Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default CAM Diablo problema hw sau sw ?

    Se da CAM Diablo light cu hw version 2.3. Cu un programator CAS2+ se pun diverse fw Underworld de la 1.69 la .. 2.03.
    Simptome :
    Merge OK cu emulare intre doua ore si 10 min de la start la rece dupa care freeze si zobeste si canalele FTA. Dupa un reset general al receptorului, merge OK iarasi la intervale de la 5 min la 30 min. Dupa ce a crapat o data, parca tendinta este sa crape la intervale mai mici.
    Si acum intrebarea:
    Este o problema hardware a CAM-ului(adica oricum e prost facut hw)? Sau este o problema de firmware folosit ? Din ce-am mai citit pe forumuri daca ar fi o incompatibilitate sw intre CAM si receptor nu ar merge deloc.
    Mentionez ca de fiecare data cind pun un fw nou, dau format la card din CAS Studio.
    Nu stiu daca e OK sa deschid acest thread aici, sper sa fie OK. Multumesc anticipat pentru orice sfaturi de la cei care au patit ceva asemanator.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut

    Eu am incercat Diablo cu mai multe receptoare satelit, dupa parerea mea inghetarea poate veni din mai multe motive:
    1. incalzirea modulului
    2. soft-ul din receptor sau TV
    Concret, cu un receptor Topfield 7720 HD a functionat perfect, aproape fara nici un freeze, receptorul avand pe el software original, de fabrica. Aici am constatat ca modulul se incalzeste foarte putin.
    Cu un alt receptor, Imperial Satbox, cu software modificat, ingheta la 10-15 minute, mai ales la canale HD cu SR 30000, incalzindu-se puternic. Am pus un ventilator mic, pentru racire, dupa care s-a redus numarul de inghetari, dar tot ingheta la 2-3 ore. Am pus inapoi softul original pe Imperial Satbox, cu care de asemenea s-a redus nr. inghetarilor.
    Cu TV Sony Bravia, mai ingheata poate o data, de doua ori pe zi, dar sunt zile cand deloc. In TV modulul e mai cald decat in Topfield, dar mult mai rece decat in Imperial Satbox. Nu trebuie sa restartez TV, doar scot modulul 2-3 sec, dupa care il bag inapoi si porneste.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aceiasi problema o am si eu intr-un TV Sony Bravia.
    Solutii?
    Humax PR-HD2000C, DHT7100, Dreambox 7000, Offset Gibertini OP 80 HH 60E-30W, Invacom 0,3db, Full HD SONY KDL-40W5500, HD Ready SONY KDL-32U3000, SONY HC-96, NIKON D5000, Dune Smart B1, XBOX 360, NAS QNAP 469PRO,  MacMini,  iMac,  iPad2,  iPhone4S.

  4. #4
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai stabila versiune pentru 2.2 2.3 wirless este underword 1.64
    Ambele le-am testat pe eco dsb 880 si pe samsung ld32c550
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am sa incerc si v1.64 sa vad cum se comporta!
    Multumesc pentru sfat!
    Humax PR-HD2000C, DHT7100, Dreambox 7000, Offset Gibertini OP 80 HH 60E-30W, Invacom 0,3db, Full HD SONY KDL-40W5500, HD Ready SONY KDL-32U3000, SONY HC-96, NIKON D5000, Dune Smart B1, XBOX 360, NAS QNAP 469PRO,  MacMini,  iMac,  iPad2,  iPhone4S.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1,590
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine merge daca nu zapez la greu,mai ales pe canale care nu sutn fta.Altfel,ori ingheata,ori se restarteaza,si dureaza ceva pina isi da drumul.
    DM 500S,Hyundai Digicablu,Humax DIGI C HD,Diablo CAM,VU+ UNO,HH DM3800s,Triax TDA110,Inverto single black

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel putin pe televizorul SONY W5500, la decriptarea DVB-C apare urmatoarea problema:
    - CAM-ul nu mai este stabil daca semnalul este foarte slab si BER-ul este mare; chiar si la revenirea pe un canal FTA sau criptat cu semnal bun, TV-ul afiseaza lipsa semnal. Pentru revenire CAM-ul trebuie reinitializat.
    - Si la zaparea rapida apare aceiasi problema.
    - Nu am observat probleme batorate incalzirii.
    Humax PR-HD2000C, DHT7100, Dreambox 7000, Offset Gibertini OP 80 HH 60E-30W, Invacom 0,3db, Full HD SONY KDL-40W5500, HD Ready SONY KDL-32U3000, SONY HC-96, NIKON D5000, Dune Smart B1, XBOX 360, NAS QNAP 469PRO,  MacMini,  iMac,  iPad2,  iPhone4S.

  8. #8
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Romania, Cluj
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Diablo :-((

    Se stie ca aceste CAM-uri Diablo au o problema generala de stabilitate in functionare si o
    instabilitate termica.
    La majoritatea receptoarelor tensiunea de alimentare a CAM-ului depaseste
    valoarea nominala de 5V. Aceasta duce la incalzirea excesiva in timpul functionarii si poate duce la instabilitate de receptie/blocare la anumite receptoare.
    Kathrein UFS-910 este un receptor care are in general probleme cu modulul draqului.
    Am verificat tensiunea de alimentare CAM V+ pin 17 si este de 5,34 V. Am introdus in serie cu camul o dioda de comutatie cu un cooler de aluminiu. Tensiunea rezultata este de 4,31 V. S-ar putea sa fie acesta cauza

    Detalii aici - merge si fara inregistrare:
    http://kathif.vs120005.hl-users.com/...adid=1145&sid=

    In alte 2 forumuri (nu e vorba rdi) mi s-a atras atentia ca nu este dorit sa fac public astfel de informatii, pentru ca sint operatiuni periculoase ca se duce garantia etc...
    Televizorul totusi nu as desface ....

    Stabilitatea a crescut mult. Nu mai trebuie sa repornesc /resetez receptorul, in putine cazuri in care se blocheaza es suficient sa scot din slot si sa reintroduc.
    Merge mai bine in slotul de jos, si daca in paralel este introdus inca un cam in slotul de sus - e straniu, dar merge.
    In televizor direct (Sony KDL40Z4500) nu am incercat functionalitatea ca nu am cum (lipsa semnal digital criptat, tuner sat nu are TV-ul), este recunoscut, poti naviga prin meniuri, poti edita chei, etc.
    La cata treba mai poate face Diablo, nu merita sa va necajiti cu ea....

    Alf

  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default Deconectare Diablo

    Salut,

    Am un Sony Bravia.
    Am un Diablo 2 Cam , merge ok cateva minute apoi se deconecteaza, nu mai decripteaza. Daca opresc TV (Stand By) si il pornesc merge.

    Ai gasit vreo solutie?

    Multumesc!

    Quote Originally Posted by GO4DVB View Post
    Aceiasi problema o am si eu intr-un TV Sony Bravia.
    Solutii?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    298
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu am gasit nici o solutie!
    Pur si siplu, CAM-ul nu este compatibil cu unele modele...
    Humax PR-HD2000C, DHT7100, Dreambox 7000, Offset Gibertini OP 80 HH 60E-30W, Invacom 0,3db, Full HD SONY KDL-40W5500, HD Ready SONY KDL-32U3000, SONY HC-96, NIKON D5000, Dune Smart B1, XBOX 360, NAS QNAP 469PRO,  MacMini,  iMac,  iPad2,  iPhone4S.

  11. #11
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Callatis...MO
    Posts
    565
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy

    la mine de ex. pe bulsat , nu deschide decat o parte din pachet , cele hd nici vorba si se tot reseteaza cam la 1/2 ora , am un humax 5000 hd si fac emu cu season card si fausto
    cam diabl. 2.3 light UW 1,87
    Last edited by javridis; 14th January 2011 at 19:07.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top