Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default dm 500 cu probleme la placa de retea

    De cateva zile aveam freeze pe imagine ( kiar si in retea locala) si am dat un ping sa vad ce si cum...iata rezultatul:
    C:\Users\Chris>ping 192.168.1.24 -t

    Pinging 192.168.1.24 with 32 bytes of data:
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1535ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=76ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64
    Request timed out.
    Reply from 192.168.1.24: bytes=32 time=1ms TTL=64

    Ping statistics for 192.168.1.24:
    Packets: Sent = 23, Received = 14, Lost = 9 (39% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 1ms, Maximum = 1535ms, Average = 115ms

    Boxul e original ( din primele modele), reteaua e ok, alt dreambox merge fara probleme pe acelasi cablu, suspectez placa de retea dar nu pot spune ca e "dusa" dar nici ca e buna. Ceva idei?
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cauza curentului electric de "calitate" (intreruperi zilnice)sa dus ceva si la al meu. Daca scot din priza si las sa raceasca merge foarte bine (cu viteza de 3,4MB/s) dar cand se incalzeste scade la 30kb/s chiar si mai mult (sharing-ul la 30kb/s nu e afectat)

    Initial am schimbat cundensatorul mare de la placa de retea (era unul de 470uF la 10V cam mare la tensiune prea mica, este de recomandat unul de 220uF la 16V, am avut unul de 100uF la 16V) merge un pic mai bine, am observar ca daca racesc fortat temporar pana cand incalzeste din nou revine viteza. Ma gandesc ca problema e cu sursa, incerc cu o sursa cu bobina si stabilizata (nu de comutatie)

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    undeva langa craiova
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am pus un condesator de 1000 microf la 16 volti. mentionez ca am o clona dm500 si a avut problema cu reteaua de noua. acum alearga cu peste 3 MB/s fara probleme , fara pierderi de pachete etc

  4. #4
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by onell View Post
    eu am pus un condesator de 1000 microf la 16 volti...
    Unde anume? Ai inlocuit ceva sau l-ai pus in paralel ?
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este un condensator mai mare fix langa chip-ul de retea (cum te uiti de sus la chip partea dreapta deasupra lui) schimba-l cu unul de 330-470 uF de calitate (pe 16V) si nu vei mai avea probleme; 1000 de micro e valoare cam mare pt aplicatia asta avand timp mai mare de incarcare instantanee

    Living an analog lifestyle in a digital world

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    undeva langa craiova
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la mine avea de 470 micro si imi pierdea pachete si nu sarea de 50KB/s. acum rupe cu 1000 si merge de un an cu asta de 1000 si nu s-a intamplat nimk. si da, l-am inlocuit originalul cu asta de 1000

  7. #7
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Genial! Am inlocuit condensatorul cu pricina cu unul de 470µF la 35V ( pe-ala l-am avut la indemana dintr-o sursa de laptop) si merge uns.
    Merci baieti
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Exclamation Tot cu placa de retea probleme

    La mine au ramas led-urile de la pl. de retea aprinse (la un DM 500s clona)
    cu cablul scos. Vreo idee ce ar avea (s-a ars ?)

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da,este defect integratul,

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Canada-Quebec
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down ladurile stinse de la conexiune internet

    Quote Originally Posted by Webxmax View Post
    La mine au ramas led-urile de la pl. de retea aprinse (la un DM 500s clona)
    cu cablul scos. Vreo idee ce ar avea (s-a ars ?)
    Poate imi da si mie o solutie ca nu mai merge conexiunea ftp adik ledurile sint stinse asta dupa ce o zi intreaga 2 erau aprinse si unul clipea mereu .Am dat reboot si apoi sa stins de tot .
    are cineva vreo idee

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pisici View Post
    Poate imi da si mie o solutie ca nu mai merge conexiunea ftp adik ledurile sint stinse asta dupa ce o zi intreaga 2 erau aprinse si unul clipea mereu .Am dat reboot si apoi sa stins de tot .
    are cineva vreo idee
    Verifica mai intii conexiunea dream -ruter sau swich ,eventual inlocuieste cablul de legatura dintre cele 2 si dupa aceea vezi mai departe

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default placa de retea cu probleme?

    Salutare,
    Am si eu un Dm 500 s clona si de ceva timp a aparut o problema. Pot sa comunic cu DM prin DCC, primeste pachete de date pe linia de sharing si decodeaza programe, insa nu pot sa trimit date la parteneri. Sa fie oare problema de la placa de retea? Multumesc
    Nimeni nu te poate insela, te inseli tu asupra celorlalti.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Acasa
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zorbba View Post
    Salutare,
    Am si eu un Dm 500 s clona si de ceva timp a aparut o problema. Pot sa comunic cu DM prin DCC, primeste pachete de date pe linia de sharing si decodeaza programe, insa nu pot sa trimit date la parteneri. Sa fie oare problema de la placa de retea? Multumesc
    verifica daca ai portul deschis la router, si eventual sa ai debifat DHCP din setup-instalare experti-comunication setup.
    VU+ UNO,Dreambox 7020,,2*Dreambox 500s,Toroidala T90

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu de acolo este problema, am pus un dreambox 7000 si merge fara probleme. routerul e configurat, porturile sunt deschise, liniile de cccam sunt configurate corect atata timp cat pe dm 7000 nu sut probleme.
    Nimeni nu te poate insela, te inseli tu asupra celorlalti.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La o testare pe telnet din dcc cu comanda ifconfig raspunsul pt. eth0 si lo este urmatorul:
    [email protected]:~> ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:09:XX:XX:XX:XX
    inet addr:192.168.2.65 Bcast:192.168.2.255 Mask
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:
    RX packets:152536 errors:0 dropped:0 overruns:0 f
    TX packets:165891 errors:1 dropped:0 overruns:0 c
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:38923800 (37.1 MiB) TX bytes:27711056 (
    Interrupt:25 Base address:0x600

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrie
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

    Asa apare si la voi cand ati incercat cu comanda : ifconfig ( telnet - dcc ) ?
    Nimeni nu te poate insela, te inseli tu asupra celorlalti.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top