Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu pompa submersibila

    Salut !
    Am cumparat o pompa submersibila. Nu conteaza marca. Are cablu de alimentare pe patru fire. Sau astea sint firele care pleaca la pompa de la cutia de control cu butonul on/off. Pompa e pe 220V. 1kw
    Problema e ca cablul pompei are 10m si eu vreau sa o pun la 35 de m adincime.
    Cablul trebuie sa fie cu camasa cauciucata sau merge orice cablu cu patru fire litzate ?
    Si poate imi spune si mie cineva de unde pot lua un kit de vulcanizare pentru prelungire cabluri prin Militari.

    Fiti blinzi cu mine !
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  2. #2
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pompa pot sa o bag si la 100m. E pe intrebate si dat in cap daca nu e asa, la cel care mi-a vindut-o.
    Asa vin ele cu cablul scurt, ca sa mai faca si retailerii ceva bani. Si de obicei lumea nu le baga atit de adinc.
    Eu trebuie sa o bag la nivelul static din put, care e la 35m. ( din 55 cit are in total ).
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuza-ma ca ma bag si eu, dar cat ai dat pe putul ala, la a cata panza freatica si ai verificat daca apa are calcarul OK ?

    Thanks.

    v

  4. #4
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce e de facut stiu si eu.
    Doar tipul de cablu electric ma seaca, ca nu stiu daca sa iau cu camasa exterioara din plastic ( cum sint marea majoritate ) sau de cauciuc . O sa stea foarte mult in apa si poate conteaza.
    O sa ma interesez de cutia aia smechera. Suna bine, mai ales daca e ingusta si mica.
    Normal ca o ancorez cu un cablu.
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  5. #5
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @v.b.15:
    Am dat destul.
    A doua pinza freatica. 15-19 prima; 50-55 a doua ( sau pe acolo ) Strat de argila de vreo 35m intre pinze.
    Nu am verificat apa inca. Insa apa depozitata in niste sticle pe o perioada de o saptamina si ceva nu a lasat reziduuri sau urme de vreun fel. O sa fac si teste la apa cit de curind. Ma lasa putin rece cantitatea de calcar din apa. Nu ma astept sa fie mai mare ca media pe tara. Nu e cazul sa ne luam dupa reclamele de doi lei de la tv in privinta asta.
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un prieten a nimerit o panza freatica calcaroasa,cu concentratie mult mai mare decat la ApaNova si acum are depuneri pe toate tevile din casa. In estul Bucurestiului. Vroiam sa vad daca e un caz particular sau se intampla mai des, ca trebuie sa ma hotarasc si eu ce fac.

    v

  7. #7
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine nu e calcaros pamintul si nici straturile prin care s-a trecut. E argilos de au muncit aia de au rupt. Eu is intre Ploiesti si Bucuresti, pe la jumate.
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

  8. #8
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauciuc, sa fie cat mai groasa izolatia externa cea care imbraca toate firele.
    Sa fie de sectiune de cca 2.5 mm patrati.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    exista un dispozitiv electronic ce se monteaza pe teava ce intra in casa ce reduce depunerile.
    Da, dar la 150 lei metrul liniar de sapatura anul trecut, sa mai pui si filtre... mai bine te rogi de ApaNova daca e posibil. E inca ieftina. Oricum mi-a placut ce campanie se face la voi sa beti apa de la robinet. In loc de apa imbuteliata, nu de bere...

    v

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu

    Primul pas,(si poate cel mai important),fa o analiza completa la apa,nu este de gluma cu calcarul,vei strica in max2 sau 3 ani toate aparatele care folosesc apa,se gasesc la firmele de specialitate statii de dedurizare a apei(recomand Kinetico scump dar bun),pasul2, ptr innadirea cablului vezi ca gasesti mansoane speciale termoconductibile in praktiker sau Hornbach,sunt la set si ai in interior tot ce iti trebuie(mansoanele pe diferite dimensiuni plus contactele de legatura,cred ca un patent ptr a strange contactul ai pe acasa)si 3 cablul minim 4x1,5,de cauciuc siliconat(mai scump cu putin dar mai greu de gasit)

    P.S.===Oarecum in domeniu(poate scoatem un pret bun ptr statie la furnizorii mei)

  11. #11
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am o chinezarie de pompa coborata la 30 metri. Am prelungit cablul cu ce am gasit „in bazar”, gros sa fie. Merge de rupe de 3 ani. Bineinteles ca e ancorata de alt cablu + teava PVC.
    Succes.
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    io filtre electronice nu am vazut. vorbeam despre o instalatie electronica cu 2 cabluri care se bobineaza pe teava de intrare a apei in casa. nu stiu cum lucreaza dar stiu ca e eficient. ar trebui sa se gaseasca la magazinele gen praktiker.
    Pai si calcarul unde se duce? Se depune in zona cu bobina? Si trebuie sa schimbi teava? Mai bine schimbi un filtru. Nu stiu, dar nu suna bine.

    v

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    bucuresti , sos. giurgiului
    Posts
    230
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cablu MCG 4x2.5mmp. In alta ordine de idei poti sa tratezi si cu ce vrei tu campuri ionice , magnetizor , filtre cu ionizare, daca are calcar (adica simti ca e dulce la gust) , iei un dedurizator la 700 RON(sau mai scump) de la metro pe care il vei curata la luna sau mai rar (daca e apa curata) si o sa-i reactivezi subtanta din el cu 1kg de sare .Cam asta e tot ce se poate . Si da, in zona militari am vazut la un restaurant ca se chinuiau cu apa calcaroasa utilajele de la bucatarie .
    Cablu MCG dar e cam scump. Dar altceva nu recomand.Doar daca "iti aduce fratii nostrii acuma din franta din ala de la tunel"...
    We came out from the deep to help and understand but not to kill
    Enigma - " Second Chapter "

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru innadirea cablului recomand lipire cu cositor si izolare cu tuburi termoconstrictive (fiecare lipitura izolata cu tub mai mic si apoi toata innaditura imbracata in tub mai gros, care la caldura se strange si etanseaza perfect).

  15. #15
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut !
    Multumesc de sfaturi. Intre timp am mai intrebat si specialistii de la Brico.
    Au spus ca trebuie cauciucat. De ala am luat. 4x1.5 mm. Ma gindeam ca e cam mic, insa pompa tot de asta are.
    L-am prelungit cu kitul acela cu cilindri de-i stringi cu patentul si tuburi siliconate care se incalzezsc si se string pe cilindrii de metal. Si unul mare peste astia. Aveam un kit de ala prin casa de data trecuta. Ca nu apucasem sa-l folosesc inainte sa imi salte pompa.
    Unde as mai putea gasi de astea ? Ca tare bune sint la casa omului.
    Si o alta intrebare: Unde pot face analizede apa prin Bucuresti sau Ilfov ( zona de nord ) ? Ca sint incuiat aici si nu am nic o idee.
    Stiu ca muncitorii au baut din apa aia si nu au avut nimic. Dar nu ma bazez pe asta.
    If you're going through hell, keep going ! W Churchill

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top