Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Default Combinatie mai multe diseq

    Hi to all,
    Va rog mult daca puteti sa detaliati cum as putea utiliza pe langa un diseq 8 in 1 pe care il am in acest moment, inca unul cu 4 in 1. Adica mai pe scurt pe acelasi cablu sa mai adaug inca 4 sateliti pe langa cei 8 pe care-i am in acest moment. Si cum trebuie sa configurez asta in dm800?
    Va multumesc mult.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    DOICESTI
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default foarte usor

    iti trebuie un comutator cun un releu de 12 v care il alimentezi di receptor dela mufa din spte de 12 v si reglajele di receptor sunt sinple cei 4 sateliti care vrei sai mai prinzi i vei nota cu #1#2#3#4 sau a b c d si la fiecare satelit notat mai sus activezi cei 12 v care comuta pe discq 1 sau 2 cand este activa functia de 12 v comuta pe disq cu 4 intrari cand nu este activa functia de 12 v comuta pe disq cu 8 intrari daca mai ai nelamuriri revi succes http://www.satlex.ro/ro/1participant...1p_8s_12v.html
    Last edited by MEMOSAT; 27th April 2010 at 21:25.

  3. #3
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am configurat asa ceva in DM500, acum nu stiu daca merge si in DM800.
    Am un diseq 8/1 in care mai intra unul cu 4/1 in total 11 sateliti receptionez, comutatorul 4/1 trebuie sa stie 1.1 altfel nu merge!

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,600
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Militianu View Post
    Eu am configurat asa ceva in DM500, acum nu stiu daca merge si in DM800.
    Am un diseq 8/1 in care mai intra unul cu 4/1 in total 11 sateliti receptionez, comutatorul 4/1 trebuie sa stie 1.1 altfel nu merge!
    si cine te a invatat?

    deci mister the the.. setezi asa..

    cele 4 in de la 4/1 intr-un IN de la 8/1

    la rec setezi, lnb 8, input 8, AA, corepsunde input 1 de la 4/1
    lnb 9, input 8, AB corepsunde input 2 de la 4/1
    lnb 10, iput 8, BA corepsunde input 3 de la 4/1
    lnb 11 input 8, BB corepsunde input 4 de la 4/1
    Last edited by mark21; 28th April 2010 at 19:23.
    VU+Solo2, Samsung ue40D7000,ue37D5700,Diablo Wifi, Offset 0,9m - 9E-13E-19E-23E, Offset 1.2m -28 E , 1.2m - 36 E, Offset 0.9m - 1w

  5. #5
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Singurul care ma ajutat atat in configurare cat si cu un diseq 4/1...1.1 este mark21....asa ca el este specialistul

  6. #6
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb pare logică varianta asta...

    Quote Originally Posted by mark21 View Post
    si cine te a invatat?

    deci mister the the.. setezi asa..

    cele 4 in de la 4/1 intr-un IN de la 8/1

    la rec setezi, lnb 8, input 8, AA, corepsunde input 1 de la 4/1
    lnb 9, input 8, AB corepsunde input 2 de la 4/1
    lnb 10, iput 8, BA corepsunde input 3 de la 4/1
    lnb 11 input 8, BB corepsunde input 4 de la 4/1
    Make sense...o sa ncerc n curnd si vă spun dacă/cum funcționează.
    Mulțumesc frumos.
    A...si ncă ceva - dacă mai am si alte diseq 4/1? mai exista posibilități n soft? sau doar n configurația de mai sus merge? exclus momentan varianta cu 12v.
    Thanks.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  7. #7
    Strajernic Expert
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,884
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci in combinatia de mai sus poti sa faci 8 intrari , ori alde cate 4 de la diseq 4/1..deci in total 32 de sateliti pe care poti sa ii receptionezi!

  8. #8
    MuSic & So mucH MoRe! Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Svishtov
    Posts
    2,793
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Mergee...

    Salutare,
    Gata, am setat exact ca mai sus, am acum cca.11 sateliți simultan merge impecabil.
    Vă mulțumesc muuult de ajutor si info.
    DVB-S:
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.25
    Offset Emme Esse (Alu.) 1.15
    Prime focus (Alu) 1.50m, 1.90m
    Offset 1.50m Fe, Triax TDS 1.10m, Visiosat BIG-BISAT, TechniSat SATMAN 85cm, Gibertini OP100L, etc
    Offset 35.cm (Camping), Triax BSKYB (72x58 cm), etc
    DM 800 HD V2, DM 500 V2, DM 800 HD, Amiko X-Finder, GigaBlue 800 HD, Sab Sky 4800 Mini Hd,
    Abo: Focussat, Dolce, HD+, TivuSat, Freesat, etc.
    DVB-T:
    TechniSat MultyMedia TS 1, Televes DAT HD, DIGIALITY OUTDOOR ANTENNA, etc

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov
    Posts
    343
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum vin si eu cu o intrebare, am un DM 500, sper sa ma puteti ajuta. Am un MOTOR H-H pus pe o antena( prind de la 42E-5E), si o antena fixa pe 1W si un Diseq 2X1. Unde am antena cu motor nu pot sa prind 1W(am semnal f prost din cauza pozitiei). Am incercat sa pun Diseq si sa comute pt satelitii estici pe motor si pt 1w pe antena fixa. Am reusit ceva astfel: la LNB0(motorul H-H pt satelitii estici) am setat Version 1.2 A/A, iar pt 1W am ales LNB1 Version 1.1 A/B. Totul e ok, comuta f bn pe 1w, dar problema vine cand comut pe motor, trebuie sa schimb canalele de pe orice satelit de pe est foarte repede cateva secunde (canale inclusiv de pe Verticala si Orizontala) si abia apoi comuta pe motor. Pe 1W comuta oricand pe loc fara probleme. Ce as putea face ca sa comute repede si la motor, pe loc? Multumesc mult.
    Last edited by ionut_m_bv; 30th April 2010 at 13:20.
    Numai bine ! @ Ionut_m_bv

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top