Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Astra HDTV

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default Astra HDTV

    Stie cineva dak merge SAT1 si PRO7 HDTV cu o antena prime focus 1,5AL, LNB 0,8, SS2, avand ca locatie Bucuresti?Ma refer la cele de pe Astra!
    Mentionez ca HDForum de pe HB merge fara probleme!
    Ma intereseaza dak merge cu antena de 1,5; nu am motorizare si imi este cam greu!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    SAT1 si PRO7 nu pot fi receptionate cu SS2 deoarece folosesc standardul DVB-S2. In viitor cam toate posturile HDTV vor folosi acest standard.
    Bafta.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ciudat ... Cat timp a fost in teste Prosieben HD a mers cu SS1 al meu in mod soft ...
    Aproape sigur mergea si cu ss2 ...
    Sa se fi schimbat ceva ? ...

    Toate cele bune!

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Au schimbat din standardul DVB-S in DVB-S2 un alt tip de modulatie care permite cresterea numarului de programe HD pe tranponder. Placile de tip SS1/SS2 nu pot receptiona/demodula semnalele DVB-S2 deci adio HD pe placile SS1/SS2.
    Bafta.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai cumva veun link unde as putea citii despre aceste modificari legate de transmisia HDTV, fiindca e destul de grav daca toate transmisiile HDTV vor schimba precum ziceai tipul de modulatie utilizat , ne mai fiind posibila receptia cu nici o placa din seria skystar1..2 ...

    Toate cele bune!

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mersi!

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca se va putea recptiona DVB-S2 cu SS2 si cu SS1 in mod soft. Problema e ca inca nu sunt programe decodoare pentru acest standard. Aduceti-va aminte cand a fost scoasa SS2 se gandea cineva ca va folosi la receptia programelor? Era pentru internet. Deci cu programele rescrise (progDVB, AltDVB etc) dar si cu filtrele decodoare potrivite se va putea decompresa DVB-S2. Banuiesc ca vor fi (iar unele sunt) compresate MPEG4 v10 h.264. Problema e alta. Daca nu ai o sustinere hard din alta parte (de fapt singura sansa e placa video cu decodor h.264 incorporat vezi ultimul radeon de la ATI seria 1000), procesorul nu va putea face fata la decompresie. Un exemplu: am salvat de pe HDTV in mpeg2 si am vrut sa-l rulez cu PowerDVD-ul. Datorita faptului ca acesta nu-mi activeaza accelerarea hardware pentru MPEG2 din placa video (geforce 6600GT) decodarea pur soft cu procesorul (Athlon64 3000) e la limita, adica procesorul lucreaza la 100%. Utilizand BSPlayer cu filtre construite pe baza Nvidia Pure DVD Decoder, consumul de proc e la 15%.
    Deci pentru decodare DVB-S2 cu SS2 ar fi nevoie de:
    1) Programele de recptie sa fie adaptate standardului;
    2) Utilizarea unor filtre specializate;
    3) O sustinere hard cu un controler dedicat;
    Va rog sa-mi spuneti daca gresesc.
    O receptie buna!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,
    Aici nu este vorba de codec sau grafuri. A fost modificata modulatia folosita ceea ce nu poate fi rezolvata soft ci exclusiv hardware. Standardul DVB-S2 specifica faptul pot exista simultan pe un transponder programe SDTV care folosesec modulatie QPSK si HDTV care folosesc modulatie 8PSK ( de exemplu 3xSDTV=12Mbits/s si 2xHDTV=40Mbits/s).
    In concluzie o placa/receptor in standardul DVB-S va putea accesa doar posturile care folosesc QPSK dar nu si pe cele HDTV. Recunosc ca si eu nu am renuntat la SS1 cand mi-am cumparat DM500 sperind ca voi putea receptionat HDTV dar se pare ca trebuie sa-mi cumpar un alt receptor pentru asta. Un exemplu ar fi : http://www.hifi-regler.de/shop/phili...db403ce065c2a8 .
    Bafta.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    175
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa inteleg ca cipul B2C2 nu va putea decoda fluxul video 8PSK nici cu driverele modificate corespunzator?

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da. Abia apar primele receptoare compatibile. Probabil in viitor vor aparea si placi PCI DVB-S2 dar mai avem de asteptat pana atunci.
    Bafta

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aici nu tunerul e cel cu probleme ?
    8PSK inseamna alta codare a semnalului digital de care se ocupa direct tunerul

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    292
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dap... se refera la tipul modulatiei folosit , adica modularea purtatoarei de Radio-Frecventa cu semnalul "util" - digital in cazul nostru .
    Aceasta demodulare se face undeva pe la intrarea tunerului , si nu poate fi schimbata in mod "soft" cu ceva firmware pachuit
    In other words : We`re f*cked !

    Toate alea bune!

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asteptam alt skystar )

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Moldova - Chisinau
    Posts
    316
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asa deci baieti - chiocanele in mana si.... (bine inteles de chiocanele lipit) prefacem tunerele, adica modificam si moi modilatia

    numai documentatie mi-o ramas sa gasesc si ma apuc de treaba
    Suntem studenti cu totii
    si eo, si tu, si el, si...., ....si mama, .....si papa
    si deda.
    ------------->>>
    http://img381.imageshack.us/img381/1182/mouse014mb.jpg
    ------------>>>aici eo-sacasa
    DISH 1.5 TTbuget(NOVA)+Dragon and SS2

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HDTV - DVD/DivX Player HDTV >>> TV LCD HDTV
    By WebMan in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 45
    Last Post: 17th February 2007, 08:15
  2. HDTV la 30W
    By nfsu in forum Placi DVB
    Replies: 12
    Last Post: 18th December 2006, 23:27
  3. HDTV on Astra
    By Sommersby in forum Placi DVB
    Replies: 9
    Last Post: 20th June 2006, 21:38
  4. SEMNAL HDTV pachetul Premiere Astra 1H (19.2E)
    By chevasi in forum RDI - Satelit
    Replies: 7
    Last Post: 14th February 2006, 21:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top