Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default Conectare 2 modemuri

    Salut , de curind mi-a venit modemul Huawei cu wi-fi si l-am inlocuit pe cel vechi Speedtouch , intrebarea mea este cum pot sa conectez intre ele aceste doua modemuri astfel incit Speedtouch-ul sa-si faca treaba in continuare doar in updatarea dnsului ? Huawei nu are aceasta optiune iar din dream inadyn nu face cum trebuie daca setez un timp mare iar daca setez timp mai mic se poate bloca contul . Multumesc .

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Salut , de curind mi-a venit modemul Huawei cu wi-fi si l-am inlocuit pe cel vechi Speedtouch , intrebarea mea este cum pot sa conectez intre ele aceste doua modemuri astfel incit Speedtouch-ul sa-si faca treaba in continuare doar in updatarea dnsului ? Huawei nu are aceasta optiune iar din dream inadyn nu face cum trebuie daca setez un timp mare iar daca setez timp mai mic se poate bloca contul . Multumesc .
    Nu cred ca prea ai cum. Puteai cumpara un router wi-fi pe care sa il pui dupa speedtouch iar speedtouch il puneai in mod bridge si conexiunea pppoe o faceai din router-ul wireless. Poate stie altcineva ceva, dar eu zic ca nu merge.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Lasi spedtouchul ca modem de exemplu cu IP 192.168.1.1
    Schimbi IP la huawei de exemplu 192.168.1.253

    Legi speedtouch si huawei printr-un simplu cablu LAN.

    Huaweiul va deveni un simplu switch cu wi-fi

    Testeaza si-mi zici si mie daca merge




    PE: poti folosi orice router wi-fi nu neaparat ADSL.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Corect ce zice @pytonu, acelasi lucru voiam sa-ti sugerez dar cu o mica completare...ar fi necesar ca in speedtouch sa fie activat DHCP si nu-mi aduc aminte daca are aceasta optiune, oricum merita sa incerci, eu folosesc aceeasi configurare dar pe RDS cu alte routere.




  5. #5
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok , multumesc pt. raspunsuri , diseara incerc si voi posta rezultatul

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    M-as mira sa mearga asa ceva ... Din cate stiu eu se conecteaza un Modem la un router dar sa conectezi un modem de alt modem nu am mai auzit ... si in al doilea rand cum schimbi IP la un modem ? Din nou o noutate pt. mine ...

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate.se schimba clasa de ip
    boy2good

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    modemul lucreaza pe impulsuri, pe un TON, din cate cunosc eu. asa ca daca vrei sa conectezi doua modemuri, trebuie sa ai o centrala care sa iti da acel TON.

  9. #9
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca va zic ca merge, merge.

    Asa am eu la servici; pentru ca deseori mai vin delegati cu Laptopuri si ca sa aiba acces la net am bagat in retea un router wireless.
    Initial am avut un router normal WANwi-fi dar actual am bagat un router wi-fi Vodafone - 4LAN pe care-l conectez la net doar cand cade reteaua principala. In rest functioneaza doar pentru conexiune wi-fi.

    Uite o mica parte din retea:
    No IP, Ping, Host Name, MAC Address, TTL
    1, 192.168.0.0,Dead,,,
    2, 192.168.0.1,Dead,,,
    3, 192.168.0.2,Dead,,,
    4, 192.168.0.3,0,MASTER,,255 (IMPRIMANTA)

    27, 192.168.0.26,1,FLORI,,128

    43, 192.168.0.42,0,RICHI,,128

    53, 192.168.0.52,0,KAPPA,,128

    72, 192.168.0.71,0,PI,,128
    7
    89, 192.168.0.88,0,omega,,128
    90, 192.168.0.89,Dead,,,
    91, 192.168.0.90,0,SOLO,,128

    157, 192.168.0.156,0,SONYVAIO-PC,,128

    243, 192.168.0.242,0,GURU,,32

    253, 192.168.0.252,Dead,,,
    254, 192.168.0.253,1,,,64 ROUTER WIRELESS VODAFONE 4LAN
    255, 192.168.0.254,0,,,100ROUTER WAN GATEWAY

    Ca sa ies pe net prin Vodafone trebuie doar sa-mi modific in PC GATEWAY din 192.168.0.254 in 192.168.0.253

    Simplu, nu-i asa?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    se poate.se schimba clasa de ip
    greseala mea.deci @raks ai 2 posibilitati:
    1-arunci modemul wireless si iti cumperi un router wireless.ramane primul modem care se ocupa de updetul hostului iar routerul wireless iti gestioneaza reteaua.aici trebuie sa schimbi ip de la routerul wireless in alta clasa:192.168.2.1
    2-arunci primul router si iti iei ip fix de la romtelecom.astfel folosesti modemul wireless de la ei si nu mai ai nevoie de update host.mai urmaresti mailul folosit la inregistrarea hostului pentru a nu pierde domeniul
    @pytonu ce a tu acolo se poate dar el are al 2 modem de la romtelecom care are o singura intrare pe mufa de telefon si nu accepta alte configurari
    boy2good

  11. #11
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inca nu am putut sa fac configuratia propusa de pytonu din considerente de timp dar modemul Speedouch l-am legat pur si simplu prin cablu de retea la un port lan liber al modemului Huawei si nu " s-au batut cap in cap " , speedtouchul are ip 192.168.1.254 iar huawei are 192.168.1.1 nativ , am putut chiar din wifi sa accesez meniurile celor doua modemuri . Acum daca voi avea timp maine dupamasa sa le inversez si sa setez speedtouchul cu porturi user pass si alea alea iar huaweiul sa-l leg la un port lan al celuilalt nu cred sa se perturbe unul pe altul doar cu wirelessul sa vad cum sta treaba , multumesc .

  12. #12
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat configuratia speedtouch modem si huawei conectat pe un port lan al acestuia , la inceput merge dar dupa citeva accesari ingheata reteaua , deci ramine sa pastrez speedtouchul ca modem si sa cumpar un router cu wi-fi , in cazul acesta am inteles ca trebuie setat modemul ca bridge , cum leg modemul de router cu cablu crossover sau normal pin la pin ? Am sunat la serv clienti clicknet si acolo mi s-a spus ca daca setez modemul speedtouch bridge functia de update de dns nu mai functioneaza , sa fie adevarat sau aberatie ?

  13. #13
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Am incercat configuratia speedtouch modem si huawei conectat pe un port lan al acestuia , la inceput merge dar dupa citeva accesari ingheata reteaua , deci ramine sa pastrez speedtouchul ca modem si sa cumpar un router cu wi-fi , in cazul acesta am inteles ca trebuie setat modemul ca bridge , cum leg modemul de router cu cablu crossover sau normal pin la pin ? Am sunat la serv clienti clicknet si acolo mi s-a spus ca daca setez modemul speedtouch bridge functia de update de dns nu mai functioneaza , sa fie adevarat sau aberatie ?
    Nu cred ca e aberatie. Dar daca iei alt router cu wifi mai mult ca sigur stie ala update la dyndns, deci nu prea conteaza.
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by raks67 View Post
    Am incercat configuratia speedtouch modem si huawei conectat pe un port lan al acestuia , la inceput merge dar dupa citeva accesari ingheata reteaua , deci ramine sa pastrez speedtouchul ca modem si sa cumpar un router cu wi-fi , in cazul acesta am inteles ca trebuie setat modemul ca bridge , cum leg modemul de router cu cablu crossover sau normal pin la pin ? Am sunat la serv clienti clicknet si acolo mi s-a spus ca daca setez modemul speedtouch bridge functia de update de dns nu mai functioneaza , sa fie adevarat sau aberatie ?
    Am avut router Edimax, cei drept fara Wi-Fi, si l-am folosit fara Speedtouch-ul lor. Direct .
    Exista si cu Wi-Fi, vezi aici : http://www.edimax.ro/en/produce_list...1_id=3&pl2_id=
    Sa fie ADSL2+ , il legi direct pe cablul de telefon si basta.

    L.E.
    Mi-am amintit ca mai foloseam si Filtrul acela din care se despartea linia telefonica si spre router. Fara acel filtru nu mergea. Ca eu am prins primele Speedtouch-uri, Thomson 330 alea pe USB. Nu stiu daca si la Modem mai trebuie filtru.
    Last edited by Mayerling; 18th August 2010 at 22:22.
    .

  15. #15
    In The Matrix Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    near Arad
    Posts
    1,311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Am avut router Edimax, cei drept fara Wi-Fi, si l-am folosit fara Speedtouch-ul lor. Direct .
    Exista si cu Wi-Fi, vezi aici : http://www.edimax.ro/en/produce_list...1_id=3&pl2_id=
    Sa fie ADSL2+ , il legi direct pe cablul de telefon si basta.

    L.E.
    Mi-am amintit ca mai foloseam si Filtrul acela din care se despartea linia telefonica si spre router. Fara acel filtru nu mergea. Ca eu am prins primele Speedtouch-uri, Thomson 330 alea pe USB. Nu stiu daca si la Modem mai trebuie filtru.
    Modemul acesta se putea seta pt. dns update ? am cautat prin magazine online dar nu erau specificate amanunte de genul acesta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top