Dacă Renault a decis să treacă direct la maşinile electrice, Dacia ar putea să treacă īntāi cu modelul Hamster prin etapa maşinilor hibride, aşa cum mari producători precum Toyota sau General Motors o fac.Pregatita de testare
Cantitatea limitată de combustibil convenţional va duce īn viitor cu siguranţa la un singur tip de autovehicule: cele electrice. Renault a considerat că este important să atace acest segment īncă de la īnceput, urmānd să lanseze alături de Nissan Leaf (care se dovedeşte deja un succes comercial), alte 3 modele electrice īn următorii ani. Alţi producători, au decis că este mai bine, momentan, să adopteze soluţia hibridă, montānd un motor electric īn paralel cu unul convenţional.

Iar soluţia aceasta o găsim şi la Dacia Hamster, un model 4x4, altul decāt Duster, realizat pe caroseria unui Sandero Stepway. Pozele apărute pe Daciaclub.ro nu vin cu informaţii adiţionale, īnsă putem remarca din ele cāteva modificări importante faţă de modelul de clasă mică de serie produs la Mioveni. Din punct de vedere estetic remarcăm grila faţă vopsită şi sigla Dacia hibrid, plus stickerele care ne aduc aminte de transmisia 4x4 şi cele care parcă prelungesc stopurile spate.Modificarile la puntea spate
Sub caroserie ne dăm seama şi de soluţia tehnică aleasă: puntea spate a fost modificată pentru a permite montarea unui motor electric ce pune īn mişcare roţile din spate. Astfel, maşina poate deveni 4x4 īn orice moment. Mai multe detalii despre modelul Dacia Hamster din poze nu vă putem oferi momentan, detaliile fiind foarte puţine. Nu ştim īnsă dacă modelul din poze este unul oficial, unul cu un suport oficial sau doar un proiect al unor pasionaţi. Cu toate acestea, sistemul nu este unul īn premieră, fiind regăsit īntr-o configuraţie asemănătoare şi pe Dacia Grand Sandero.

Cu toate acestea, cu o soluţie tehnică simplă, Dacia ar putea intra īn selectul club al maşinilor electrice hibride şi la un preţ redus, ar putea să dea, din nou, lovitura.


http://www.promotor.ro/hobby-concept...ibrida-6389391