Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default Alimentator dream

    A reparat cineva alimentator pentru dm500 original? Am pus alta sursa da parca mie cumva sa arunc sursa originala.

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    bucharest
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce s-a intamplat? daca arata ca primest tensiune si nu porneste dreamul inseamna ca ti-a pocnit condensatorul de filtraj, acela de 16v si 1000 micro Farad.

    asta mi s-a intamplat mie.. l-am schimbat si pana astazi nu am mai avut probleme..

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ledul verde se aprinde pe alimentator dar cam anemic, cand il bag in dream se stinge si incepe sa fluiere. Sa fie tranzistoru mare?

  4. #4
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    May 2010
    Posts
    142
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se rezolva daca schimbi condensatorii de pe linia 12 V

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai bine comanda o sursa noua la elstar si ai rezolvat problema/cea pe care am reparat-o acum ceva vreme o tin de exponat pentru ca nu mai merge cum trebuie chiar daca am schimbat condensatorii buliti[umflati]
    1,2 offset dish/lnb inverto/dream 500hd/dream 525 hd

  6. #6
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    339
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu conteaza ce alimentator folosesti atata timp cat respecti regulile:

    1. mufa jack sa se potriveasca exact (contactul trebuie sa fie ferm)
    2. citeste de pe alimentator parametrii de functionare si:
    - tensiune de iesire - poate fi cu maxim 10% mai mare
    - amperajul (curentul) sa nu fie in nici un caz mai mic decat cel de pe original
    .. din astea 2 ai si puterea, care n-are nimic daca e mai mare, duce mai usor sarcina

    daca gasesti un alimentator care respecta aceste conditii, da-i bataie ca merge sigur!.. si asta e valabil in cazul oricarui aparat care e alimentat printr-un adaptor din asta..

    iti recomand sa-ti pui un ups sau o priza cu protectii si filtre suplimentare.. e posibil ca defectul sa fie din cauza unor parametrii aiurea ai retelei de 220V, acolo la tine (tensiune scazuta sau marita, supratensiuni de la aparate in neregula, sau de la fulgere)

    .. se poate repara si cel original, dar daca s-au dus condensatorii e posibil ca in curand sa cedeze altceva.. iti faci de lucru cu sursele astea in comutatie.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    aproape de tine...
    Posts
    909
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ...un alimentator nou se poate cumpara cu 30 RON cu garantie, merita reparata ? Doar daca e pasiune, in rest....


    Notă: Vizionarea programelor Pay TV fără un abonament valabil este ilegală
    Discuţiile purtate si fişierele disponibile aici sunt în scop experimental şi educaţional !

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    321
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E bine ca la 2-3 ani se se desfaca sursa si sa se inlocuiasca preventiv condensatorii. La sursa mea am gasit un condensator umflat (cel de 470 mF/16V) si cu ocazia asta i-am inlocuit si pe ceilalti 3; 33mF/400V, 10mF/50V si 1000mF/16V. Plus ca am facut in carcasa si niste gauri pentru ventilatie. Toata treaba a costat 5-6 ron.

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Mures
    Posts
    547
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am pus atunci imediat un alt traf, nui problema de aia, lam dasfacut de plictiseala nu ca vroiam sal repar neaparat, deja e demontat si e la gunoi. Soc sigur nu era, e dupa un apc de 3Kw, mas mira sa fi fost soc dupa ups. Intre timp am schimbat toti condensatorii din sursa si tot nu a vrut, asa ca lam aruncat. Lucratura din sursa e de foarta slaba calitate si la casa pionerilor faceam lucrari mult mai serioase si mai frumoase.

  10. #10
    just for fun... Teacher
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Wolverhampton, UK
    Posts
    339
    Posts Thanks / Likes

    Default surse slabe

    Quote Originally Posted by picieri View Post
    ... Lucratura din sursa e de foarta slaba calitate...
    is convins.. cam toti producatorii nu isi fac singuri toate componentele ci le subcontracteaza cu terti, in imensa lor majoritate astia fiind .. chinezi. daca vrei o sursa buna dai un ban si iei una, o comanzi la un electronist sau chiar o faci de mana ta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top