Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema cu dreamul

    Am un dreambox DM500s. Totul era ok pana acum cateva zile cand dupa o noua scanare pe Hotbird, o parte din canale nu le mai gaseste si nici semnal nu mai am pe anumite frecvente. Am crezut ca e antena dar nu e asa deoarece am schimbat receiverul iar semnalul e foarte bun. Ma gandesc ca e tuner-ul dar nu stiu daca poate sa faca probleme doar pe anumite frecvente. S-o fi "dus" imaginea? Trebuie rescrisa? Gemini 4.6. In rest dream-ul merge perfect, pe Thor n-am nicio problema. Ma puteti ajuta?

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by scorpiongab View Post
    Am un dreambox DM500s. Totul era ok pana acum cateva zile cand dupa o noua scanare pe Hotbird, o parte din canale nu le mai gaseste si nici semnal nu mai am pe anumite frecvente. Am crezut ca e antena dar nu e asa deoarece am schimbat receiverul iar semnalul e foarte bun. Ma gandesc ca e tuner-ul dar nu stiu daca poate sa faca probleme doar pe anumite frecvente. S-o fi "dus" imaginea? Trebuie rescrisa? Gemini 4.6. In rest dream-ul merge perfect, pe Thor n-am nicio problema. Ma puteti ajuta?
    Baga si tu in el un SETTINGS cu canale pentru Enigma 1 gata scanate,iar daca tot nu vrea sa le vada nici pe alea baga Gemini 4.70 si apoi baga iar SETTINGS.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    -da mai multe detalii, folosesti motor hh, comutatoare diseq..
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Baga si tu in el un SETTINGS cu canale pentru Enigma 1 gata scanate,iar daca tot nu vrea sa le vada nici pe alea baga Gemini 4.70 si apoi baga iar SETTINGS.
    Daca fac upgrade Gemini 4.70 pierd toate setarile standard?

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krypo73 View Post
    -da mai multe detalii, folosesti motor hh, comutatoare diseq..
    Folosesc o singura antena cu 2 LNB diseq AA AB,iar setarile au fost mereu asa n-am schimbat nimic niciodata

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by scorpiongab View Post
    Daca fac upgrade Gemini 4.70 pierd toate setarile standard?
    Baga deocamdata SETTINGS cu canale precum ti-am zis eu,iar in ceea ce priveste cand schimbi softul normal ca ti se schimba setarile tale personale cu cele DEFAULT cu care vine noul soft.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Baga deocamdata SETTINGS cu canale precum ti-am zis eu,iar in ceea ce priveste cand schimbi softul normal ca ti se schimba setarile tale personale cu cele DEFAULT cu care vine noul soft.
    Te referi la lista cu transpondere? Am pus-o dar la fel,acolo unde ar trebui sa fie RAi-urile zce ca nu gaseste niciun canal nou

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    canalele noi apar la new si elimini new flag ca sa vina in lista /la transponderele pe care nu ai semnal vezi sa nu aiba din setting alte date[sr/fec]decit cele normale [verifice cu flysat]
    bafta!
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    canalele noi apar la new si elimini new flag ca sa vina in lista /la transponderele pe care nu ai semnal vezi sa nu aiba din setting alte date[sr/fec]decit cele normale [verifice cu flysat]
    bafta!
    ceva ceva stiu despre dreambox,dar setarile de care zici tu nu stiu pe unde sunt,multumesc

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia un SETTINGS de aici http://www.vhannibal.net/ de la Enigma1 si baga in el cu programul DreamEdit.
    Antena Parabolica 1,8m Al cu 1 Lnb Invacom Quad 0,3db/Montura Polara/Actuator 18"/Pozitioner Diseqc Moteck V-BoxII/Antena Offset 1,2m AL fixa cu 1 Lnb Inverto Quad 0,2db/1xDM920UHD 4K.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valyp67 View Post
    Ia un SETTINGS de aici http://www.vhannibal.net/ de la Enigma1 si baga in el cu programul DreamEdit.
    Am facut ,dar la fel imi vede doar o parte din programe, semnalul pe rai variaza intre 60 si 70,scade si creste f rapid. Poate ar trebui sa zic ca ieri dimineata le vedea foarte bine pe toate,apoi am mutat pe thor si cand am revenit pe hotbird iarasi era semnal mic. Schimb receptorul, le vede fara problema pe toate

  12. #12
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by scorpiongab View Post
    Daca fac upgrade Gemini 4.70 pierd toate setarile standard?
    nu se pierde nimic,totu ramane cum a fost,doar la info apare 4,7 in loc de vers 4,6,asta ca o gluma

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauze probabile, pe care trebuie sa le elimini pe rind:
    - masori tensiunea la receptor si apoi la lnb, pe un program de pe polaritatea verticala(14V), respectiv orizontal(18V)
    - incearca cu un alt alimentator de dream, daca ai posibilitatea;
    - incearca sa pui pe direct fara comutatorul diseq, cu setarile care trebuie in receptor, unde trebuie sa pui pe one single satelitte-in cazul tau hotbird, scanezi si vezi ce se intimpla;
    - lnb-ul care il ai pe hotbird nu cred sa fie problema daca zici ca ai incercat cu alt receptor;
    Punctele 1 si 3 sunt usor de verificat, incearca le si mai vedem, poate mai au si altii alte sfaturi.
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    10
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krypo73 View Post
    Cauze probabile, pe care trebuie sa le elimini pe rind:
    - masori tensiunea la receptor si apoi la lnb, pe un program de pe polaritatea verticala(14V), respectiv orizontal(18V)
    - incearca cu un alt alimentator de dream, daca ai posibilitatea;
    - incearca sa pui pe direct fara comutatorul diseq, cu setarile care trebuie in receptor, unde trebuie sa pui pe one single satelitte-in cazul tau hotbird, scanezi si vezi ce se intimpla;
    - lnb-ul care il ai pe hotbird nu cred sa fie problema daca zici ca ai incercat cu alt receptor;
    Punctele 1 si 3 sunt usor de verificat, incearca le si mai vedem, poate mai au si altii alte sfaturi.
    Tind sa cred ca totusi e tunerul deoarece trecerea de pe un satelit pe altul se face ff greu fata de inainte.Am pus si pe direct fara comutator,acelasi lucru. Cred ca o sa incerc o rescriere mai intai.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB pe rezerva

    Verifica si LNB-ul. Adica schimba-l.
    Unele sunt de kkt, chiar daca pe eticheta scrie altceva.
    Ai unul de rezerva, nu?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top