Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 52
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default Digi TV (Cablu & Sat) si 16:9

    Ce se intampla cu cei de la tehnic la Digi? Ma gandeam sa deschid acest topic sa dam niste idei, ca astia-s batuti la cap si fac prostii, in loc sa fie ceva consistenta in transmiterea canalelor.
    Si acum probelemel:
    1: Digi CABLU - Eurosport: pana nu de mult era transmis acest canal frumos in 16:9, insa de cateva zile imaginea 16:9 este transmis in 4:3 si este enervant, mai ales la turul frantei, si mai ales la TV-uri unde pe HDMI nu poti seta ratia de aspect ... sunt nevoit sa vad Tour de France in acest hal. Eurosport este canal 16:9 si ar trebuii sa se rezolva aceste probelma
    2: Digisport HD: se zice ca au nevoie de echipamente. Acest canal nu este HD deloc, nici macar 16:9 real. Este canalul Digisport 4:3 stretched la 16:9. De multe ori se transmiete pe Digisport SD transmisiune 16:9 letterboces, iar cei de la Digi in loc sa bage imaginea 16:9 macar pe HD se baga mai bine canalul 4:3 stretched la 16:9 ceea ce arata extraordinar de raiu (revers la Eurosport). Exceptie este transmisa MotoGP, insa calificarile MotoGp sunt transmise in halul amintit de sus. Poate ar trebuii sa se angajeze cineva cine poate sa faca acest lucru? Propun pe setenicu
    3: Canale 16:9 native transmise incorect pe Digi Cablu, si pe Digi Sat la fel (in afara de 2 sau 3 canale)
    - Eurosport
    - TVR Cultural (transmisii 16:9 din cand in cand)
    - Viasat Explorer (canal 16:9 de obicei insa transmis letterboxed de Digi)
    - Viasat History
    - Pro Cinema
    - TV 1000
    - Music Channel HU
    - m2
    - HBO
    - cinemax
    Nu cred ca este chiar atat de greu sa se seteze aceste canale corect. STB-urile Digi (si cele Hyundai si cele Humax) pot fii setate din sift sa dea corect aceste canale chiar daca ai tv 4:3 sau 16:9, deci nu vad de ce atata incompetenta in a se rezolva aceste lucruri?
    4: HBO si CineMax au si track AC3, ar fii fain daca s-ar introduce acete trackuri.
    5: In nunele orase data STB-urilor este 1970, deci fara ceas pe STB si fara EPG. Ar fii okay sa se rezolva.

    Sunteti invitatii mei sa adaugati alte probleme de transmisie/dorinte. Insa va rog: fara flaming, si strict la subiect. Nu ma intereseaza opinia celor care nu au Digi, insa au UPC sau Dolce si ne invata ca la ei e OK ... Acest topic nu este pentru voi!

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Subscriu, si va rog DigiSport si Digisport Plus, meciurile din ITA, SPANIA, ANGLIA, GERMANIA, da ti le 16/9 .

    abonatii de la satelit inteleg ca HD e scump, si nu e momentul, dar 16/9 nu e asa greu de rezolvat cu putina dorinta..
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk View Post
    Exceptie este transmisa MotoGP, insa calificarile MotoGp sunt transmise in halul amintit de sus. Poate ar trebuii sa se angajeze cineva cine poate sa faca acest lucru? Propun pe setenicu
    Tot prin Satenicu s-a rezolvat acum un an o problema cu aspectul pe RCS analogic. Era vorba despre cateva canale (realitatea, cnn, universal, tvr3 si viasat history) care comutau automat pe 14:9. Problema era de la receptoarele RCS de satelit marca Scopus care trimiteau de capul lor semnalizare WSS 14:9. A fost nevoie ca Satenicu sa apeleze la un amic, pe nume Silviu, si au reusit sa scoata semnalizarea de pe 3 din cele 5 canale (viasat history si tvr3 inca tot comuta in 14:9). Se pare ca problema exista numai pe tv-uri Panasonic.

    Sper ca e ok ca dau copy-paste de pe celalalt forum la cateva posturi (in ordine cronologica) ale lui Doru Petrescu postate cam acum o luna, care ar putea clarifica cat de cat "problemele" cu aspectul si semnalizarea
    Sunt multe de facut in televiziuni, unii au apucat cu niste setari non-ortodoxe ale encoderelor si multiplexoarelor si intrucat la vremea aceea nu exista vreo presiune pe rigurozitate din perspectiva televiziunii analogice acum este greu de gasit un numitor comun. Sunt lucruri de finete, non critice, insa care fac experienta abonatului neplacuta. Una din probleme ai sesizat-o si tu: cand schimbi limba sau subtitrarea, in loc sa scrie ce trebuie apar niste cifre. O alta problema este neglijenta pozitionarii subtitrarilor: cand dai 16:9 in semnalizare 4:3 daca arzi subtitrarile in imagine acestea e de dorit sa fie in interiorul formatului activ, ca sa poti face pan-scan fara sa pierzi al doilea rand. Mai mult, recent, AXN Romance si HBO (Discovery Romania mai demult) ard subtitrarea in imagine si nu respecta aceasta regula. Pana acum nu era o problema deoarece aveau subtitrari DVB, acum ca le-au ars in imagine pozitia lor ma deranjeaza fiind fortat sa vad un filmul ca un timbru in centrul unei plasme de 50", sa nu pierd subtitrarea. Ciudat ca au luat decizia asta, deoarece AXN Sci-Fi si AXN Crime pastreaza subtitrarile separat, ca si HBO Comedy. La HBO-HD nu ma deranjeaza ca e arsa subtitrarea in imagine ca oricum nu am nevoie de alta incadrare in ecran. Zilele astea organizez o masa rotunda cu responsabilii de la canale si operatorii sa-i aducem pe calea cea buna si sa stabilim niste standarde (recomandari) in ceea ce priveste subtitrarile, descriptorii de format precum si 3D-ul ...
    Ieri seara a avut loc o intalnire tehnica intre provideri si operatori pe tema formatelor si semnalizarii. Au participat: TVR, Antena1, Prima TV, RCS si ProTV prin delegat, UPC, FocusSat, iNES, Boom, Crosspoint. Desi invitati, tehnicii Romtelecom nu au binevoit sa ne onoreze cu prezenta. Nu e prima oara ... Saptamana viitoare se reia dezbaterea, o sa le trimitem invitatia pe Fax, poate asa ne baga in seama.
    Discutia a avut ca scop optiunea de 16:9 cu WSS sau 16:9 in letterbox cu semnalizare AFD. In acest moment nu toate studiourile au posibilitatea de a semnaliza AFD-ul si in acest caz s-a analizat impactul trecerii direct la 16:9 (nemultumind cca 15-20% din detinatorii de TV cu format 4:3 si care nu stiu 16:9). Oricum jumatate dintre ei chiar daca nu au display-uri ce incadreaza corect 16:9 detin STB digital iar incadrarea o poate face acesta. Alternativa este AFD-ul care nu este implementat la toti operatorii si nici la toate studiourile. In plus trebuie avuta in vedere si compatibilitatea cu analogicul unde AFD-ul nu functioneaza. Mai sunt ceva probleme la serviciile ce re-proceseaza canalele in special pe Tandberg (DTH Romtelecom si DTH Rcs-Rds) unde trebuie un update software pentru a asigura pass-through-ul de format. Nici IPTV-ul Rtc nu proceseaza AFD, nici WSS-ul nu e corect interpretat la unele canale (TV5) La analogicul UPC mai apar unele probleme. Se lucreaza, am convingerea ca se va ajunge la un consens. De inventat nu inventam nimic, probabil vom lua ca referinta canalele nemtesti. O alta discutie s-a purtat pe subiectul subtitrarii in caz ca este arsa in imagine, recomandand celor care procedeaza asa s-o faca in interiorul formatului activ 16:9 in letterbox, nu in afara. In cazul transmiterii 16:9 cu WSS nu se mai pune problema caci oricum formatul activ e 16:9. O discutie separata cu HBO, AXN, Discovery se impune intrucat detin content preponderent in 16:9 transmis 4:3 cu subtitrarile in afara formatului activ, lucru care impiedica zoom-ul pe TV deoarece randul de jos al subtitrarii nu se mai vede in cazul in care se trece TV-ul in pan/scan. In urma discutiei canalul TCM (procesat de FocusSat-UPC) a si implementat solicitarea noastra. Un caz aparte il reprezinta Hallmark-ul si Movies 24 care au subtitrarile imitext din receptorul Scientific Atlanta PowerVU-9850, acesta necesitand un update de software sa le ridice mai sus. Problemele nu sunt asa simple dupa cum se vede dar mizam pe suportul tuturor decidentilor.
    Concluzii:
    1. Poate ca cei de la RCS trebuiau sa trimita si pe cineva de la DigiSport sa ia niste notite.
    2. Este o harababura totala in acest domeniu
    3. TVR-ul a adoptat o solutie de compromis cu transmisia anamorfica a meciurilor

    PS1. La cei cu Digi SATELIT, ProCinema comuta automat in 16:9 sau si voi aveti dungile negre sus si jos?

    PS2. Ca sa mai adaug o nemultumire la lista: EPG-ul la Digi cablu. ESTE SUB ORICE CRITICA. Canale precum B1, Antena 3, Eurosport 2, N24, etc., au programul disponibil pe site-ul RCS-RDS dar pe TV nu e transmis. Nu inteleg de ce au mai bagat EPG pt TVRHD, cand e complet pe langa. Oricum nu conteaza ca se repeta aceleasi emisiuni toata ziua.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu cand au fost facute posturile tale, insa este clar ca intre timp HBO s-a conformat, subtitrarile fiind in imagine deja, si transmise corect. Insa ideea cea mai buna este ca STB-ul sa rezolve pozitia subtitrarii pe digital, pentru ca daca faci zoom, si subtitrarea este pe track separat, nears in imagine, asta o sa apare corect daca faci zoom din STB (si la Humax si la Hyundai in cazul Digi). Deci pe digital se poate rezolva HBO fara nicio problema, dealtfel acest fapt este demonstrat pe HBO Comedy, insa neimplementat pe HBO si cinemax, insa neimplementarea in cazul de fata deja vine de la Digi. Si HBO si cinemax oricum raman numai pe digital in curand, aceste fiind scoase complet de pe analog, deci problema 4:3-16:9 se reduce la STB si cum primeste acesta semnalul si ce setari exista pentru a arata canalul, si nu mai este o problema la TV ... Insa oricum un post informativ si multumim.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    239
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Limba engleza la eurosport/disney

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ambele Eurosporturi sunt acum in 16:9 nativ pe Digi cablu digital

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da, oricum nu are legatura cu faptul ca ieri s-a deschis acest topic aici :P

    pe Digi Cablu Eurosport 1 si 2 au fost mai mereu 16:9, ma refer de cand au bagat cei de la Eurosport 16:9 !

    ieri intr-adevar doar Eurosport 2 era 16:9 curat, Eurosport simplu era anamorphic

    azi doar s-a revenit la starea initiala !

  8. #8
    dacianova Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boggie View Post
    PS2. Ca sa mai adaug o nemultumire la lista: EPG-ul la Digi cablu. ESTE SUB ORICE CRITICA. Canale precum B1, Antena 3, Eurosport 2, N24, etc., au programul disponibil pe site-ul RCS-RDS dar pe TV nu e transmis. Nu inteleg de ce au mai bagat EPG pt TVRHD, cand e complet pe langa. Oricum nu conteaza ca se repeta aceleasi emisiuni toata ziua.
    Faza cu EPG-ul e jenanta Si totusi banuiesc ca este cineva platit pentru treaba aceasta. Oare este chiar atat de greu de facut un EPG ca lumea, cu scurte descrieri ale emisiunilor, filmelor si a tot ce misca?. Si apropos de canale care n-au EPG pe cablu dar pe site-ul Digi le gasesti ar mai fi: Realitatea, Etno, Jetix, Kiss TV, Minimax, Movies 24. Mai sunt si altele da n-am rabdare sa le trec pe toate.
    Oare este asa de greu de facut un EPG ca lumea

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un EPG normal ar putea sa fie realizat cu o colaborare normala cu port.ro. Nu este greu de realizat prin XML o descriere a programului pe canale bazat pe ceea ce scrie pe port.ro, si acest XML poate fii facut conversie la EPG cumva. Nu stiu cum functioneaza tehnologia EPG, insa presupun ca trebuie dat catre un server numele canalului, perioada de emisie si descrierea, si dintr-un XML se poate face comversie la orice de un programtor ... Deci daca ar exista interes real s-ar putea face. Nu vreti sa ma angajati RCS? sunt programator si m-as baga la astfel de chestii

  10. #10
    I'm the truble man! Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Bacau & Iasi .
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk View Post
    Un EPG normal ar putea sa fie realizat cu o colaborare normala cu port.ro. Nu este greu de realizat prin XML o descriere a programului pe canale bazat pe ceea ce scrie pe port.ro, si acest XML poate fii facut conversie la EPG cumva. Nu stiu cum functioneaza tehnologia EPG, insa presupun ca trebuie dat catre un server numele canalului, perioada de emisie si descrierea, si dintr-un XML se poate face comversie la orice de un programtor ... Deci daca ar exista interes real s-ar putea face. Nu vreti sa ma angajati RCS? sunt programator si m-as baga la astfel de chestii

    Eu te sustin. chiar ar fi necesar un EPG complet si corect cu informatii

  11. #11
    dacianova Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Iasi
    Posts
    152
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk View Post
    Un EPG normal ar putea sa fie realizat cu o colaborare normala cu port.ro. Nu este greu de realizat prin XML o descriere a programului pe canale bazat pe ceea ce scrie pe port.ro, si acest XML poate fii facut conversie la EPG cumva. Nu stiu cum functioneaza tehnologia EPG, insa presupun ca trebuie dat catre un server numele canalului, perioada de emisie si descrierea, si dintr-un XML se poate face comversie la orice de un programtor ... Deci daca ar exista interes real s-ar putea face. Nu vreti sa ma angajati RCS? sunt programator si m-as baga la astfel de chestii
    Din cate am vazut eu si cei de la UPC au EPG-ul facut tot pe baza port.ro. In ceea ce priveste angajarea la RCS ai si sustinerea mea

    LE: M-am uitat pe port.ro. Recunosc ca auzisem de el, il vazusem dar acum un an si ceva sau doi in urma. Este incredibil. Au pana si programul de la bebe tv. Daca ar face EPG-ul in colaborare cu port.ro ar fi cel mai complet EPG din Romania.

  12. #12
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...Si acum probelemel:
    1: Digi CABLU - Eurosport:....
    ..
    5: In nunele orase data STB-urilor ...
    6. UtvHD- pe DIGICABLU ... imaginea transmisa este mai mare decat formatul ecranului 16:9.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    36
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate ca UTV HD asa se transmite de la sursa. Stii sigur ca nu e la fel si la UPC ? Din cate am vazut UTV HD mai au ceva probleme, cum ar fi: reclamele sunt taiate 1-2 secunde la sfarsit (se blocheaza imaginea pt. o secunda-doua, apoi trece la ce urmeaza), la fel si videoclipurile. Nu stiu insa daca e la fel si pe UTV SD, nu am verificat.
    0.8FE, Gold Single 0.2db, DM500S & TeVii S660 HD, FocusSat

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    București
    Posts
    185
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    6. UtvHD- pe DIGICABLU ... imaginea transmisa este mai mare decat formatul ecranului 16:9.
    Incearcă să folosești, din tv, "Doar scan" la format, în loc de "16:9", intră mai mult din margini...

  15. #15
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by florinsasu View Post
    Incearcă să folosești, din tv, "Doar scan" la format, în loc de "16:9", intră mai mult din margini...
    Avand in vedere tema topicului eu nu vreau sa umblu in setarile Tv sau box. Astea sunt problemele celor de la DIGI. Iar atata timp cat ProtvHd, TVRhd, sau Eurosport 16:9 merg normal, de ce restul au bube?
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top