Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default Remote access dreambox 800hd

    salut! ma intereseaza cum imi pot accesa dm de pe net? o sa fiu plecat cam 1 sapt din oras, si am inteles ca ma pot uita la dm prin access remote. ma puteti ajuta cum sa setez totul ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default Remote access dreambox

    Poti verifica daca esti online, liniile, si pui in cccam control
    Server: dns-ul tau
    Port:16001
    User:root
    Passwordarola dream

    Portul 16001 sa fie deschis in router pentru serverul tau, dns sau ip cum ai setat.
    DM 8000, card Focus OSCAM,120 dish, H-H Strong,

  3. #3
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iosi View Post
    Poti verifica daca esti online, liniile, si pui in cccam control
    Server: dns-ul tau
    Port:16001
    User:root
    Passwordarola dream

    Portul 16001 sa fie deschis in router pentru serverul tau, dns sau ip cum ai setat.
    Sau...
    Poti sa intrii pe portul http si sa dai restart, sa muti antena, sa sch canale etc. Tot asa, adica sa desch portul corespunzator in router. In dream faci setari la web interface. Nu uita sa pui/schimbi porturi si parola.
    Bafta
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok, dar nu inteleg unde pun toate setarile astea? mi-am creat un server free, pe dyndns.com. mai departe nu inteleg ce trebuie sa fac. imi poate scrie cineva detaliat ce sa fac?

  5. #5
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ar fi bine sa specifici ce model de dreambox ai, respectiv imagine, daca vrei explicatii detaliate. In principiu la un dm800 trebuie sa intri la webinterface, iar aici setezi un port (la care faci forward in router). Dupa ce faci aceste lucruri corect, te vei putea conecta prin browserul tau la dream. La dm500 intri in meniu, la setarile retelei, vei pune un port ales de tine in locul portului 80, port la care vei face forward in router. Dyndns e necesar doar daca ai ip dinamic.
    De fapt povestea e aceeasi ca pt orice alta aplicatie pc. Trebuie doar sa deschizi in router portul care trebuie. Default e portul 80, dar e recomandat sa-l schimbi, la fel si parola dreamboxului sa nu fie cea default (root/dreambox), ac lucru pt a fi mai putin expus la eventuale evenimente neplacute.
    Deci de retinut: important e ca sa fie portul deschis in router, cu dedicatie pentru device dreambox

    Numai bine
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  6. #6
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu zic sa nu te agiti daca nu stii cu ce se mananca deschiderea porturilor, mai ales daca lipsesti doar o saptamana.

    Daca va fi sa se blocheze DM-ul oricum nu o sa mai ai acces la el .
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Eu zic sa nu te agiti daca nu stii cu ce se mananca deschiderea porturilor, mai ales daca lipsesti doar o saptamana.

    Daca va fi sa se blocheze DM-ul oricum nu o sa mai ai acces la el .
    Corect, pentru o saptamana doar nu are rost atita complicare si bataie de cap.
    Dar de ce blocare vorbesti tu? Asa de curiozitate, eu nu am vazut inca blocare la dm800 hd, nu zic ca nu ar fi posibil, dar eu am vazut dreamuri (originale) cu 69, 72 si 120 day running; asta-i o treime de an. La mine am maxim 60 days ca fac update-uri, dar nu stiu ce-i aia blocare....



    .
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  8. #8
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eeeee....am zis si eu asa mai pe scurt ;Am vrut sa scriu despre IP-dinamic, acces in retea peste router, etc...dar era cam mult.
    De blocat se poate bloca cel putin placa de retea. Am patit-o de curand la un dm500 cu toate ca a mers fara probleme 1,5ani.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  9. #9
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popamare View Post
    Sau...
    Poti sa intrii pe portul http si sa dai restart, sa muti antena, sa sch canale etc. Tot asa, adica sa desch portul corespunzator in router. In dream faci setari la web interface. Nu uita sa pui/schimbi porturi si parola.
    Bafta
    Incerc si eu sa fac aceeasi smecherie, sa am acces la dm800 remote, dar nu numai cccam ci intreaga interfata daca se poate. Am pus in cccam.cfg urmatoarele linii:

    ALLOW WEBINFO: yes
    WEBINFO USERNAME : root
    WEBINFO PASSWORD : whatever
    WEBINFO LISTEN PORT : 16001

    dar cand incerc sa intru imi apare numai interfata ccam.

    What's wrong?
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  10. #10
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ahh, ce bovina sunt. Setarile tb sa le fac in dream, nu in cccam. Unde gasesc in newnigma2 setarile de web interface?
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  11. #11
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In seara asta chiar sunt bovina. M-am desteptat la un moment dat si am rezolvat problema
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  12. #12
    Faithful Member Expert
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    casa cu flori, strada sperantei, la etaj...
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai ma, cum bovina? Ok, dar specifica si tu, sa stim cum privim... O bovina castrata sau un tauras? Ca nu e tot una. Taurul e una, iar taurul castrat e cu totul altceva(nu-i zice bou?). Tu sper ca esti din prima categorie.

    In alta ordine de idei, cum se poate face sau ce se poate face pentru a se putea viziona un canal in afara retelei locale? Doar facandu-se server cu flv player? De ex eu pot vedea in PC un canal tv sau altul doar in reteaua locala. Cum pot vedea acele canale tv de la munca, de ex? Any idea?
    Do you want to see a picture of a beautiful person? Hold up a mirror...

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    418
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up salut

    Pentru colegul care vrea sa verifice si sa administreze serverul de cccam din alta locatie.
    In afara de setarile din cccam si deschiderea portului 16001 pe care ti le-a spus cineva mai sus mai trebuie sa pui si un "putty" cu care accesezi si faci modificari pe server daca este cazul.
    Si mai ai o solutie.
    Anunta pe toti colaboratorii ca pleci pentru o saptamana si daca sunt probleme sa nu iti stearga liniile.
    Bafta!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top