Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: scart DM500

  1. #1
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default scart DM500

    Saluatre

    Atunci cand pornesc DM tv-ul pleaca automat pe 16:9 nu pe 4:3
    M-am uitat in meniu la DM este setat pe 4:3

    De fiecare data trebuie sa dau tv-ul pe 4:3.

    Se poate face vro setare din linux(consola) sa nu mai plece pe 16:9 ?

    Va multumesc anticipat pentru ajutor

  2. #2
    member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Kronstadt
    Posts
    1,752
    Posts Thanks / Likes

    Default re...

    Dm avea nativ 16/9 chiar daca un program este transmis in 4/3 parca in pli si gemini alte imagini nu stiu...dar linistit te poti uita pe procinema 16/9



  3. #3
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default scart

    Quote Originally Posted by danetzd View Post
    Dm avea nativ 16/9 chiar daca un program este transmis in 4/3 parca in pli si gemini alte imagini nu stiu...dar linistit te poti uita pe procinema 16/9
    Am incercat cam toate imaginile toate pornesc pe 16:9
    Am pus conserva la un tv mic 37cm si este enervant sa vezi 16:9 la asemenea tv

    Cum pot sa modific sa plece pe 4:3 ?(nu din meniul dm ca de acolo nu merge)

    Multumesc anticipat

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut si eu aceasta problema

    Pe pin-ul 8 al cablului de SCART este transmis semnalul de comutare in 16:9 si semnalul de comutare automata a tv-ului pe scart cand primeste semnal, depinde de tensiunea furnizata pe acest pin care varieaza de la 1-12V.

    In fine...am scos firul din pinul 8 si am rezolvat problema cu aspect ratio, dar am pierdut comutarea automata a tvului pe dream.

    Ori e problema harware (nu da tensiuni corecte pentru diferite functii) sau de soft.

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O intrebare legata de scart. Am un tv vechi Telefunken. Daca este in stand-by si pornesc Dream-ul sau un dvd player conectat cu scart, imi aprinde tv-ul. Cu alt televizor nu se intampla asta. De ce? Si pot sa fac ceva si pentru alt tv?
    SHALOM

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu am la tara un telefunken care face acelasi lucru/cred ca asa e construit el sa porneasca automat la conectarea unui device pe scart.
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  7. #7
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default scart

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    O intrebare legata de scart. Am un tv vechi Telefunken. Daca este in stand-by si pornesc Dream-ul sau un dvd player conectat cu scart, imi aprinde tv-ul. Cu alt televizor nu se intampla asta. De ce? Si pot sa fac ceva si pentru alt tv?
    Am mai intrebat si eu chestia asta prin forum
    Dar fara nici un raspuns

    Este utila pornirea si trecerea tv-ului pe AV atunci cand pornesti conserva ca folosesti o singura telecomanda pentru noi este usor sa folosesti 2 telecomenzi dar pentru persoane in varsta cam greu nu imposibil

  8. #8
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default scart

    Repet intrebarea

    Cum pot sa rezolv problema
    Atunci cand pornesc conserva porneste tv automat dar in loc sa plece pe 4:3 pleaca pe 16:9
    Problema este ca conserva nu da pe pinul 8 de la scart mai mult de 5v (0-2 V=TV, 5-8 V=WideScreen, 9.5-12 V=AV Mode)
    Am crezut ca rezolv problema la pornirea conservei sa plece si tv din stand-by direct in av pe 4:3 si am tot incercat sa reduc volti cu rezistenta de la 5v la 2v dar nu merge.
    Concluzia este ca nu da voltaju' respectiv sa treaca pe 4:3 asta sigur ca doar ii trebuie intre 9.5 si 12v si nici intre 0-2v nu porneste.

    Intrebare
    Ati mai intalnit chestia asta si cum o pot rezolva(sa porneasca pe 4:3 dar sa folosesc o singura telecomanda) ?

    Cu mii de multumiri pentru ajutor

    PS conserva este o clona de 500s

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by georde View Post
    Repet intrebarea

    Cum pot sa rezolv problema
    Atunci cand pornesc conserva porneste tv automat dar in loc sa plece pe 4:3 pleaca pe 16:9
    Problema este ca conserva nu da pe pinul 8 de la scart mai mult de 5v (0-2 V=TV, 5-8 V=WideScreen, 9.5-12 V=AV Mode)
    Am crezut ca rezolv problema la pornirea conservei sa plece si tv din stand-by direct in av pe 4:3 si am tot incercat sa reduc volti cu rezistenta de la 5v la 2v dar nu merge.
    Concluzia este ca nu da voltaju' respectiv sa treaca pe 4:3 asta sigur ca doar ii trebuie intre 9.5 si 12v si nici intre 0-2v nu porneste.

    Intrebare
    Ati mai intalnit chestia asta si cum o pot rezolva(sa porneasca pe 4:3 dar sa folosesc o singura telecomanda) ?

    Cu mii de multumiri pentru ajutor

    PS conserva este o clona de 500s
    Incearca cu un cablu cu mufe rca spre dm500 si scart spre tv. Eu folosesc acest tip de conexiune, deoarece cand folosesc cablu scart-scart se aude un bazait pe audio la tv. Testat pe mai multe receptoare dm500 si diferite cabluri si cateva tv-uri.
    Tot cu acest cablu iti va porni pe 4:3 dupa reboot.

  10. #10
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default scart

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Incearca cu un cablu cu mufe rca spre dm500 si scart spre tv. Eu folosesc acest tip de conexiune, deoarece cand folosesc cablu scart-scart se aude un bazait pe audio la tv. Testat pe mai multe receptoare dm500 si diferite cabluri si cateva tv-uri.
    Tot cu acest cablu iti va porni pe 4:3 dupa reboot.
    Ai drepate se aude un bazait.
    Am 2 conserve diferite si pe amandoua se aude cu bazait. Si noapte este cam enervant

    Eu stiu ca prin rca nu da tesiune pe pinul 8 al scart-ului sa porneasca tv si sa treaca in av in 4:3
    Dar daca ma poti ajuta cu o schema
    Sunt recunoscator

    Cu mii de multumirii
    Un incepator

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by georde View Post
    Ai drepate se aude un bazait.
    Eu stiu ca prin rca nu da tesiune pe pinul 8 al scart-ului sa porneasca tv si sa treaca in av in 4:3
    Deci tie iti porneste automat tv-ul cand pornesti receptorul din standby?
    Asta sigur nu se poate doar cu cablu rca to scart. Schema este simpla, cele 6 fire de la mufele rca se laga in mufa scart la pinii audio si video. Se gaseste si de cumparat la majoriatea magazinelor de electronice.

  12. #12
    Incepator Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    4426'N 2606'E
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Deci tie iti porneste automat tv-ul cand pornesti receptorul din standby?
    Asta sigur nu se poate doar cu cablu rca to scart. Schema este simpla, cele 6 fire de la mufele rca se laga in mufa scart la pinii audio si video. Se gaseste si de cumparat la majoriatea magazinelor de electronice.
    Stiu cum se face cablu
    Credeam ca stii vro schema mai ciudata cu rca-uri in care sa porneasca tv in av

    Multumesc de ajutor

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top