Programul de televiziune Antena 1 a primit, în şedinţa publică din 8 noiembrie, o amendă de 100 de milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru încălcarea deciziilor cu privire la publicitate şi la informarea corectă.

În cadrul emisiunii “Concurs” de la Antena 1, numărul de telefon la care publicul trebuia să trimită răspunsuri la anumite întrebări sau să sune, era afişat cu caractere vizibil mai mari decât cele ale tarifului pentru SMS sau apeluri.

De asemenea, textele de pe ecran nu erau statice, aşa cum prevede noua formă a deciziei cu privire la publicitate, sponsorizare şi teleshopping, ci curgeau pe ecran sau apăreau şi dispăreau.

În ceea ce priveşte corecta informare a a publicului, membrii Consiliului au observat că moderatoare emisiunii induce publicul în eroare prin modul în care pune întrebările. Ei au spus că, la acest concurs, nu se dezvăluie niciodată răspunsurile la întrebări, şi, de asemenea, că nimeni nu câştigă niciodată.

În ceea ce priveşte postul de radio Romantic FM, acesta a fost amendat cu 50 de milioane de lei, pentru că filiala sa din Constanţa a început să emită fără decizie de autorizare.

Radio Romantic trimisese la CNA o solicitare de acordare a deciziei de autorizare pentru un program format 100% din retransmisia postului Romantic FM Bucureşti. Consiliul a respins, însă, această solicitare, cerând staţiei Romantic FM din Constanţa să realizeze program local.

Atât Radio Romantic, cât şi Antena 1 fac parte din grupul de presă controlat de familia liderului Partidului Conservator, Dan Voiculescu.