Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2008
  Posts
  148
  Posts Thanks / Likes

  Default sigur merge

  se poate,daca doar ti-a pierdut freonul si nu ti-a intrat si aer in instalatie.Oricum merge si cu aer,dar e de preferat a fii facuta vidarea instalatiei inainte.Daca atunci cand apasi pe valva mai iese ceva inseamna ca poti doar umple,deoarece sub presiune nu poate fi decat freon ,nu si aer.Trebuie sa incarci in jur de 600grame.Cauta pe net,dar oricum nu te ajuta ca nu ai cantar.
  Manometrul de pe butelie cred ca pt. asta este,sa te ajute sa incarci pana la presiunea necesara,care e aceiasi pt. orice masina cu freon R134.Presiunea freonului din instalatie depinde de tipul freonului,nu de tipul de masina.Nu stiu sa-ti spun care e presiunea pana la care trebuie sa incarci,dar sigur o vei gasi in instructiunile de utilizare ale kitului e umplere.Se face cu motorul pornit,dar trebuie sa incarci putin inainte,ca altfel nu pleaca compresorul,daca nu mai ai deloc freon.Deschizi robinetul putin,incarci,inchizi robinetul,te uiti pe manometru pana se stabilizeaza.Daca e prea joasa presiunea repeti operatiunea pana ajungi la presiunea dorita.Bafta!

 2. #2
  __/\__/\__/\_____________ Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Posts
  1,199
  Posts Thanks / Likes

  Default

  daca nu mai ai freon in instalatie inseamna ca il pierzi pe undeva. poate indicat ar fi sa rezolvi asta prima data. altfel risti sa te chinui dejaba.. da na vei cistiga la experienta

  in plus mai stiu ca se scoate inainte tot freonul si dupa aceea se reincarca.

 3. #3
  SUBpedia Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  P'aci, p'acolo...
  Posts
  3,299
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Vii la Torino şi se încarcă cu o bere...

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Aug 2008
  Posts
  148
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by ALBA2 View Post
  de pierdut nu il pierde sunt sigur 100% la la revizia din iarna iau dat drumul bulangii dela ford sa ma duc la vara la ei deja nu sunt primul )

  chestia este ca sa il incarc ma costa 100€ sa cumpara porcaria aia ma costa 56€ + 11€ transport doar ca as putea incarca de 2 ori s-au sufar pina in slovenia si il incarc cu 50€
  acum tre sa vad ce si cum .

  PS....
  CARE ESTI IN ZONA MILANO ,LAGHI ,TICINO si cunosti un loc unde se incarca cu 50€ zi si mie eu stiam dar sunt ani de cind nu am mai incarcat si in afara de reprezentante nu stiu nici un loc.
  bulangii.Am mai auzit vrajeala asta la service daewoo.Cam mult 100 euroi,in conditiile in care kilogramul de freon este vreo 5 euroi.Acasa e aproape 25 euroi sau100 lei.Daca l-a pierdut nu este din cauza ca ai neaparat vreun por,ci datorita faptului ca garniturile de cauciuc s-au uscat datorita nefolosirii.Aerul conditionat se porneste odata pe saptamana,timp de 5 min,inclusiv iarna.Daca nu faci asta,in timp iti va pierde freonul.
  Un aparat de incarcat freon automat la auto marca Texa 650N este vreo 4000 euroi.Astia incarca 45-50 de masini ca putin freon si gata si-au scos 4000.Iar altii baga cu carca 4 luni prin occident,ca sa-i ramana 4000.

  P.S. vizola ticino?Eu am lavorat pe malpensa

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top