Din cauza contestatiilor legate de licitatia de achizitie a sistemului, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a decis sa amane introducerea rovinietei electronice pana la 1 octombire.

Initial, rovinieta electronica trebuia introdusa la 1 august, asa cum anuntase Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Aceasta data fusese fixata la finele anului trecut, cand CNADNR a selectat compania Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de aproape 40 de milioane de lei, fara TVA

Insa, din cauza a numeroase contestatii legate de procedura de achizitie, contractul cu societatea castigatoare a fost semnat abia in luna iunie, anul curent, ramanand astfel putin timp pentru implementarea sistemului.

Dupa introducerea rovinietei electronice, soferii rau-platnici sau fara documentele vor achita despagubiri in functie de tipul vehiculului, intre 28 si 1.210 euro, si amenzi cuprinse intre 250 si 4.500 de lei.

Despagubirile sunt considerate venituri extra bugetare ale CNADNR si vor reprezinta o suma egala cu tariful pe un an, in functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila.

Odata cu aplicarea amenzii contraventionale, soferii vor ramane fara certificatul de inmatriculare al vehiculului pana la prezentarea dovezii de achitare a rovinietei.
http://masini.acasa.ro/