Emisia terestra a TVR este oprita in mare parte a sudului tarii din cauza unei defectiuni survenite la alimentarea cu energie electrica a releului de pe varful Costila, din Bucegi, anunta un comunicat al televiziunii publice.


Astfel, transmisia terestră a TVR 1, pe canalul 6 şi a TVR 2, pe canalul 22, in judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Prahova, Giurgiu, Dmboviţa, Argeş, Teleorman, Covasna, Braşov, Sibiu şi din Bucureşti şi judeţul Ilfov a fost ntreruptă din data de marţi, 1 iunie 2010, din cauza unor avarii la circuitele de electricitate care asigură alimentarea echipamentelor Societaţii Naţionale de Radiocomunicaţii din Centrul Bucegi-Coştila.
Deoarece pnă n prezent avaria nu a putut fi remediată, canalele TVR 1 şi TVR 2 din aria afectată pot fi recepţionate terestru doar n intervalul orar 19.00 - 24.00. Canalele TVR 1 şi TVR 2 sunt disponibile n continuare pe satelit - detalii privind parametrii de recepţie putnd fi găsiţi aici .
Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, responsabilă cu transmisia terestră a canalelor TVR 1 şi TVR 2, precum şi furnizorul de energie electrică au comunicat că fac toate eforturile pentru remedierea defecţiunii şi reluarea emisiei radioelectrice n aria geografică afectată