabila si accesibila utilizatorului de rand (de rand, dar cu dare de mana).

BBC, una dintre institutiile emblematice din istoria televiziunii, a anuntat ca in 2006 va face teste de transmisie prin tehnologie High Definition. Trustul filmeaza deja productii importante, precum Rome si Bleak House, in tehnologie HD, iar pana in anul 2010 se estimeaza ca toate productiile se vor face exclusiv pe acest tip de suport.

Totusi, trecerea catre High Definition se va face progresiv si largimea de banda necesara furnizarii de continut HD nu va fi disponibila pana la o restructurare a retelelor digitale, care va incepe in 2008 si va continua pana in 2012.

Totusi, telespectatorii vor putea savura transmisiuni scurte sub forma de test, care vor fi preluate si de operatorii de cablu sau satelit. Aceste teste vor avea loc intr-o prima etapa in suburbiile Londrei si nu vor afecta in nici un fel receptionarea programelor standard.