Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15

Thread: Retart dreambox

  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default Restart dreambox

    Stiu ca exista un script pentru a face restart la dream la o anumita perioada de timp,voi fi plecat destul de mult timp si vreau sa las serverul on fara teama ca se blocheaza,pana la sfarsitul lui septembrie cand ma reintorc vreau sa fie ok,cine ma poate ajuta?
    multumesc anticipat!


  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai AICI arhiva cu un script de reboot la dream sau AICI fisier useraddon.xml cel pui in var/tuxbox/config pentru extra-addons valabil la Gemini enigma1. Dupa instalarea scripului trebuie doar sa setezi in crond. Succes

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by silvica81 View Post
    Ai AICI arhiva cu un script de reboot la dream sau AICI fisier useraddon.xml cel pui in var/tuxbox/config pentru extra-addons valabil la Gemini enigma1. Dupa instalarea scripului trebuie doar sa setezi in crond. Succes
    Mii de multumiri!

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu stiu daca e relevant ce zic ...dar mie de multe ori nu mi-a pornit cccam corect dupa restart si a trebuit sa-l repornesc eu !

    in schimb te pot ajuta cu un script ce merge perfect pe gemini pt restart cccam !

    iata-l :

    #!/bin/sh
    CHECKNAME="test.txt"
    IP="127.0.0.1"
    PORT="16001"
    echo info|nc $IP $PORT >>/tmp/$CHECKNAME
    set $(ls -s /tmp/$CHECKNAME)
    if [ "$1" = "0" ];
    then
    echo "CCcam is not running, Restarting..."
    /var/bin/CCcam_2.0.11 restart
    else
    echo "CCcam is running"
    fi
    rm /tmp/$CHECKNAME
    exit

    conditia sa functioneze e sa schimbi numele cccamului cu cel al versiuni ce o ai tu pe dream si a 2a conditie e sa faci fisierul la atribute 755

    Bafta !

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    nu stiu daca e relevant ce zic ...dar mie de multe ori nu mi-a pornit cccam corect dupa restart si a trebuit sa-l repornesc eu !

    in schimb te pot ajuta cu un script ce merge perfect pe gemini pt restart cccam !

    iata-l :

    #!/bin/sh
    CHECKNAME="test.txt"
    IP="127.0.0.1"
    PORT="16001"
    echo info|nc $IP $PORT >>/tmp/$CHECKNAME
    set $(ls -s /tmp/$CHECKNAME)
    if [ "$1" = "0" ];
    then
    echo "CCcam is not running, Restarting..."
    /var/bin/CCcam_2.0.11 restart
    else
    echo "CCcam is running"
    fi
    rm /tmp/$CHECKNAME
    exit

    conditia sa functioneze e sa schimbi numele cccamului cu cel al versiuni ce o ai tu pe dream si a 2a conditie e sa faci fisierul la atribute 755

    Bafta !
    Mii de multumiri! Am aceiasi versiune de CCcam,merge la fix,super!

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru enigma 2-gemini 500-o.e 1.6 ar fi ceva?

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gelu_dh View Post
    Pentru enigma 2-gemini 500-o.e 1.6 ar fi ceva?
    Pe 4.60 eu folosesc acest mic script

    #!/bin/sh
    sleep 60
    reboot

    exit 0


    e botezat reboot.sh, are atribut 755 si e pus in usr/script

    din crond il setezi cand sa pornesca, de exemplu el l-am pus sa faca reboot pe la 3 dimineata cand foarte probabil nu prea sta nimeni la tv

    PS am uitat sa zic ca merge la fel si pe e1 si pe e2

    http://www.zshare.net/download/769335876cfc8e9e/
    Gigel


  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    crisana
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Pe 4.60 eu folosesc acest mic script

    #!/bin/sh
    sleep 60
    reboot

    exit 0


    e botezat reboot.sh, are atribut 755 si e pus in usr/script

    din crond il setezi cand sa pornesca, de exemplu el l-am pus sa faca reboot pe la 3 dimineata cand foarte probabil nu prea sta nimeni la tv

    PS am uitat sa zic ca merge la fel si pe e1 si pe e2

    http://www.zshare.net/download/769335876cfc8e9e/
    cu multumiri, functioneaza perfect
    debian,vu uno, T90,2xdigi, tivusat,freesat.

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Reboot nu ma intereseaza caci pot sa-l dau manual ci as vrea daca exista un script care sa deblocheze cccamul daca se blocheaza cand sant la servici sau in alta parte.....sau sa zicem se intrerupe netul accidental si sa-mi porneasca cccamul....asta ar fi interesant daca exista pentru enigma 2....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Romania
    Posts
    135
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Exista un asemenea script integrat in mai multe imagini. Eu personal folosesc DreamEliteBH pentru DM800.
    "Un inteligent observă tot timpul, un prost face tot timpul observaţii."

    Heinrich Heine

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nerro View Post
    Exista un asemenea script integrat in mai multe imagini. Eu personal folosesc DreamEliteBH pentru DM800.
    Multumim!

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    popescu bogdan PE FACEBOOK
    Posts
    1,096
    Posts Thanks / Likes

    Default

    here is the guide for Gemini 4.2

    Prepare this file in notepad and save it as ccheck.sh

    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    else
    echo "cccam... restarting"
    /var/bin/CCcam_2.0.8 &
    fi


    ftp the mentioned file to the dreambox into /var/script

    set the file attributes to 755.

    When the file is sent all must be done in the dm menu, so follow below steps:

    1. Press Blue button
    2. Press Extra/Setup
    3. Press Services/Daemon
    4. goto Crond section and press Setup
    5. Press New
    6. Now you have to decide how frequent you want this script to run example every 30mins ( In this case make sure you only have 30 in the minutes section)
    7. go on the last line Command and press ok ( A selection window should open)
    8. Select the script from the list, in this case you should look for ccheck.sh or whatever name you used earlier to save it. press ok when you find the script and should return to the previous menu.
    9. Press Save once more and then exit.
    10. if all was done ok it should check if CCcam is running and if not it will start it for you You can test this by changing to common interface and wait for the ammount of minutes you specified earlier.

    Good Luck !

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    acasa
    Posts
    2,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rock5 View Post
    here is the guide for Gemini 4.2

    Prepare this file in notepad and save it as ccheck.sh

    #!/bin/sh
    if ps x |grep -v grep |grep -c CCcam >/dev/null
    then
    echo "cccam... ok"
    else
    echo "cccam... restarting"
    /var/bin/CCcam_2.0.8 &
    fi


    ftp the mentioned file to the dreambox into /var/script

    set the file attributes to 755.

    When the file is sent all must be done in the dm menu, so follow below steps:

    1. Press Blue button
    2. Press Extra/Setup
    3. Press Services/Daemon
    4. goto Crond section and press Setup
    5. Press New
    6. Now you have to decide how frequent you want this script to run example every 30mins ( In this case make sure you only have 30 in the minutes section)
    7. go on the last line Command and press ok ( A selection window should open)
    8. Select the script from the list, in this case you should look for ccheck.sh or whatever name you used earlier to save it. press ok when you find the script and should return to the previous menu.
    9. Press Save once more and then exit.
    10. if all was done ok it should check if CCcam is running and if not it will start it for you You can test this by changing to common interface and wait for the ammount of minutes you specified earlier.

    Good Luck !
    Multumesc. Eu am gemini 5.00 pe enigma2. Am facut asa numai ca in fisierul Ccheck.sh am pus locatia la CCcam asa: /usr/bin//usr/bin/CCcam_2.1.4 . Apoi in Cron manager am setat always la toate optiunile. Am dat apoi pe common interface si a pornit cccamul automat intr-un minut.

  14. #14
    EXPERT GIGABLUE & IPTV Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    912
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu gp 4 7 0 ati testat?la mine nici una din variante nu o ia,dupa un timp cand verific in crond e pe setarile vechi

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    pe mapamond
    Posts
    4,171
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iooon View Post
    cu gp 4 7 0 ati testat?la mine nici una din variante nu o ia,dupa un timp cand verific in crond e pe setarile vechi
    Testat si merg,in momentul de fata am varianta lui @rock5 si e ok!
    ai grija cum faci setarile unde pui fisierul si...ce atribut ii dai-755!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top