Consiliul Naţional al Audiovizualului a respins, īn cadrul şedinţei publice din 8 noiembrie, solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit pentru televiziunea Magnet TV, īnaintată CNA de reprezentanţii cotidianului Adevărul.

Ana Maria Tinu, fiica jurnalistului Dumitru Tinu, a spus că programul pe care vrea să īl lanseze este unul de tip generalist, dar cu un indice mai ridicat de calitate al emisiunilor difuzate, avīnd ca target publicul cu educaţie şi venituri peste medie.

Solicitarea de licenţă nu a īntrunit, īnsă, un număr sufiecient de voturi pentru a fi aprobată, patru membri CNA din cei nouă prezenţi spunānd că se abţin (Ralu Filip, Şerban Pretor, Emanuel Valeriu şi Cristina Trepcea).

Ei au spus că proiectul pentru această televiziune nu este destul de concret, clar şi concis, iar că oamenii implicaţi īn el nu au nici o legătură cu piaţa de televiziune. Gabriela Stoica şi Radu Teodorel, membrii īn CNA, au fost, īnsă, de părere că CNA a refuzat "propunerea unei televiziuni de calitate".

Īn final, reprezentanţii Adevărul au spus, la sugestia lui Ralu Filip, că vor reveni la CNA cu o nouă solicitare, peste două săptămāni, cu un proiect mai convingător.

Magnet TV va fi operat de compania Tipo Media Prod SRL, al cărei acţionar unic este societatea Adevărul SA, deţinută, la rāndul ei, īn proporţie de 84%, de Ana Maria Tinu.