Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebari/probleme DM7020

    Salut la toata lumea,

    1. Am un DM7020 si recent mi-am luat un Compact Flash de 4GB pe care vreau sa-l folosesc ca multiboot. Problema pe care o am este ca, daca-l bag in slotul de CF din Dream, nu mi-l vede nicicum. Daca-l pun pe USB cu un card reader, il vede, il formateaza etc. E vreo solutie sa-l fac sa mi-l vada in slot? E prea mare ca si capacitate? Poate fi asta motivul? Ca img. pe Dream folosesc PLi JADE3 (June 27, 2009) si Gemini 4.60.

    2. In mai toate img. pe care le-am incercat pe Dream, majoritatea skin-urilor imi iasa din imaginea TV-ului. E vreo modalitate de a le modifica cumva? Sa le mut mai in sus sau mai in jos etc.? Singurul skin care mi se incadreaza bine este X-Line de la PLi. In rest toate-mi sunt mai mari ca ecranul; ma deranjeaza ca nu vad info. aproape deloc.

    Multumesc anticipat!

    Bye ...!
    Miracle can happen!

  2. #2
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    RE: 2).
    Incearca: MENU --->Setup ---> System Settings ---> OSD Settings ---> TuxText position(=buton galben), apoi pt. a incadra coltul din stg. sus apesi odata buton rosu---> muti cele dou segmente in unghi drept(=90 dgr) cu butoanele sageata stg-dr si/ sau butoanele sageata sus-jos. Procedezi in mod identic si pt coltul din dreapta jos, apasind odata butonul verde.

    Eu pozitionez laturile segmentilor la cca 1 cm de marginea ecranului...

    RE: 1). nu am testat Compact Flash, dar s-ar putea ca problema de nerecunoastere a acestuia sa se datoreze capacitatii prea mari si cel mai probabil marcii CF-ului. La DM-uri nu toate marcile/ tipurile de USB sunt recunoscute, iar anumite marci de CF-card duc la "neconvietuirea" cu HDD-ul.

    De 3 ani si ceva, instalez/ testez si utilizez imangini in multiboot pe USB de 500 MB(ScanDISK) si nu am avut probleme de fct. sau convietuire cu HDD-ul(SAMSUNG SP1613N de 160GB)

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Referitor la pct. 1: CF-ul este un Kingston 4GB. Probabil ca e prea mare, habar n-am ...!

    Referitor la pct. 2: am incadrat imaginea de mult, de la instalarea img. pe Dream si exact asa cum ai spus tu dar, fara niciun rezultat.

    Multumesc.
    Miracle can happen!

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by icntf View Post
    Salut,

    Referitor la pct. 1: CF-ul este un Kingston 4GB. Probabil ca e prea mare, habar n-am ...!

    Referitor la pct. 2: am incadrat imaginea de mult, de la instalarea img. pe Dream si exact asa cum ai spus tu dar, fara niciun rezultat.

    Multumesc.
    Schimba image din flash. Pentru flash iti recomand Oozoon, boxman, sau cvs... GP, Pli, nabilo sint pentru multiboot. Mai mult ca sigur ai image gresit in flash si asta este motivul pentru care nu iti este recunoscut cf de 4gb... lipsa drivere.
    Pe dm7020 folosesc un cf 2gb sundisk si este recunoscut perfect cu Boxman sau ultimul cvs.
    Image original nici o sansa.

    Pe dm8000 cf/4gb Kingston funktioneaza beton.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post
    Schimba image din flash.

    Pe dm8000 cf/4gb Kingston funktioneaza beton.
    Pai chiar azi am pus ultima img. scvs de pe IHAD. Am instalat si multiboot cu FlashWizard (ca am 3 img. pe un USB de 512MB). Si tot nu-mi vede CF-ul.

    Sau ... trebuie sa-mi iau un 8000?

    Multumesc din nou!
    Miracle can happen!

  6. #6
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Vezi sa nu fie problema de hardware, nu de software. Eu am avut aceeasi problema cu CF la 7020 si la un moment dat, enervat de faptul ca nu reuseam sa-l pacalesc sa vada CF l-am desfacut. Guess what? Doua din piciorusele de la soclul unde intra CF erau indoite, fiind foarte subtiri. Verifica si tu chestia asta, mai ales daca cumva ai fortat vreun pic intrarea CF in slot. Eu am indreptat cu o penseta cele doua picioruse indoite, am bagat CF cu grija in slot si a luat-o dup-aia
    Nu-mi plac oamenii, sunt fiinte rele si fara caracter.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by icntf View Post
    Pai chiar azi am pus ultima img. scvs de pe IHAD. Am instalat si multiboot cu FlashWizard (ca am 3 img. pe un USB de 512MB). Si tot nu-mi vede CF-ul.

    Sau ... trebuie sa-mi iau un 8000?

    Multumesc din nou!
    Probabil este prea mare.


    Lista pentru CF Cards: @i had


    Dreambox 7000:


    - Kingston Compact Flash Card 512mb
    - LEXAR 2GB 80X WA Professional Compact Flash Card
    - LEXAR 4GB 133X WA Professional Flash Card
    - TRANSCEND 1GB (80x)


    Dreambox 7020:

    - CF Kingston 256mb
    - CF Kingston 512mb
    - CF Kingston 1GB elite Pro 50x
    - CF Kingston 2GB
    - Hama 1GB
    - Hama 2 GB (P/N 00055571)
    - Lexar Premium 1GB 80x
    - Pretec 1GB 133x
    - SanDisk Ultra II 512 MB
    - SanDisk Ultra II 1GB
    - SanDisk Ultra II 2GB
    - SanDisk 40X 2GB
    - SanDisk CF 256MB
    - SanDisk 2GB Extreme III
    - Toshiba Highspeed 2GB
    - Transcend 256 MB 80X
    - Transcend 2 GB 266x



    Dreambox 7025:

    - A-Data Speedy CF 1GB
    - A-Data 2 GB Compact Flash Karte
    - Hama 2 GB (P/N 00055571)
    - Kingston 512mb
    - Kingston Ultimate 266x CF Card 4 GB
    - Platinum CF 1 GB
    - Sandisk mit 512 MB
    - SandisK Extreme III 1GB
    - SanDisk CompactFlash Card Ultra II 1GB (SDCFH-1024)
    - SanDisk Extreme IV 2GB
    - SanDisk Ultra II 2GB
    - SanDisk Compact Flash Extreme III 4 GB
    - takeMS Hyperspeed 120x, 4Gb
    - Transcend 80x 1GB
    - Transcend 512 MB


    Dreambox 7025 plus:


    - Card HAMA 1GB
    - CNMemory First Class Gold
    - Emtec (80x) 1 GB
    - Kingston 512 MB
    - Kingston 1GB (geht bei manchen Boxen bei anderen nicht)
    - NoName HyperSpeed 4GB 120x Green Memory (EAN 4260171080027)
    - Platinum 1GB
    - SanDisk Extreme III 2 GB
    - SanDisk Ultra II 2GB
    - SanDisk Compact Flash Extreme III 4 GB
    - Transcend 512 MB
    - Toshiba 512 MB




    Dreambox 800:

    - Sandisk Extreme III 2GB
    - CnMemory Micro X Pro
    - SilverPearl MicroX 1GB



    Dreambox 8000:

    - AGFA Photo High Speed 80x 1 GB
    - Lexar Professional 133x speed 1GB
    - Kingston 4 GB
    - Sandisk 2 GB
    - SanDisk Extrem III 8GB
    - SanDisk Extreme III 8GB Speicher 30 MB/s
    - Transcend 1 GB

    NOT WORKING 7025 / 7025 plus

    - CF Karte Silicon Power 1GB (Geschwindigket 200 x)
    - Freecom Databar, USB2.0, 512Mb, 4309485
    - Kingston 1GB
    - Marantz 1gb, hersteller CBM
    - Memorex Traveldrive, USB2.0, 4Gb
    - PQI CoolDrive 4 GB
    - SanDisk Extreme III 1GB
    - SanDisk Ultra II 1 GB


    NOT WORKING 8000

    - Kingston 8 GB
    - 4 GB SanDisk Extreme 3

  8. #8
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Eire
    Posts
    1,083
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu inteleg de ce nu iti iei un usb stick ! ? Ai rezolvat problema si ai support de la toti si de peste tot !

    Incearca sa faci format CF din Flash Wizard si nu format din Windows !

    Also,cred ca e un hw/sw conflict intre CF si HDD,cred ca share de bus sau slot ! !
    Dreambox7020 & WavefrontierT90

    Cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin. Cu bani poti cumpara un pat, dar nu somnul linistit. Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu si timpul ce se scurge. Cu bani poti cumpara o carte, dar niciodata cunoasterea. Cu bani poti cumpara pozitia sociala, dar nu si respectul. Cu bani poti cumpara medicamente dar nu sanatatea. Cu bani poti cumpara sex, dar nu si dragostea. Cu bani poti cumpara o asigurare, dar nu iti poti cumpara viata. Vezi tu, in viata... Banii nu sunt totul! De aceea, daca ai prea multi... Trimite-mi-i mie !


    Technics...is timeless ! ! !

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salve,

    1. Am multiboot pe un USB de 512MB, dar il am prelungit din spate cu un cablu (suportul de TV are rafturile cam mici si nu am acces la DM doar daca-l scot de-acolo; abia imi intra mana pana in spate ...) si vreau sa renunt la el (la USB). Am cumparat CF-ul doar pentru ca era ieftin si ma gandeam ca pot pune mai multe img. pe el, ca sa le incerc.

    Apropo, cate imagini se pot pune in multiboot?

    Am incercat sa formatez CF-ul cu FlashWizard-ul dar nu mi-l vede nici asta.

    2. M-am "jucat" cu incadrarea imaginii in ecran (cu colturile din stanga-sus si din dreapta-jos) dar la mine nu au niciun efect.

    Multumesc din nou pentru ajutor!
    Miracle can happen!

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Eire
    Posts
    1,083
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1.daca ai hard drive,pune-l offline si vezi atunci daca merge / vede CF in flashwizard ! !
    esti limitat de space al usb/cf,hardware mai mult decat software !

    2.imagine ? play la output pe A/V settings RGB...



    baFTA

    Quote Originally Posted by icntf View Post
    Salve,

    1. Am multiboot pe un USB de 512MB, dar il am prelungit din spate cu un cablu (suportul de TV are rafturile cam mici si nu am acces la DM doar daca-l scot de-acolo; abia imi intra mana pana in spate ...) si vreau sa renunt la el (la USB). Am cumparat CF-ul doar pentru ca era ieftin si ma gandeam ca pot pune mai multe img. pe el, ca sa le incerc.

    Apropo, cate imagini se pot pune in multiboot?

    Am incercat sa formatez CF-ul cu FlashWizard-ul dar nu mi-l vede nici asta.

    2. M-am "jucat" cu incadrarea imaginii in ecran (cu colturile din stanga-sus si din dreapta-jos) dar la mine nu au niciun efect.

    Multumesc din nou pentru ajutor!
    Dreambox7020 & WavefrontierT90

    Cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin. Cu bani poti cumpara un pat, dar nu somnul linistit. Cu bani poti cumpara un ceas, dar nu si timpul ce se scurge. Cu bani poti cumpara o carte, dar niciodata cunoasterea. Cu bani poti cumpara pozitia sociala, dar nu si respectul. Cu bani poti cumpara medicamente dar nu sanatatea. Cu bani poti cumpara sex, dar nu si dragostea. Cu bani poti cumpara o asigurare, dar nu iti poti cumpara viata. Vezi tu, in viata... Banii nu sunt totul! De aceea, daca ai prea multi... Trimite-mi-i mie !


    Technics...is timeless ! ! !

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by icntf View Post
    Salve,

    1. Am multiboot pe un USB de 512MB, dar il am prelungit din spate cu un cablu (suportul de TV are rafturile cam mici si nu am acces la DM doar daca-l scot de-acolo; abia imi intra mana pana in spate ...) si vreau sa renunt la el (la USB). Am cumparat CF-ul doar pentru ca era ieftin si ma gandeam ca pot pune mai multe img. pe el, ca sa le incerc.

    Apropo, cate imagini se pot pune in multiboot?

    Am incercat sa formatez CF-ul cu FlashWizard-ul dar nu mi-l vede nici asta.

    2. M-am "jucat" cu incadrarea imaginii in ecran (cu colturile din stanga-sus si din dreapta-jos) dar la mine nu au niciun efect.

    Multumesc din nou pentru ajutor!
    Schimbal cu unul de max 2gb. Image poti pune pe el exact cat are un cf capacitate.
    Majoritatea userilor folosesc cf pe dm 7020,7025, 8000. Pentru ca are viteza de scriere/citire cu mult peste un usb no name.
    Usb ocupa spatiu in spatele dm cum zici, si daca mai are si led de control te lumineaza nonstop de te doare capul. Si in standby...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rolion View Post
    1.daca ai hard drive,pune-l offline si vezi atunci daca merge / vede CF in flashwizard ! !
    esti limitat de space al usb/cf,hardware mai mult decat software !

    2.imagine ? play la output pe A/V settings RGB...



    baFTA
    1. HDD-ul e cam greu sa-l pun pe offline pentru ca nu prea am access la DM. E bagat in raftul de sub TV si ...! Poate mai tarziu, la vreo curatenie ...!

    2. M-am jucat si pe-acolo si tot n-are niciun efect. Meniul iese din ecran pe mai toate skin-urile, exceptie facand X-Line de la PLi.
    Miracle can happen!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Vezi sa fie master hdd-ul, si mai este si pe placa de DM langa cf un jumper poate trebuie sa schimbi si acolo, sau este prea mare eu am de 2gb.

    2. Eu am gemini si la asta Buton albastru->extra settings->general si aici este optiune sa adjustezi cu +, - pozitia scinului in sus - jos si stanga - dreapta, introduci numere acolo care o sa fie cu -xx sau +xx depinde, baga sume mari, de 20, 30.

    La Pli numi aduc aminte cum e si unde, dar la gemini e asa


  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Resita, Romania
    Posts
    476
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Multumesc pentru raspuns @istvantz. Am incercat cum ai spus tu cu Gemini si am reusit sa mut "info" mai sus. Se poate face ceva si pentru meniurile celelalte, ca si alea sunt prea jos?

    Cat despre CF, am scapat de el. L-am returnat si am luat in schimb un USB Patriot Mini de 4GB. Macar stiu ca asta merge.

    Inca 2 intrebari:
    1. Cate img. se pot pune pe USB pentru multiboot? E vreo limita?
    2. Ce img. folositi? In afara de PLi si Gemini ...? Mai e ceva ce merita incercat?

    Multumesc din nou!
    Miracle can happen!

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by icntf View Post
    Salut,

    Multumesc pentru raspuns @istvantz. Am incercat cum ai spus tu cu Gemini si am reusit sa mut "info" mai sus. Se poate face ceva si pentru meniurile celelalte, ca si alea sunt prea jos?

    Cat despre CF, am scapat de el. L-am returnat si am luat in schimb un USB Patriot Mini de 4GB. Macar stiu ca asta merge.

    Inca 2 intrebari:
    1. Cate img. se pot pune pe USB pentru multiboot? E vreo limita?
    2. Ce img. folositi? In afara de PLi si Gemini ...? Mai e ceva ce merita incercat?

    Multumesc din nou!
    1. Poti pune exact cata capacitate are usb din dotare.
    Nu cred ca vei folosi mai multe de 3 image, sau te uiti inapoi la o versiune anterioara fie Gp sau nabilo etc...
    2. Nabilo.
    3. Era enigma1 sa cam incheiat, deci nu se mai face nimic. E2 << HD>> este la putere...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top