Eurosport a primit pe 1 noiembrie 2005, la Palazzo Giureconsulti din Milano, premiul festivalului “Film şi televiziune sportivă Jaeger - Le Coultre 2005” pentru programul "VIP PASS special Bormio", conform unui comunicat dat publicităţii de Eurosport. Acest program de tip magazin a câştigat şi “Ghirlanda de Onoare”, premiul întâi la categoria show sportiv TV.

VIP Pass este un program – magazin de life style care prezintă imagini de culise, evenimente colaterale, staruri sportive şi alte celebrităţi. “VIP Pass special Bormio” a făcut o incursiune în culisele Campionatului Mondial de schi alpin de la Bormio, prezentându-l pe Alberto Tomba pe scenă alături de Paul Young în concert, pe Kristian Ghedina care a filmat din tribună ceremonia de deschidere cu propria cameră video, pe Deborah Compagnoni care i-a invitat pe telespectatori să-i vadă casa şi să o însoţească la un show de modă care a avut loc în timpul Campionatelor.

Eurosport a mai obţinut şi Menţiunea de Onoare în cadrul Festivalului, la categoria documentare – reportaje pentru programul "ESCAPE". Emisiunea Escape prezintă imagini din natură de pe tot globul, ediţia câştigătoare având ca subiect călătoria solitară la Cercul Polar a lui Mike Hom cu o ambarcaţiune nemotorizată.

“Festivalul de film şi televiziune sportivă” este organizat de Federaţia Internaţională de film şi televiziune sportivă şi este recunoscut de Comitetul Internaţional Olimpic, se mai arată în comunicat. Premiile se acordă anual tuturor celor care au jucat un rol semnificativ în promovarea imaginilor sportive şi valorilor etice, culturale şi sportive.

Grupul Eurosport este platforma multimedia europeană care cuprinde Eurosport, Eurosport 2, eurosport.com şi Eurosportnews. Canalul sportiv pan-european Eurosport, cu programe comentate în 19 limbi, este urmărit în 104 de milioane de locuinţe, de 240 de milioane de telespectatori din 54 de ţări. Eurosport 2, noul canal de sport lansat pe 10 ianuarie 2005 este deja recepţionat în 17 milioane de locuinţe în 7 versiuni lingvistice în 39 de ţări. Site-ul sportiv www.eurosport.com, prezent în cinci versiuni lingvistice, are 224 de milioane de pagini accesate lunar şi 3,9 milioane de vizitatori pe lună (iulie 2005). Eurosportnews vine în completarea acestei platforme, cu ştiri de ultimă oră din lumea sportului.