Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 46
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default stick ul RDS mobil?

    a incercat cineva stick-ul rds pentru internet mobil,pe 800-8000 hd
    pe server debian am reusit sa-i dau drumu.
    pe 800 nu am incercat.
    m-am cam saturat de teste
    350 kg de scule!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am pus stick-ul pentru internet mobil direct intr-un router cu USB ..merge super si nu te doare nici capul...

    daca "umblii" la stick poti pune orice cartela de date pe el.. cu rezultate multumitoare si in locurile cu semnal mai slab..

    spor

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,461
    Posts Thanks / Likes

    Default

    card de date am bagat in el,dar nu asta era intrebarea....
    350 kg de scule!

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hexs View Post
    eu am pus stick-ul pentru internet mobil direct intr-un router cu USB ..merge super si nu te doare nici capul...

    daca "umblii" la stick poti pune orice cartela de date pe el.. cu rezultate multumitoare si in locurile cu semnal mai slab..

    spor
    salut!

    da te rog detalii despre firmware, si ruter.

    am un Topex, (asus wl500 deluxe) cu 2 porturi usb, oare merge?

    ar fi si mai bine daca ai putea sa ne dai imaginea salvata cu toate setarile..ca vb lui gogi, si eu "m am saturat de teste"
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @hexs: da, zi-ne si noua ce router; e vorba de stikul de la rds, da?
    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    am un Topex, (asus wl500 deluxe) cu 2 porturi usb, oare merge?
    Pai nu ai incercat?
    SHALOM

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    In gura lor..
    Posts
    1,155
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    salut!

    da te rog detalii despre firmware, si ruter.

    am un Topex, (asus wl500 deluxe) cu 2 porturi usb, oare merge?

    ar fi si mai bine daca ai putea sa ne dai imaginea salvata cu toate setarile..ca vb lui gogi, si eu "m am saturat de teste"
    Cauta un Huawei d100.
    e wireles(pana la 32 conexiuni)
    accepta si conexiune pe lan(Pe swich)
    Filtru pe MAC si alte chestii
    merge cu aproape orice stick
    merge in HSDPA!

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Doar raspunsuri aproximative, despre routere care nu se gasesc in Romania si pe care sintem invitati sa le probam.. Ok, platiti-le voi si noi le probam.
    hexs imi zice:
    "sunt multe rutere cu usb, intereseaza doar cele care suporta software linux de pe situl lui koppel
    se pune soft special pe ele.. se initializeaza manual etc
    daca nu vrei sa te doara capul
    pune pe ruter FONERA 2N sdts nou.. nu msi trebuie softat nimic"
    Concluzia: nimic concret.
    SHALOM

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am pus eu stick-ul RDS de 3.6 (huawei E1550) pe un router Edimax 3G-6200n si l-a recunoscut. nu s-a conectat ca nu aveam semnal in zona. Banuiesc ca daca mi-a zis cum se numeste stie sa-l si activeze. De asemenea pe un koppel (Asus WL-500GP v1) am pus un huawei e220 si a mers, singura problema e ca nu am fost in stare sa-l pun sa se conecteze automat si am renuntat. acum stiu, dar am cumparat edimax-ul. Am asus-ul in buc daca vrei sa incerci. v

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din pacate in locul unde sunt acuma (net slab pe tel mobil) nu pot detalia despere procedura si alte cele.. Rusaliile fiind.. e petrecere la unii...

    despre lucrurile acestea s-au mai discutat aici, cu un search usor vedeati ce inseamna soft de la Koppel pt rutere Asus.

    http://koppel.cz/cdmawifi/english/

    cand ajung la un pc normal am sa urc si driverele pt modemuri si firmware-le koppel..merge si fara ele dar e prea mult de citit..

    cel mai ieftin router cu USB mi s-a parut cel de la Fonera si la care nu trebuie setat nimic
    http://www.fon.com/en/product/fonera2nFeatures arjunge in Romania in 2 zile cu pret transport modic..

    @isr routerele astea le-am testat eu cu Koppel http://koppel.cz/cdmawifi/hardware/
    iar cele de la FOn eu cu mine...

    spor

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hexs View Post
    ..cel mai ieftin router cu USB mi s-a parut cel de la Fonera si la care nu trebuie setat nimic
    http://www.fon.com/en/product/fonera2nFeatures arjunge in Romania in 2 zile cu pret transport modic..

    @isr ......iar cele de la FOn eu cu mine...

    spor
    Ok, dar ce n-am inteles, pentru ca nu precizezi nicaieri, ai MF110 de la Digi pe el ? Pentru ca as vrea sa il comand dar doar daca e ceva sigur.
    merci.
    SHALOM

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2005
    Posts
    475
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @isr nu am testat cu MF110.
    cred ca era E1750 acela negru cu cititor de carduri SD dar daca incompatibilitatea pesrista se poate lega orice telefon mobil cu DKU2 cu functii de modem (Nokia N series etc) sau studia indeaproape lista de

    USB modemy kompatibilní s naším firmwarem

    de aici http://koppel.cz/cdmawifi/hardware/


    momentan am pe Asus WL500gp (G Premium) v2 un stick Huawei E220 ( cu orice card de date cu semnal bun) iar pe Fonera in principiu ar merge orice stick cu conditia sa-i dai "disable " la codul pin..

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Ethereal
    Posts
    324
    Posts Thanks / Likes

    Default firmware kopel pe asus wl500gp v1 si v2

    un mic howto aici :
    http://wl500g.info/showthread.php?t=13480
    firmware-urile constau intr-un Oleg modificat si merg , se pare , pe ZTE MFM660
    aici aproape tot ce v-ar putea interesa :
    http://wl500g.info/showthread.php?t=...ht=HOWTO+wengi

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    236
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un tutorial cum se face cu modem-uri huawei pt conexiune pe usb,inclusiv conectare automata la reboot de router/OpenWrt;bafta
    Testat pe:
    Asus wl-500g premiumV1
    Asus wl-500g premiumV2
    Topex Bytton Gprs(Asus wl-500 Deluxe)
    http://josefsson.org/openwrt/dongle.html

    Stie cineva daca digi net mobil are port-urile deschise?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Acasa
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lacusta View Post
    un tutorial cum se face cu modem-uri huawei pt conexiune pe usb,inclusiv conectare automata la reboot de router/OpenWrt;bafta
    Testat pe:
    Asus wl-500g premiumV1
    Asus wl-500g premiumV2
    Topex Bytton Gprs(Asus wl-500 Deluxe)
    http://josefsson.org/openwrt/dongle.html

    Stie cineva daca digi net mobil are port-urile deschise?
    Porturile la digi net mobil sunt inchise, nu are ip public, ip este de forma 10.10.94.94 , exact cum are si vodafone mobil dar nu stiu daca se poate cere ip fix ,care la vodafone costa 3 euro.
    VU+ UNO,Dreambox 7020,,2*Dreambox 500s,Toroidala T90

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    In gura lor..
    Posts
    1,155
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    Cauta un Huawei d100.
    e wireles(pana la 32 conexiuni)
    accepta si conexiune pe lan(Pe swich)
    Filtru pe MAC si alte chestii
    merge cu aproape orice stick
    merge in HSDPA!
    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Doar raspunsuri aproximative, despre routere care nu se gasesc in Romania si pe care sintem invitati sa le probam.. Ok, platiti-le voi si noi le probam.
    hexs imi zice:
    "sunt multe rutere cu usb, intereseaza doar cele care suporta software linux de pe situl lui koppel
    se pune soft special pe ele.. se initializeaza manual etc
    daca nu vrei sa te doara capul
    pune pe ruter FONERA 2N sdts nou.. nu msi trebuie softat nimic"
    Concluzia: nimic concret.
    Cu scuzele de rigoare:
    Poate pt tine "nimic concret"
    Eu lucrez de aproape 2 ani cu un modem Huawei d100+stick usb.
    E doar pentru stick USB.
    Adevarat -nu se gaseste in Romania , dar pt 50€ pe Ebay sau in alta parte sa stii ca merita toti banii( eu acum 2 ani am platit la wind 160€ modem+stick usb)

    Pentru CS e o bomba.
    Am spus ca merge wi-fi /lan cu swich pentru o miniretea( eu am tinut 3 pc si un dm500 pe el, dm-ul in lan si pc-urile in wireless!)
    posibil sa fi aparut si altele mai performante, tinand cont ca aici in anumite zone cu acoperire super UMTS se folosesc internet key la 28 Mb/s cu trafic real la 21 Mb/s deocamdata, ceea ce e mult superior multor retele fixe de net atat de aici cat si din Romania.
    Eu o folosesc cu Vodafone(7,2 Mb/s reali inca de acum 2 ani!) doar pentru anumite teste acum.
    Exista si o versiune modata cu linux, dar va garantez ca si pe windows merge de rupe si e protejat vu firewall, dezactivare ping pe wan si multe alte protectii!
    Ce nu are-update de dns, dar asta nu e o problema pentru cei cu ip fix.
    practic gogi ar vrea altceva-sa foloseasca un stick usb drept interfata de conexiune directa a dreamului la net .
    Nu e imposibil, dar trebuie de compilat driverele si de facut o sumedenie de teste precum la DTT, asa ca cine se simte in putere poate sa incerce sa faca singur teste!
    Last edited by picollo08; 29th May 2010 at 01:03.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top