Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    658
    Posts Thanks / Likes

    Default caut reteta zacusca

    ma poate ajuta cineva va rog cu o reteta pentru zacusca ? ma intereseaza si cum sa fac sa se pastreze mai mult timp.

  2. #2
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gogu e prietenu' nostru

    http://www.info-ghid.com/retete-de-z...sturile-s.html

    Pregatiti-va de iarna cu retete traditionale de zacusca

    Mancare de legume foarte po....ra in Romania si in alte tari invecinate, zacusca este un preparat culinar usor care poate fi servit la micul dejun sau intre mese. Exista numeroase retete de zacusca, traditionale sau imprumutate. Cele mai cunoscute sunt cele de vinete, ciuperci si fasole. Exista si retete de zacusca din peste, gogosari, morcovi si alte legume hranitoare si sanatoase.
    Zacusca de vinete nu este greu de preparat. Pentru prepararea acesteia va sunt necesare aproximativ 8 kg de vinete (cantitatea poate fi marita sau micsorata in functie de nevoile dumneavoastra), 1 kg de ceapa, 2 kg de ardei gras sau de gogosar (este indicat gogosarul pentru culoare), 2 kg de rosii, 1 l de ulei, sare, foi de dafin si piper boabe dupa gust. Se coc vinetele si gogosarii, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa si se taie marunt sau se da prin masina de tocat. Se curata rosiile de coaja si se taie marunt ca pentru ciorba. Ingredientele deja mentionate se aseaza intr-o cratita suficient de mare si peste ele se pune uleiul. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, foile de dafin si piperul boabe. Dupa ce au fiert legumele, cratita se pune 5 minute in cuptor si se lasa sa scada. Preparatul obtinut se pune in borcane (cat este cald), iar borcanele sunt bagate in cuptorul incins, dar cu focul inchis. Dupa ce compozitia din borcane a prins putina coaja, se scot borcanele si se inchid ermetic.
    Zacusca cu ciuperci este una din cele mai po....re conserve preparate toamna. Zacusca cu ciuperi se prepara mult mai repede decat zacusca de vinete (coacerea si curatara vinetelor este o munca care cere timp si atentie). Pentru o reteta de zacusca cu ciuperci reusita aveti nevoie de 2 kg de ciuperci (proaspete), 5 gogosari, 1 kg de ceapa, o jumatate de litru de ulei, 1 l de suc de rosii (bulion), sare si piper dupa gust. Se curata ciupercile si se pun la fiert. Dupa ce au fiert, se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa si gogosarul. Toate acestea se pun la cuptor intr-o oala in care se adauga treptat uleiul. Se adauga sucul de rosii, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba pana se formeaza o crusta. Se aseaza in borcanele incalzite in prealabil in cuptor. Dupa ce borcanele au fost inchise corespunzator, se acopera cu o patura de lana si se aseaza in camara.
    Zacusca de fasole este una dintre cele mai simple retete de zacusca, atat din punct de vedere al timpului de preparare, cat si al complexitatii. Pentru zacusca de fasole aveti nevoie de 1 kg de fasole boabe, 2 vinete, o jumatate de kilogram de ceapa, o jumatate de litru de ulei, 1 kg de ardei gras si o jumatate de litru de pasta de tomate. Se fierbe fasole, dupa care se mixeaza si se amesteca cu ardeiul si vinetele (fierte, ci nu coapte). Separat, se caleste ceapa in ulei si peste aceasta se adauga compozitia obtinuta prin amestecarea vinetelor si ardeiului cu fasolea. Treptat, se adauga pasta de tomata pana cand compozitia se ingroasa. Se aseaza in borcane si se lasa aproximativ 10 minute la cuptor.
    Sfaturi Info-ghid:

    In momentul in care ati pus zacusca pe foc, amestecati des pentru ca aceasta sa nu se prinda de vas. Pentru omogenitatea compozitiei, adaugati o lingurita de zahar.
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  3. #3

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top