Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bacau
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default Cablu prea lung ?

    Am un receptor HD.Problema mea e ca la tv unde e acest aparat e un cablu destul de lung si imi creaza probleme in receptia semnalului.Am incercat si cu alte receptoare si receptia e tot slaba la acest tv,mai ales inainte de a ploua.Am schimbat si lnb-ul (Alps quad) dar tot degeaba.La celelalte 3 tv nu am aceasta problema.Exista vreun amplificator sau vreun alt dispozitiv de imbunatatire a semnalului ?

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bacau
    Posts
    215
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Imi pare rau ,nu stiu nici lungimea cablului si nici calitatea lui.Nu sunt priceput in chestii tehnice.Toate cele 4 cabluri sunt la fel,ca si calitate fiind montate o data.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Timisoara
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar nu poti aproxima lungimea ? 30-40-50-60 metrii.
    DM800+3 DM500 + server Oscam+3CC ........ 93E-31,5W

  4. #4
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    toate 4 cabluri au aceiasi lungime,aproximativ ? daca da poate e cablul respectiv defect cumva intrerupt,face scurt ...

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tupilus View Post
    La celelalte 3 tv nu am aceasta problema.
    Adica ai incercat receiverul HD acolo si merge bine? Daca da, atunci ai o problema cu cablul.
    Incearca sa inversezi cablul respectiv (cel cu problema) sus la LNB, adica sa-l conectezi la alta iesire (poate iesirea respectiva este mai slaba, am intalnit cazuri). Dar nu cred ca asta e problema, fiindca spui ca ai incercat si cu alt LNB, si la fel.
    Cum s-a mai spus, cel mai probabil cablul e de vina. Poate e prea lung, sau nu e bine prelucrat la mufe (contact slab sau de loc intre tresa cablului si mufa), sau poate este innadit pe undeva cu alt tip de cablu, e greu de spus daca nu ai inspectat toata lungimea cablului.

  6. #6
    Junior Member Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Lecco.Italy
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pana la 60 m nu este o problema nu este nevoie de nici un fel de amplificare important este marimea antenei si calitatea antenei iar cablu sa fie pentru insalatii satelit daca este adaugat pierde din semnal ,antena sa fie exploatata la maxim (reglat azimut elevatie si rotirea lnb-ului in functie de satelit si pozitia geografica).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top