Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vienna
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Montaj Focus SAT

    Help, mi-am luat antena Focus SAT dar nu am instructiunile de montaj ale farfuriei, nu exista in pachetul cu antena. Eventual, cateva poze cu o antena deja montata m-ar ajuta foarte mult. Multumesc.

    PS

    Rog raspuns ca pentru un afon

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Montaj ...

    Fizeaza-ti suportul pe un perete cu expunere sud-vest ! Stabileste elevatia antenei astfel ca planul antenei ( marginea "farfuriei" ) sa faca cam 10 grade cu verticala locului. Pui receptorul pe canalul promo ( este FTA ) si rotesti antena spre dreapta ... in pasi fini ... de la sud ( unde este soarele la amiaza ) catre vest ! daca ai noroc ... o sa gasesti repede satelitul THOR ! Dupa ce l-ai gasit trebuie sa faci fine ajustari ... cu elevatia si azimutul pana ai obtinut maximum de semnal ! Succes !

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vienna
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Montaj ...

    Quote Originally Posted by mihaip
    Fizeaza-ti suportul pe un perete cu expunere sud-vest ! Stabileste elevatia antenei astfel ca planul antenei ( marginea "farfuriei" ) sa faca cam 10 grade cu verticala locului. Pui receptorul pe canalul promo ( este FTA ) si rotesti antena spre dreapta ... in pasi fini ... de la sud ( unde este soarele la amiaza ) catre vest ! daca ai noroc ... o sa gasesti repede satelitul THOR ! Dupa ce l-ai gasit trebuie sa faci fine ajustari ... cu elevatia si azimutul pana ai obtinut maximum de semnal ! Succes !


    Multumesc mult, dar nu stiu cum sa prind antena de suportul fix. Am reusit doar sa prind LNB-ul de brat si mai departe m-am blocat. Nu poate sa-mi trimita cineva cateva poze cu una deja montata pe pozitie? Doua sau trei poze, din fata si din spate m-ar ajuta foarte mult.

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Hmm ...

    Asta-i cam greu ! bratul suport LNB se fixeaza intro-o montura pe spatele antenei . Tot pe acea montura se fixeaza o brida ( ai primit-o ca accesoriu ... un U cu capetele filetate ) care permite fixarea ansamblului pe suport ! Nu am poze la asa ceva si mai ales nu stiu cum arata antena ta !

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu putina imaginatie se rezolva .

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena trebuie sa stea ca in foto de mai jos


    Apoi trebuie fixata pe ''directia'' (azimutul) satelitului de la 1'W cu ajutorul
    http://www.satlex.de/en/azel_calc.html

    Mai sunt info si pe
    http://www.focussat.ro/functionarea_sistemului.php

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

  7. #7
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Wallis And Futuna Islands
    Posts
    2,234
    Posts Thanks / Likes

    Default



    Ideile exprimate de userul acestui cont reflecta opinia personala si trebuie tratata ca atare.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vienna
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Multzam!

    Multzam fain, am agatat antena de gardul vecinului si merge multumitor (cele doau bare de semnal imi arata intre 65 si 75%). Cred ca este suficient tinind cont de montaj, fara verificare verticalitate si fara busola. Ce-i drept, din cand in cand o mai misca pisicile dar mi-am pregatit un lighean plin cu castane si arunc in ele cind se apropie vreuna.

    Apropos, ce reprezinte cele doua bare se semnal?

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    misca lnb putin spre dreapta daca stai in fata antenei si verigica pe cele doua bare de semnal.in mod normal ar trebui sa ai undeva pe la 72 pe cel de sus si 82 pe cea de jos
    boy2good

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vienna
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    N-as vrea sa risc, am uitat sa spun ca suportul l-am prins de gardul vecinului cu sarma si n-as risca sa fac reglaje fine. Elevatia este pusa la 32grd, aici se poate lucra fara risc. Oare merita sa incerc?

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan_soare
    N-as vrea sa risc, am uitat sa spun ca suportul l-am prins de gardul vecinului cu sarma si n-as risca sa fac reglaje fine. Elevatia este pusa la 32grd, aici se poate lucra fara risc. Oare merita sa incerc?
    este foarte important ca sa ai inclinatia lnb corecta.acest lucru o sa te salveze de evenimente nedorite in viitor(s-ar putea termina ligheanul cu castane )
    boy2good

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vienna
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tylk,

    Ma uit la pozele trimise de tine (merci mult) si vad ca mufa LNB-ului este perpendiculara pe sol, sau trebuie sa-mi schimb eu ochelarii? Sau poate nu are importantza?

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan_soare
    Tylk,

    Ma uit la pozele trimise de tine (merci mult) si vad ca mufa LNB-ului este perpendiculara pe sol, sau trebuie sa-mi schimb eu ochelarii? Sau poate nu are importantza?
    uitate la pozele pe care ti le-am trimis eu prin PM
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Vienna
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sistemul merge multumitor. Am S=68...72% si Q=84...90%. Trebuie sa mai umblu la pozitionarea antenei? Intreb asta pentru ca imaginea nu este totusi de cea mai buna calitate, la filmele de actiune sau la transmisiile in direct, fetele personajelor par a fi pictate. Cred ca nu sistemul este de vina ci poate rezolutia tv-ului (plasma, 16:9, 106cm). Ce ziceti?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    124
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dan_soare
    Sistemul merge multumitor. Am S=68...72% si Q=84...90%. Trebuie sa mai umblu la pozitionarea antenei? Intreb asta pentru ca imaginea nu este totusi de cea mai buna calitate, la filmele de actiune sau la transmisiile in direct, fetele personajelor par a fi pictate. Cred ca nu sistemul este de vina ci poate rezolutia tv-ului (plasma, 16:9, 106cm). Ce ziceti?
    Asa am si eu semnalul si calitatea. Imaginea variaza din punct de vedere al calitatii. Am si eu tv LCD si vad diferentele. Nu este sistemul tau de vina, ci rezolutia si bitrate-ul cu care sunt transmise programele. Probabil cu TP3 se vor mai aerisi si va creste calitatea.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Montaj in Ploiesti
    By SatWien in forum RDI - Satelit
    Replies: 3
    Last Post: 5th April 2006, 21:26
  2. montaj max tv
    By bosbiciu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 13
    Last Post: 8th February 2006, 18:07
  3. montaj digi
    By LACHE in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2
    Last Post: 10th December 2005, 15:49
  4. Ce este un montaj H-H?
    By dan_soare in forum RDI - Satelit
    Replies: 17
    Last Post: 22nd November 2005, 16:23
  5. Montaj Focus SAT
    By dan_soare in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 4th January 1970, 07:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top