Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default Actuator-senzor-bobina

    Salutare,
    Am intalnit un actuator cu bobina (de langa magnet) arsa.De unde se poate face rost ptr a o inlocui? Sau ceva similar.....
    { Pozitionerul nu mai vrea sa "invarta" motorul deoarece nu mai primeste impulsurile senzorului. Daca dau impulsuri cu o rezistenta la bornele poz functioneaza corect fara eroarea ER }
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Romania
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si cand dai stanga sau dreapta din pozitioner Iti afiseaza ER2?nu ai mentonat ce actuator ai si ce pozitioner.
    In mod sigur acela este un senzor{SENZOR REED}Ii spune si-l gasesti la magazine electronice mai mari deh...Sau cum mai zicea cineva aici pe RDI ca ar merge de la mouse calc.
    De facut se face ca am avut vreo 3 numai cu senzorul arse si ca pret este 38000 mii unul ,am luat chiar acum vreo saptamana
    CU RESPECT

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pozitioner strong,actuator super track,in ambele sensuri arata acest mesaj de eroare...
    Nici vorba de senzor de mouse.Bulita este BOBINA ce receptioneaza impulsuri de la magnet. Asta trebe inlocuita.....si nu gasesc.
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Omu nu pricepi ca aia nu e bobina? este un releu REED (senzor) care trimite spre pozitioner niste intreruperi pe care acesta ( pozitionerul) le citeste. In momentrul in care aceste intreruperi nu mai sunt constante sau lipsesc cu desvarsire pozitonerul iti afiseaza acea eroare ER2. Acel REED il gasesti la Vitacom de ex.
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    .OK! Rog o adresa sau un nr de tel. ptr aceasta firma.....
    Multumesc anticipat!
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    www.vitacom.ro

    sunt sigur ca gasesti totul pe site...

    Toate cele bune!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Romania
    Posts
    340
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by epy
    Omu nu pricepi ca aia nu e bobina? este un releu REED (senzor) care trimite spre pozitioner niste intreruperi pe care acesta ( pozitionerul) le citeste. In momentrul in care aceste intreruperi nu mai sunt constante sau lipsesc cu desvarsire pozitonerul iti afiseaza acea eroare ER2. Acel REED il gasesti la Vitacom de ex.
    Dar ia-ti mai multe ca sa ai acolo ca cine stie poate te mai lasa vreodata,si sa-l pui exact la distanta care este si acela si vezi ca sant mai multe modele,Il pui usor ca este finut si se sparge
    @epy te sfatuie de la vitacom dute si cauta acolo

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc,am sa tin cont de tot ce mi-ati precizat!
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am sunat la vitacom si cica sa le spun exact ce scrie pe senzor (dar pe el nu scrie nimik)

    Pe motor scrie asa : Super Power 18 inch 36V TC 18 inch REED limit
    Pe siteul Vitacom :
    MK471B REEDSENSOR 1XA 0,5A 10W K ***
    MK65G REEDSENSOR 1XA 0,1A 1W PC ***
    MK67B REEDSENSOR 1XA 0,5A 10W P ***
    MK67C REEDSENSOR 1XA 0,5A 10W P ***

    Care-o fi
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    247
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am gasit un senzor cu 20lei noi la Bintelectron la mine in oras,il aveau pe stoc cam de multisor. Pe mine ma cam enerveaza actuatorul meu care l-am cumparat nou de vreo 2saptamani,si daca ma duc pe Hispa si vin inapoi pe Astra si pe Intelsat 902 si vin inapoi pe iar pe Astra,el se opreste la numarul de pasi memorati,dar semnalul care e mai slab cum ar fi DeluxeMusic si respeciv Irib-urile,e cu 2-3pasi(2-3mm pe piston)mai in colo.Astea sun actuatuarele de pe piata noastra sau poate o fi toate la fel...? Eu am zis ca e din senzor,dar schimband-ul s-a dovedid ca nu e din el acea eroare care ma necajeste la semnalele slabe cand ma duc de pe un satelit pe altul mai departati in special. N-am idee din ce-o fi...
    Antena 1,8m/Montura polara/Lnb Invacom quad 0,3db/Actuator 12"/Pozitioner diseq Moteck/DB 7020s/DigiTv

  11. #11
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am mai facut artificii cu sensorii astia. Erau intr-un timp niste relee de semnalizare pentru Dacia care contineau asa ceva si am mai inlocuit cu din astia. Merg fara probleme fara sa mai cauti in nus' ce magazin.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Braila,Romania
    Posts
    1,250
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by skycleaner
    Eu am mai facut artificii cu sensorii astia. Erau intr-un timp niste relee de semnalizare pentru Dacia care contineau asa ceva si am mai inlocuit cu din astia. Merg fara probleme fara sa mai cauti in nus' ce magazin.
    detaliaza te rog.....ce model de releu?Se mai gaseste? Chiar trebuie sa rezolv si nu am solutia!
    Per aspera ad astra !

    Vu+ solose v2, Emme esse 115cm, Technisat 33cm, Triax td-78, Sky Zone 2 Triax Dish, Digipower HH SG2100

  13. #13
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci, releu de semnalizare de Dacia . Este un model mai vechi si gasesti la vreun centru de reparatii masini chiar daca sunt arse senzorii sunt buni. Nu sunt la fel cu cei originali insa cu un pic de mestesug ii adaptezi. Vei fi foarte multumit.Vezi ca atunci cand deschizi releul vei vedea senzorul de sticla invaluit intr-o bobina il scoti de acolo il lipesti si il asezi in locul celui vechi. Eu nu vorbesc prostii am schimbat pana acum vreo 5-6 buc. Bafta!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 7025 si actuator
    By dirtyfreddie13 in forum DREAMBOX
    Replies: 1
    Last Post: 4th September 2006, 06:54
  2. SS2 + positioner V50 + Actuator 12"
    By trubadurul in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 6th June 2006, 23:03
  3. Actuator
    By doroftei in forum Placi DVB
    Replies: 14
    Last Post: 19th February 2006, 18:13
  4. cumpar Senzor rotatie
    By mediaset in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 2nd October 2005, 15:23
  5. Actuator ?!
    By fabian23 in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 11th August 2005, 22:30

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top