BlackBerry atacă studiul Apple legat de problemele de recepţie ale smartphone-urilor.
"Utilizatorii BlackBerry nu trebuie să folosească o husă pentru a putea vorbi la telefon"

RIM, producătorul smartphone-urilor BlackBerry, a răspuns acuzaţiilor Apple conform cărora "toate smartphone-urile" suferă de probleme legate de recepţie ca urmare a poziţionării antenelor, informează The Guardian. Compania a făcut referire n special la menţionarea telefoanelor BlackBerry n cadrul conferinţei de presă susţinute vineri de Apple n care Jobs dorea să ofere răspunsuri la problemele reclamate de clienţi faţă de iPhone 4.
Mike Lazaridis şi Jim Balsillie, amndoi CEO ai RIM, au publicat o declaraţie de presă ca răspuns la "comentariile nşelătoare" ale Apple: "ncercarea Apple de a atrage RIM n problemele Apple este de neacceptat. Afirmaţiile Apple despre produsele RIM par să fie ncercări disperate de a distorsiona nţelegerea publicului privind o problemă de design a antenei si de a devia atenţia de la situaţia dificilă a Apple".
Metehnele iPhone 4, rezolvate de "sfidătorul" Jobs cu o husă gratis. Şeful Apple acuză presa că ncearcă să-i distrugă compania
"RIM este un lider global n designul antenelor şi a realizat cu succes produse pentru transmiterea wireless a datelor cu performanţe radio efective timp de 20 de ani. n acest timp RIM a evitat design-uri precum cele folosite de Apple pentru iPhone 4 şi a ales să folosească elemente de design inovative care au drept scop reducerea riscului de pierdere a apelurilor, mai ales n zonele cu acoperire slabă. Un lucru este sigur, clienţii RIM nu trebuie să folosească o husă pentru smartphone-urile BlackBerry pentru a avea conectivitate. Apple a luat decizii clare de design şi ar trebui să şi asume responsabilitatea pentru aceste decizii, nu să ncearcă să atragă RIM şi alte companii asemănătoare ntr-o problemă ce ţine n mod exclusiv de Apple.
Conform noii pagini de internet a Apple, care face referire la antenele smartphone-urilor, BlackBerry Bold 9700 ar fi avut o pierdere a conectivităţii de la 5 bare la o bară n momnentul n care telefonul ar fi fost ţinut ntr-un mod care ar fi atenuat puterea semnalului.
n cadrul testelor paralele, Apple mai menţionează şi telefoane precum Omnia II sau HTC Droid Eris.
http://www.zf.ro/