Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default Nu am legatura La 800

    Oameni buni ,
    am avut 800le legat la net prin wireless , pina acum o luna , dar din cauza ca pica legatura prea des , l-am legat direct prin cablu.
    Na bun , cind era prin wireless , puteam sa modific orice in el , Setting , Cam etc. , acum , ca-i prin cablu direct la Router , nu mai am acces nici macar la Dreambox Control Center si nici nu mai pot schimba Setting etc. Mentionez ca legatura cu dm800 o faceam prin wireless cu un Laptop.

    deci , laptopul a ramas acelasi , wireless network e acelasi , singuru lucru schimbat , cablu direct in loc de usb wireless.

  2. #2
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboy View Post
    Oameni buni ,
    am avut 800le legat la net prin wireless , pina acum o luna , dar din cauza ca pica legatura prea des , l-am legat direct prin cablu.
    Na bun , cind era prin wireless , puteam sa modific orice in el , Setting , Cam etc. , acum , ca-i prin cablu direct la Router , nu mai am acces nici macar la Dreambox Control Center si nici nu mai pot schimba Setting etc. Mentionez ca legatura cu dm800 o faceam prin wireless cu un Laptop.

    deci , laptopul a ramas acelasi , wireless network e acelasi , singuru lucru schimbat , cablu direct in loc de usb wireless.

    esti sigur c nu si-a schmbat ip-ul ?
    ping-ul merge ?
    adevrul este inventia unui mincinos

  3. #3
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu nu nuuuuuu , i-am dat ip static .
    la ping raspunde normal.

    de ex. la cccam info am acces , pot sa vad tot

  4. #4
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboy View Post
    nu nu nuuuuuu , i-am dat ip static .
    la ping raspunde normal.

    de ex. la cccam info am acces , pot sa vad tot
    acelasi ip sau altul ?
    ai schimbat ip-ul in configuratia la dcc in caz c era altul ?

    telnet-ul merge ?
    ai dat reboot la dream si la router ?
    adevrul este inventia unui mincinos

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    In gura lor..
    Posts
    1,155
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Vezi sa nu ai blocat IP in firewall,
    sau unele routere au activate default protectie ( ping pe wan desactivat)
    sau mac filtering activ
    Last edited by picollo08; 14th August 2010 at 21:09.

  6. #6
    Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Gteborg
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default

    precis ti s-a schimbat ip-ul cind ai trecut de pe wireless pe cablu terminatia e 100% alta.
    verifica
    o seara placuta!

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu in locul tau as face asa: as reseta retelele/reteaua din dream, ca si cum as instala acum dream-ul. Pune DHCP activ in router si vezi daca primesti IP pe dream (dupa un reboot prealabil) - eventual poti incerca si cu wireless si cu cablu, pe rand, sa vezi daca primesti IP. Apoi poti scapa de DHCP, daca nu-l vrei si sa lasi static. Revizuieste si setarile din router - sa nu ai vreun filtru MAC, restrictii, etc.
    Nu ai cumva doua dispozitive in retea care folosesc acelasi IP ?
    Nu ai setat cumva, cand ai pus wireless sa nu mai folosesti retea LAN ? Cel putin, la 8000, te intreaba, in newenigma, daca vrei sa pastrezi ambele retele active. Cred ca nu-i diferenta la capitolul asta fata de 800, nu m-am jucat pe wireless cu 800.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lan direct cu el...forward spre ip in router si firewall verificat...
    daca nu merge , din nou la wifi:P)

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    244
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboy View Post
    nu nu nuuuuuu , i-am dat ip static .
    la ping raspunde normal.

    de ex. la cccam info am acces , pot sa vad tot
    Cea mai mare dezamagire a mea, in momentul achizitiei DM800, a fost ca nu putea duce cei 35 peersi pe care DM500 ii ducea cu succes.
    Cand ma refer la "ii ducea" ma refer ca placa de retea incorporata nu facea fata traficului, adica aveam packet loss.
    Tu cand spui ca iti merge pingul, poate te referi ca dai ping imediat dupa un reboot cand nu sunt "legate" toate liniile. Asteapta vreo 10 minute si apoi da iarasi ping...o sa fii uimit! REzolvarea:

    Adaptor wireless de calitate SAU limitarea nr. de peersi la maxim 25.

    Bafta

  10. #10
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hotmtk View Post
    Cea mai mare dezamagire a mea, in momentul achizitiei DM800, a fost ca nu putea duce cei 35 peersi pe care DM500 ii ducea cu succes.
    Cand ma refer la "ii ducea" ma refer ca placa de retea incorporata nu facea fata traficului, adica aveam packet loss.


    Bafta
    asta a fost odat de mult dup ce a aprut 800-le
    cu noile imagini nu mai este problema asta


    @badboy

    mere sau nu mere ?

  11. #11
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    stati sa lamurim , ca cred ca v-am indus in oroare.

    IPul de la DB a fost/e static , deci nu are cum sa se schimbe si nici nu s-a schimbat de capul lui , verificat.

    legatura de la laptop prin wireless la el , am cu CuteFTP de ex , sau cu Dreamset , el fiind legat prin cablu la routerul wireless ce-l am.

    dar , chiar daca Dreamset e configurat cum trebe si la verificarea configuratiei imi da peste tot OK , nu pot sa trimit niciun setting in box , sau , in internet explorer , cind ii bag adresa , nu imi mai apare DCC , cum imi aparea inainte cind era prin wireless.

    asta-i problema , de vazut il vad in retea de pe laptop , sau , ma pot conecta la el , dar nu mai pot sa mai fac nimic in el , numai daca-l leg direct cu cablu la laptop.

    sper ca m-am facut inteles , nu ca in primul posting.

    oricum , mersi la toti de pareri

  12. #12
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune ip la dreambox dinamic,restarteaza-l si apoi verifica ce ip ai.introduci ip in dcc si trebuie sa mearga.btw,da si un restart network sau instaleaza-o din nou cu network wizzard
    boy2good

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca problema este la ruter. nici eu nu pot flash-ui dm800 decat legat pe lan cu PC-ul la un speedtouch 546 de la rtc. pe wi-fi nu vrea nici mort. in schimb setinguri pot trimite. in alta locatie, cu acelasi laptop dar cu linksys wrt54gl merge si flash-uirea pe wi-fi . mentionez ca ambele dm800 sunt legate pe lan in rutere.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top