Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default Insumare polaritate H V din LNC Quatro pe un singur cablu

    Am urmatorul sistem: 3 Receptoare care receptionau semnal banda UP, polaritate H din LNB Quatro legate la un spliter 950-2150.
    Cei care au sisteme Akta poate stiu ca din 14 august canalele de pe tp 12314 H vor trece pe tp 12360 V deci teoretic va trebui un LNB Quad si cablu separat tras la fiecare receptor.
    Intrebarea mea este: exista vreun sumator care face posibila insumarea semanlului de pe H si V, pentru a putea receptiona semnal de pe ambele polaritati ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca rezolvi cu alimentarea local ( 13/18 ), le insumezi cu un spliter pe dos.
    Last edited by bajomedia; 4th August 2010 at 17:41. Reason: smiles

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu se poate, daca la un receiver vrea sa vada orizontal (18V) si la alt receiver vertical (13V), ce faci? Trebuie LNB Quad si cablu separat.

  4. #4
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by barghy View Post
    Am urmatorul sistem: 3 Receptoare care receptionau semnal banda UP, polaritate H din LNB Quatro legate la un spliter 950-2150.
    Cei care au sisteme Akta poate stiu ca din 14 august canalele de pe tp 12314 H vor trece pe tp 12360 V deci teoretic va trebui un LNB Quad si cablu separat tras la fiecare receptor.
    Intrebarea mea este: exista vreun sumator care face posibila insumarea semanlului de pe H si V, pentru a putea receptiona semnal de pe ambele polaritati ?
    Ce vrei tu se poate realiza doar cu solutii scumpe gen alcad if to if converter.Mai bine faci panza de fire.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca vrei doar pt. un satelit,atunci iti trebuie asa ceva : http://cgi.ebay.de/MULTISCHALTER-PMS...item45f3efd167
    Daca te intereseaza pt. mai multi sateliti (maxim 4) ,gasesti tot la acest magazin online.Am luat si eu odata un CAM T-rex de la ei.

    http://stores.ebay.de/satprofishop__...Q_scZ1QQ_sopZ1
    Last edited by rumunac; 5th August 2010 at 03:00.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi ce am scris mai sus
    si cum pe 12360 H nu e nimic
    indiferent de tensiunea pe care o aplici pe quad polaritatile nu se schimba
    vei avea toti transponderii utili permanent
    =) cu un singur cablu te descurci

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bajomedia View Post
    indiferent de tensiunea pe care o aplici pe quad polaritatile nu se schimba
    Dezvolta ideea ca eu tot nu inteleg ce vrei sa spui.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Dezvolta ideea ca eu tot nu inteleg ce vrei sa spui.
    hehe,ce glumet esti !

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chiar e nevoie sa ma explic?
    lv,lh,hl,hh functioneaza identic pe quad cu orice tensiune intre 13 si 18v.
    asta inseamna ca poate insuma polaritatile pe care le vrea el (pe satelitul pe care il vrea)

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exact asta e problema: sa spunem ca insumam HighVertical + HighHorizontal cu un spliter 950-2150 si plecam spre cele 3 receptoare prin alt spliter 950-2150 cu o intrare si 3 iesiri . Credeti ca voi avea semnal pe fiecare receptor pe toate tp ?
    Spuneti macar sa ca e posibil. Am sa testez personal si va spun rezultatele, numa cu timpul stau prost...

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Topicul asta ar trebui inchis, nu are cum si gata, cei asa greu de priceput ca nu poti convinge un LNB sa-ti ofere in acelasi timp Verticala de 13/14V si Orizontala cu 17/18V.

    Deci la un LNB single, Twin, Quad sau Octo au prioritate polarizarea H in fata lui V si banda superioara in fata celei inferioare.

    La problema ta nu ai rezolvare decat cu cabluri separate atat timp cat nu poti folosi technologie Unicable cu receptoare care sa stie sa faca treaba asta si LNB-uri sau folosind asa numitele Stacker si Destacker.

    Spliterele in cazul acesta poti sa le uiti.

    De ce crezi ca la Focussat nu s-au legat asa receptoarele si se trag 2 cabluri separate la clientii cu al doilea receptor.
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    faptul ca dumneata ai invatat constiincios teoria nu inseamna ca neaparat ai dreptate.
    cu atat mai putin esti in masura sa dai sentinte. iti poti da o parere in schimb.
    12149H/12265H/12341H/12360V pe sirius pot fi insumate fara probleme folosind un quad si un spliter.
    nu generalizati.

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Bucovina
    Posts
    897
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare...
    Grea e matematica asta.... Pai daca ai un lnb quattro,nu mai fososesti splitere si alte minuni,ca se incurca unele pe altele daca folosesti ihn acelasi timp si orizontala si verticala pe un singur cablu. Foloseste ceea ce a fost creat impreuna cu un lnb quattro : MULTISWITCH !
    Bafta !

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,570
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune un exemplu de astfel de multiswitch. Cred ca ar fi mai util pentru toti.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top