Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Maubeuge, FR
  Posts
  5,695
  Posts Thanks / Likes

  Default Oferta RCS pentru clientii UPC: TV gratis pana expira contractul

  Campania nu se desfasoara la nivel national, ci doar in anumite zone, printr-un numar limitat de agenti de vanzari, spune RCS. UPC cauta metode legale sa blocheze oferta.

  RCS&RDS, numarul unu pe piata locala de servicii de televiziune, a lansat in mai multe zone din tara o oferta de o agresivitate fara prece dent, prin care clientilor pe cablu ai rivalilor de la UPC li se ofera pana la zece luni de gratuitate pentru a nu mai prelungi contractul si a trece la operatorul controlat de oradeanul Zoltan Teszari.
  "Trebuie sa veniti la sediul nostru cu contractul de la UPC ca sa va putem oferi gratuit serviciile de cablu", spune Andrei, unul dintre agentii de vanzari ai RCS&RDS.
  Oferta nu este valabila decat pentru clientii UPC carora le expira contractul cel tarziu in luna decembrie a acestui an. "Nu va putem oferi gratuit serviciul daca va expira contractul anul viitor, dar daca el se incheie pana pe 31 decembrie 2010 atunci oferta noastra e valida. Primiti cablu TV cu 68 de posturi TV si telefonie fixa pe durata contractului cu UPC, plus inca trei luni gratuite", adauga agentul de vanzari RCS. Intr-un caz precum cel descris mai sus, un client UPC poate ajunge sa primeasca servicii TV gratuite timp de 10 luni - echivalentul a 240 de lei, aproape 60 de euro. "Nu avem o pro motie sau o oferta spe ciala asemanatoare cu cea descrisa de fluturas, adresata clientilor companiilor concurente", spun insa oficialii RCS&RDS, care nu neaga existenta ofertei precizand ca acest tip de promotii nu sunt stabilite de "la centru", ci individual, de catre anumiti reprezentanti de vanzari. "Intrucat dorim sa avem cat mai multi clienti, vrem ca politica noastra de vanzari (…) sa fie cat mai eficienta. De aceea, am dat posibilitatea anumitor reprezentanti de vanzari cu performanta ridicata ca, punctual, in anumite zone, sa poata purta o negociere in afara ofertei standard, adaptata necesitatilor sau dorintelor speciale ale clientului. In aceste situatii ei au posibilitatea sa pro puna ad-hoc potentialului client o oferta, alta decat cea promovata de companie", au spus oficialii RCS, fara a oferi alte detalii.
  Totusi, potrivit datelor de pe piata, aceasta oferta pentru clientii UPC se desfasoara in zeci de orase, printre care Bucuresti, Targoviste sau Buzau. De altfel, in fata acestui atac, potrivit unor surse apropiate companiei, UPC ia in calcul discutii cu avocati pentru a identifica o metoda de a bloca acest tip de campanii. Pana cand vor ajunge la o concluzie daca ar acuza RCS de abuz de pozitie dominanta, americanii de la Liberty Global, proprietarii UPC, au decis sa-si apere pozitia astfel ca operatorul a taiat tarifele pentru serviciile de cablu TV analogic pana la minimul istoric de 15 lei pe luna (fara TVA), si a inclus gratuit in unele cazuri si servicii de telefonie fixa.
  Atacul fara precedent al RCS&RDS este doar un episod dintr-un razboi dur dus intre cei trei mari jucatori de pe piata locala de servicii TV si care pare ca s-a acutizat dupa ce Deutsche Telekom a trasat Romtelecom sarcina de a deveni numarul unu pe TV in trei ani.
  Oprea, RCS&RDS: Nu suntem interesati sa cumparam actiuni
  Compania RCS&RDS nu este interesata sa achizitioneze titlurile la societate scoase la vanzare de unul dintre actionarii minoritari, si care a publicat in acest sens un anunt pe prima pagina a ZF din 12 mai, spune Alexandru Oprea, directorul general al companiei. "Nici eu si nici compania nu suntem interesati sa achizitionam acele actiuni", a spus pentru ZF Alexandru Oprea. Persoana care le-a scos la vanzare "este libera sa faca ce vrea", a adaugat seful RCS&RDS, fara a oferi alte detalii. Potrivit datelor obtinute de ZF de pe piata telecom, vanzatorul actiunilor este Csaba Ludescher, 41 de ani, care detine 1,1% din RCS&RDS, respectiv 4,647 milioane de actiuni ale RCS&RDS. Potrivit Mediafax, vanzatorul actiunilor cere intre 2 si 2,5 euro pe actiune astfel ca tranzactia cu 1,1% din RCS&RDS ar putea ajunge la 11,6 mil. euro. RCS&RDS este unul dintre cei mai mari operatori telecom din regiune, cu venituri de 710 mil. $ si un profit operational de 274 mil. $ in 2009.

  http://www.zf.ro/business-hi-tech/of...actul-6117367/

 2. #2
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  1,147
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu e prea frumos ce face RCS-ul, dar si UPC-ul nu joaca frumos. Sigur ilegal nu este, oferte de genul asta se fac in vest de multi ani.

  Partea proasta va fi daca dispare concurenta de pe piata, atunci o sa fim la mana unei singure companii si oricare ar fi ea o sa ne ceara sa ne usuce.

 3. #3
  JE SUIS GRAS Expert
  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  5,998
  Posts Thanks / Likes

  Default

  In mod normal (sau mai bine zis intr-un stat normal) asa ceva n-ar trebui sa se intample, mai ales ca avem o chestie numita consiliul concurentei, darrrrr....avand in vedere ca traim in tara tuturor posibilitatilor ....
  Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2009
  Location
  sv
  Posts
  280
  Posts Thanks / Likes

  Default

  daca noile masuri guvernamentale se aplica, prevad in viitorul apropiat o scumpire in lant ale serviciilor la toti marii operatori.

 5. #5
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Eire
  Posts
  1,083
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by murdoch View Post
  daca noile masuri guvernamentale se aplica, prevad in viitorul apropiat o scumpire in lant ale serviciilor la toti marii operatori.
  si cat mai multe "cable sharing" intre vecini ...

  Chiar acuma cum se mai "share" cablul la bloc ?
  Dreambox7020 & WavefrontierT90

  Cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin. Cu bani poti cumpara un pat, dar nu somnul linistit. Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu si timpul ce se scurge. Cu bani poti cumpara o carte, dar niciodata cunoasterea. Cu bani poti cumpara pozitia sociala, dar nu si respectul. Cu bani poti cumpara medicamente dar nu sanatatea. Cu bani poti cumpara sex, dar nu si dragostea. Cu bani poti cumpara o asigurare, dar nu iti poti cumpara viata. Vezi tu, in viata... Banii nu sunt totul! De aceea, daca ai prea multi... Trimite-mi-i mie !


  Technics...is timeless ! ! !

 6. #6
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Oct 2007
  Location
  hargitai fenyves erdo :)
  Posts
  226
  Posts Thanks / Likes

  Default oferta oferta dar grila e varza;(

  degeaba vine digi cu super oferte ca sa acapareze mai multi abonati ,daca grila de la o zi la alta e tot mai varza .in loc sa bage ei scot programe .de exemplu extra 2 .candva rtl klub,echo,viasat6,cool,film+mai nou paprika .daca vor continua asa nu cred ca vor avea mai multi abonati .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top