Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default Dbox2 cpu problem

    Salutare,

    Este vorba de un dbox2 luat de be ebay, 2xIntel, avia600. Nu are memorie externa sau cum se numeste ce ar trebui sa fie pe slotul alb, deci acolo nu este atasat nimic. Inca o precizare nu am vazut pana acum boxul functionand.

    Boxul ramane intr-un ciclu de reboot. Nu se vede in log, dar dupa un timp o face. De ce oare sunt errorile astea de "insmod" ?
    Cu Image-Flashing-Assistent la sfarsit inainte de a da reset am putut sa verific ramul si pot eventual sa scriu, sterge in /etc/ sau in directoarele create, deci nu ar fi ceva probleme pe ram.

    Mi s-a spus ca ar fi ceva nasol cu cpu-ul si ar trebui schimbat. Nu am nici cea mai vaga idea daca este adevart sau nu.

    Se pare ca nu ar fi probleme cu debug-mode si pot pune orice imagine.

    Mersi mult pentru orice idee.... [email protected]

    debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPS
    debug: BMon V1.2 mID 01
    debug: feID dd gtxID 0b
    debug: fpID 5a dsID 01-ff.0c.81.07.00.00-66
    debug: HWrev 09 FPrev 0.81
    debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08
    WATCHDOG reset enabled
    dbox2:root> debug:
    BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)
    debug:
    debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
    debug: Given up BOOTP/TFTP boot
    boot net failed

    Flash-FS bootstrap loader (v1.5)

    Found Flash-FS superblock version 3.1
    Found file /root/platform/nokia-dbox2/kernel/os in Flash-FS
    debug: Got Block #0032

    will verify ELF image, start= 0x800000, size= 152952
    verify sig: 263
    Branching to 0x40000


    U-Boot 1.1.2 (TuxBox) (May 23 2004 - 21:44:01)

    CPU: PPC823ZTnnB2 at 67.100 MHz: 2 kB I-Cache 1 kB D-Cache
    Board: DBOX2, Nokia, BMon V1.2
    Watchdog enabled
    I2C: ready
    DRAM: 32 MB
    FLASH: 8 MB
    Scanning JFFS2 FS: ........... done.
    FB: ready
    LCD: ready
    In: serial
    Out: serial
    Err: serial
    Net: SCC ETHERNET

    Options:
    1: Console on null
    2: Console on ttyS0
    3: Console on framebuffer
    Select option (1-3), other keys to stop autoboot: 0
    .................................................. .............
    Un-Protected 63 sectors
    ### FS (jffs2) loading 'vmlinuz' to 0x100000
    ### FS load complete: 623671 bytes loaded to 0x100000
    ## Booting image at 00100000 ...
    Image Name: dbox2
    Image Type: PowerPC Linux Kernel Image (gzip compressed)
    Data Size: 623607 Bytes = 609 kB
    Load Address: 00000000
    Entry Point: 00000000
    Verifying Checksum ... OK
    Uncompressing Kernel Image ... OK
    Linux version 2.4.27-dbox2 ([email protected]) (gcc version 3.3.5) #2 Sa Feb 5 01
    :12:22 UTC 2005
    On node 0 totalpages: 8192
    zone(0): 8192 pages.
    zone(1): 0 pages.
    zone(2): 0 pages.
    Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 rw console=ttyS0
    Decrementer Frequency = 251625000/60
    m8xx_wdt: active wdt found (SWTC: 0xFFFF, SWP: 0x1)
    m8xx_wdt: keep-alive trigger installed (PITC: 0x2580)
    Console: colour dummy device 80x25
    Calibrating delay loop... 66.76 BogoMIPS
    Memory: 30880k available (1060k kernel code, 368k data, 60k init, 0k highmem)
    Dentry cache hash table entries: 4096 (order: 3, 32768 bytes)
    Inode cache hash table entries: 2048 (order: 2, 16384 bytes)
    Mount cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
    Buffer cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
    Page-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
    POSIX conformance testing by UNIFIX
    Linux NET4.0 for Linux 2.4
    Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
    Initializing RT netlink socket
    Starting kswapd
    devfs: v1.12c (2002081 Richard Gooch ([email protected])
    devfs: boot_options: 0x1
    JFFS2 version 2.2. (C) 2001-2003 Red Hat, Inc.
    i2c-core.o: i2c core module version 2.6.1 (20010830)
    i2c-dev.o: i2c /dev entries driver module version 2.6.1 (20010830)
    CPM UART driver version 0.04
    ttyS0 at 0x0280 is on SMC1 using BRGttyS1 at 0x0380 is on SMC2 using BRG2
    pty: 256 Unix98 ptys configured
    eth0: CPM ENET Version 0.2.dbox2 on SCC2, 00:50:9c:44:1a:cb
    D-Box 2 flash driver (size->0x800000 mem->0x10000000)
    D-Box 2 flash memory: Found 2 x16 devices at 0x0 in 32-bit mode
    Intel/Sharp Extended Query Table at 0x0035
    cfi_cmdset_0001: Erase suspend on write enabled
    Using word write method
    Creating 5 MTD partitions on "D-Box 2 flash memory":
    0x00000000-0x00020000 : "BR bootloader"
    0x00020000-0x00040000 : "flfs (u-boot)"
    0x00040000-0x00800000 : "root (jffs2)"
    0x00020000-0x00800000 : "flash without bootloader"
    0x00000000-0x00800000 : "complete flash"
    Linux video capture interface: v1.00
    mice: PS/2 mouse device common for all mice
    NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
    IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
    IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
    TCP: Hash tables configured (established 2048 bind 4096)
    NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
    cramfs: wrong magic
    VFS: Mounted root (jffs2 filesystem).
    Mounted devfs on /dev
    Freeing unused kernel memory: 60k init
    Starting pid 11, console /dev/console: '/etc/init.d/rcS'ti-call b
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: tuxbox.o: no module by that name found
    /proc/bus/tuxbox/vendor: No such file or directory
    /proc/bus/tuxbox/vendor: No such file or directory
    /proc/bus/tuxbox/model: No such file or directory
    /proc/bus/tuxbox/model: No such file or directory
    /proc/bus/tuxbox/submodel: No such file or directory
    /proc/bus/tuxbox/submodel: No such file or directory
    Detected STB:
    Vendor: Unknown
    Model: Unknown Unknown
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: dvb-core.o: no module by that name found
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: dvb2eth.o: no module by that name found
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    Using /lib/modules/2.4.27-dbox2/kernel/fs/lufs/lufs.o
    insmod: unresolved symbol kmalloc
    insmod: unresolved symbol __up
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    Using /lib/modules/2.4.27-dbox2/kernel/net/sunrpc/sunrpc.o
    insmod: unresolved symbol kfree
    insmod: unresolved symbol sock_create
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    Using /lib/modules/2.4.27-dbox2/kernel/fs/lockd/lockd.o
    insmod: unresolved symbol rpciod_up
    insmod: unresolved symbol rpciod_down
    insmod: unresolved symbol xdr_decode_string_inplace
    insmod: unresolved symbol xdr_encode_string
    insmod: unresolved symbol rpc_restart_call
    insmod: unresolved symbol svc_exit_thread
    insmod: unresolved symbol __up
    insmod: unresolved symbol svc_wake_up
    insmod: unresolved symbol svc_makesock
    insmod: unresolved symbol svc_destroy
    insmod: unresolved symbol rpc_create_client
    insmod: unresolved symbol svc_create_thread
    insmod: unresolved symbol rpc_call_async
    insmod: unresolved symbol xdr_encode_netobj
    insmod: unresolved symbol svc_recv
    insmod: unresolved symbol svc_process
    insmod: unresolved symbol rpc_delay
    insmod: unresolved symbol rpc_destroy_client
    insmod: unresolved symbol xdr_decode_netobj
    insmod: unresolved symbol svc_create
    insmod: unresolved symbol rpc_call_sync
    insmod: unresolved symbol xprt_set_timeout
    insmod: unresolved symbol xprt_destroy
    insmod: unresolved symbol xprt_create_proto
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    Using /lib/modules/2.4.27-dbox2/kernel/fs/nfs/nfs.o
    insmod: unresolved symbol rpc_wake_up_task
    insmod: unresolved symbol rpc_killall_tasks
    insmod: unresolved symbol rpc_init_task
    insmod: unresolved symbol xdr_encode_pages
    insmod: unresolved symbol rpc_setbufsize
    insmod: unresolved symbol nlmclnt_proc
    insmod: unresolved symbol rpc_shutdown_client
    insmod: unresolved symbol rpciod_up
    insmod: unresolved symbol rpc_new_task
    insmod: unresolved symbol rpciod_down
    insmod: unresolved symbol xdr_inline_pages
    insmod: unresolved symbol lockd_down
    insmod: unresolved symbol rpc_restart_call
    insmod: unresolved symbol rpc_clnt_sigmask
    insmod: unresolved symbol lockd_up
    insmod: unresolved symbol rpc_proc_unregister
    insmod: unresolved symbol rpc_release_task
    insmod: unresolved symbol xdr_encode_array
    insmod: unresolved symbol rpc_create_client
    insmod: unresolved symbol rpc_sleep_on
    insmod: unresolved symbol rpcauth_lookupcred
    insmod: unresolved symbol rpc_clnt_sigunmask
    insmod: unresolved symbol rpc_delay
    insmod: unresolved symbol rpc_call_setup
    insmod: unresolved symbol memcpy
    insmod: unresolved symbol rpc_call_sync
    insmod: unresolved symbol put_rpccred
    insmod: unresolved symbol xprt_destroy
    insmod: unresolved symbol rpc_execute
    insmod: unresolved symbol rpc_proc_register
    insmod: unresolved symbol xdr_shift_buf
    insmod: unresolved symbol xprt_create_proto
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    Using /lib/modules/2.4.27-dbox2/kernel/fs/cifs/cifs.o
    insmod: unresolved symbol memcpy


    ln: /dev/dvb/adapter0/demux1: No such file or directory
    ln: /dev/dvb/adapter0/dvr1: No such file or directory
    ln: /dev/dvb/card0: No such file or directory
    Starting pid 52, console /dev/console: '/etc/init.d/start'

    Please press Enter to activate this console. cdkVcInfo $Id: cdkVcInfo.c,v 1.0 20
    02/09/26 20:48:26 alexW Exp $

    killall: aniplay: no process killed

    .kalibo-script Version 0.2 were startet successfully...
    Terminated

    .kalibo-script Version 0.2

    '.kalibo': I'm still active...
    '.kalibo': And working fine...
    ! Please stay a few seconds !

    '.kalibo': Camd3 has been selected.

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hallo

    d-box 2 cu Avia 600 nu are placa ram de extensie,deci e ok asa cum este.
    Incearca sa pui un img. nou cu Bootmanegerul. Daca nu sti ip de la d box i-ti trebuie "minflash".

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by harry-193
    Hallo

    d-box 2 cu Avia 600 nu are placa ram de extensie,deci e ok asa cum este.
    Incearca sa pui un img. nou cu Bootmanegerul. Daca nu sti ip de la d box i-ti trebuie "minflash".
    @ harry-193 facem pariu ca are slot de extensie?
    @costello aseara te-am cautat pe yahoo dar era tarziu.vb deseara si iti trimit tot ce ai nevoie.
    350 kg de scule!

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gogi

    Dupa cate stiu eu d-box 2 cu Avia 600 nu au placa Ram de extensie,poate daca ai pus tu una are.
    Uita-te in Log mai sus,are 32 Mb Ram incorporat.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default Dbox2 cpu problem

    Mersi pentru ajutor.....

    Am pus pana acum cel putin 10 imagini diferite si pe toate baga aceeasi erroare (pe langa zecile celelalte)
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc: No such file or directory
    insmod: /lib/modules/2.4.27-dbox2/cernel: No such file or directory

    Am oprit boxul sa mai rebuteze si surpriza mare este ca de fapt directoarele respective ar trebui sa fie:
    /lib/modules/2.4.27-dbox2/misc
    /lib/modules/2.4.27-dbox2/kernel

    Cel mai ciudat este ca pot sa dau un cd si sa ajung de exemplu pe fantome misc:
    cd /lib/modules/2.4.27-dbox2/misc
    , dar daca ii dau un pwd zice ca de fapt ma gasesc pe eisc adica
    /lib/modules/2.4.27-dbox2/eisc

    Am pierdut cateva ore si am refacut recopiat fisierele din ../misc creat unul direct sa se numeasca ../eisc dar nu tine appar errori de undifined simbols si tot asa. Oricum systemul cauta fisiere care nu ar trebuie sa fie unde se uita el.... si sunt zeci de errori de genul asta...

    Cum pana mea de jaful de cpu vrea sa ajunga pe ../eisc cand defapt ar trebui ../misc?

    Nu am crezut ca o sa o vad si p-asta. Cred ca intr-adevar cpu-ul e la canal... Pe prapaditul meu de dbox care are avia500 si bmon super vechi 1.0, plus numai 16MB pe placa cu 16 extern merge super nu am vazut pana acum asemenea aberatii.

    Orice alte idei sunt binevenite. Ca un fapt divers. Cine mi-a spus ca are cpu-ul belit mi s-a oferit sa le schimbe la 120 EUR (deci pe ambele presupun, oricum nu am intrebat daca e pe bucata), dar cred ca mai bine ar fi sa i-au alt box...

    Numai bine,
    Costello

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default Dbox2 cpu problem

    M-am prostit de tot nu mai stiu nici sa scriu corect.... Vroiam sa spun:
    "cred ca mai bine ar fi sa iau alt box... "

  7. #7
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by harry-193
    Hallo
    Incearca sa pui un img. nou cu Bootmanegerul. Daca nu sti ip de la d box i-ti trebuie "minflash".
    draga @harry

    tu vb ca sa te aflii in treaba ?
    1. ca sa bagi o IMG noua , nu tre sa stii IP de la dBox
    2. MINFLASH i-ti trebe ca sa-l aduci in DEBUNG MODE

    deci , raspunsul tau e complect fals , dar apreciez ca ai vrut sa ajuti omul.

    salute

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    37
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @badboy
    scuze "ppcboot"

  9. #9
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ACCEPTAT

    salute

    @costello_

    sa dai atitia bani pe reparat , nu merita , vb ta , mai bine-ti cumperi altul.

    dar , uita-te cu atentie la cele doua flash-uri ( la picioruse ) , sa vezi daca nu e vre-un contact intrerupt.
    eu am patit-o cu un Sagem , iar asta mi-am facut-o cu mina mea , m-am chinuit 4 zile cu el.
    cind i-am facut scurtul , am razuit (din greseala ) stratul protector de pe placa , cu tot cu contactul de la un piciorus.

    e , de scris , puteam sa scriu IMG , dar cind i-l porneam , i-mi dadea niste erori de nu stiam de unde sa le iau.
    ce se intimpla , prin contactul care NU-L facea , nu-mi scria o parte din flash , cu toate ca Bootmanager nu-mi dadea nici o eroare la scris.
    singurul lucru care era batator la ochi , era faptul ca IMG se scria cu vre-o 15 - 20 sec , mai repede , decit la un box normal.

    asta ca idee , poate ai noroc.

    bafta

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default Dbox2 cpu problem

    Am reusit sa sterg flashul complet, adica cu bootloader cu tot.

    Pentru cine vrea sa experimenteze nu este asa de greu.....!
    Cu bootmanager si setat optiunea BootP/TFTP si fisierul de bootfile ..ppcboot.txt. Dupa reboot si bootare cu fisierul asta este posibil sa unprotect tot flashul si apoi sa stergi.

    Nu le doresc si altora sa experimenteze...

    Intrebarea ar fi daca mai este vreo spearanta sa rescriu bootloaderul care era scris in prima zona de memorie?

    Oricum acum boxul dupa reboot nu mai face nimic si este normal nu am ce sa comentez.

    Mersi anticipat... Sper sa existe cineva pe forum care-si pierde timpul cu boxurile astea

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ costelllo apeleaza la meseriasul dongle,din cate stiu eu a reanimat zeci de dboxuri aici si afara,iar la altele le-a schimbat sau le-a scris flashurile,de reparat nu mai vb cred ca are peste 100 de buc.
    el la facut si pe al meu,doar sti
    momentan cred ca este in austria dar cand se intoarce poate vede postul si te ajuta.
    si trecand la offtopic
    am ajuns la concluzia ca imi place mai mult dbox2 decat dream500
    350 kg de scule!

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default DBOX2 flash sters complet

    @gogi,

    Mersi de sfat. Se pare ca solutia ar fi sa se scoate de pe placa flash-urile si reprogramate.

    Si eu care ma gandeam sa ma orientez catre un dreambox 500. S-ar putea sa raman tot cu dboxul. Din mesajul tau pare ca tot dboxul e mai bun. Sincer sa fiu dbox2 avia500 nu mi-a facut probleme prea mari. Mai astep putin sa vedem care e treaba cu avia600, asta normal in cazul in care se mai poate repara.

    Numai bine,
    Costello

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am avut ocazia sa cumpar vestitul dbox albastru al lui dongle , a stat la mine 2-3 saptamani, dar nu stiu de ce nu m-a atras , pe cand la dream500 a fost dragoste la prima vedere ....

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe mine ma enerveaza la culme ca nu pot sa bag ce vreau in dream 500.
    am avut printre primi 500,imediat ce si-a luat @onyx.
    nu zic ca am fost nemultumit de el,dar calitatea img si neajunsurile din el ma facut sa-l vand.dboxu este mai puturos,dar daca i nimeresti softul care il coafeaza,te legi la newcamd si camd3 pe mgcamd si nu ai probleme in sharing,emu,key.sunt 2 ani si ceva de cand am avut primul dreambox(7000) pe care am dat o caruta de bani.la vremea respectiva,nefiind multumit de tunerul lui am facut schimb cu @mirel care mi-a trimis un dbox2 pe el si o mica diferenta de bani.am stat aproape un an cu acel dbox2 si am fost f multumit de el,dar sa ivit ocazia sa il dau pe un pret bun si lam vandut.
    iar acum am altul trimis din germania de la @costello care a avut accident pe drum,la transport dar la rezolvat mesteru @dongle(thnx) si cred ca acesta va inbatrani cu mine
    acum am in plan un receptor HDTV binenteles tot linux dar asta pe la sfarsitul anului viitor cand vor trece multi in acest sistem.
    @BLANO pune un dbox2 si un dream500 la 2 tv indentice,setate indentic la culori si dupa aia mai vb
    350 kg de scule!

  15. #15
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu exista 2 TV setate indentic . Ambele au functionat pe TV-ul meu unde nu am observat diferenta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. dbox2 debug mode problem [ rezolvat]!!!!
    By gogi in forum DREAMBOX
    Replies: 21
    Last Post: 15th September 2010, 19:22
  2. DBox2
    By xal1124 in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 14th August 2006, 07:51
  3. dbox2 T
    By conan in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 15th January 2006, 15:50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top