Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Palinca City
    Posts
    704
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!

    HD il face in Hardware sau trebue sa faca CPU si GPU?
    1m Offset AL (68,5°E - 31,5°W), actuator 24", WinTV DVB-s 1.3, Nexus-s 2.1, Skystar2 2.3P, TBS 5925, Positioner: Sat Control PMP 102, V-Box II, Receiver analog "Europa SR 500"

    Locatia ramine Palinca City!

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ActuatoRRRR View Post
    Salut!

    HD il face in Hardware sau trebue sa faca CPU si GPU?

    inclin sa cred ca CPU & GPU
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Varianta cu CPU + GPU este valabila la pl. video care nu au posibilitate de HD , insa la noile modele incepand cu DirectX 10 numai este necesar si CPU-ul
    Tot atat de adevarat chiar daca detii o pl. video DirectX 10 insa doar de 64biti , atunci mai intra in actiune si CPU-ul cate odata
    Din cauza latimii benzi de transfer foarte mica , in cazul HD fiind nevoie de latimii de banda destul de mari ( 128biti , 256biti - volum de date foarte mare in comparatie cu SD )

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bucuresti 6 - Drumu' Taberei
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ActuatoRRRR
    HD il face in Hardware sau trebue sa faca CPU si GPU?
    In josul paginii e un link:
    http://www.tele-satellite.com/TELE-s.../eng/netup.pdf
    Pe ultima pagina, din cadrul acestui PDF, e schema de baza a placii:
    1 x demodulator DVB-S2 dublu
    1 x controller LNB dublu
    2 x interfata CI
    1 x bridge PCI-express, dual-TS

    Nu e mentionat nici un decodor digital (MPEG2 / H.264), deci decodarea trebuie facuta de catre CPU / CPU+GPU.
    FDCX | ASUS | SLACKWARE | BOHBY

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai este normal sa nu fie nimic legat de decodarea hardware pe aceasta placa/receptor de satelit
    Din cate stiu eu ( sper sa nu ma insel ) . doar pl. Skystar 1 aveau un chip de decodare hardware pe ele si aceasta doar mpeg2 ( de fapt ca si la unele modele de tv tunere interne pe pci sau pci-e cu decodare hardware )
    In plus si pretul ar fii fost mult mai scump daca ar fii avut acel chip de decodare mpeg2 pe ea , cat de decodarea hd nici nu ma gandesc ce pret ar fii avut ( cred ca de 7-8 ori mai scumpa decat pretul actual , fiindca asemenea pl. cu decodare hardware hd au preturi foarte mari )
    Ce rost ar mai aveea sa fie si pe placa/receptorul de satelit , daca dupa cum v-am scris totul se face din pl. video + codecuri aferente
    Personal la placa/receptorul meu all-in-one pe pci folosesc pe win 7 HD pack codecs 2.4 , iar ca pl. video am un HIS 3870 512Mb 256Biti si nu am prb. la decodarea/rularea materialelor video hd

  6. #6
    Black Sheep Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Timisoara
    Posts
    264
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutare,
    Daca va uitati la aplicatiile pentru care a fost creata placa asta, o sa vedeti ca in general sunt functii de streaming/gateway. Pentru asta placa nu trebuie sa decodeze nimic, ci doar sa puna fluxul TS la dispozitia sistemului, care il retrimite prin retea ca atare (mpeg2 resp. h.264), demultiplexarea si decodarea facandu-se la utilizatorul final in STB.

    Frumoasa placuta de altfel. Exista si un pret la ea?

  7. #7
    MICROCHIP Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In jur de 1000$ ?
    ....Nu e orfan cel fara tata si fara mama, ci cel fara invatatura......

    Possiamo perdonare un bambino che ha paura del buio.
    La vera tragedia della vita č quando gli uomini hanno paura della luce.


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top