Ses Sirius devine Ses Astra

Autor: Bogdan Biszok
Publicat: 23 Iunie 2010
Vizionari: 77;
SES Astra, o companie SES, a anunţat astăzi că filiala SES Sirius, deţinută integral, se va numi SES Astra şi va folosi brandul Astra.
Schimbarea numelui este o consecinţă a achiziţionării complete a filialei SES Sirius în martie 2010 şi încheie procesul de integrare a flotei, a activităţilor şi a echipelor companiei în operaţiunile desfăşurate de SES Astra.
SES a devenit iniţial acţionar în SES Sirius în octombrie 2000, cu un pachet de 50% din acţiuni. Pe parcursul ultimilor 10 ani, SES Astra şi-a majorat gradual cota, reuşind să achiziţioneze şi ultimele 10 procente din acţiunile rămase de la Swedish Space Corporation (SSC), în martie 2010.
Odată cu finalizarea achiziţiei SES SiriuS la începutul anului, SES Astra a obţinut controlul total asupra principalului sistem de sateliţi din ţările nordice şi baltice, întărindu-şi poziţia pe piaţa din Europa Centrală şi de Est cu reprezentanţe în Suedia, Letonia, Rusia, Ucraina şi România.
„Am convingerea că numele de marcă unificat ne va ajuta să consolidăm acest succes, să întărim marca Astra şi să ne dirijăm în mod semnificativ afacerile către aceste pieţe cu creşteri importante”, a declarat Ferdinand Kayser, preşedinte şi director general al SES Astra.
SURSA: SES Astra