Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Replicator Mentor
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Asura
    Posts
    705
    Posts Thanks / Likes

    Default Calitate imagine HD

    Salut!

    Am si eu o nelamurire, poate utilizatorii de Dreambox 800 HD pot sa ma lamureasca: am observat ca pe canalele HD, la scenele cu detalii mai marunte si in miscare, detaliile se sterg in timpul miscarii lor. Ca un exemplu, la un meci de fotbal, in timp ce camera urmareste mingea sau niste jucatori, pe teren nu se mai observa firele de iarba, ci doar un verde continuu, fara detalii.
    E de la receptor problema sau imi trebuie un televizor mai bun calitativ? Acum am un LCD Philips de 94 cm, HD-Ready (1366x768 ), dar e dintr-o gama mai low-cost asa, fara prea multe pretentii.

    Mentionez ca receptorul e setat pe 1080i 50Hz (nu l-am setat pe 720p pentru ca imaginea mi se pare mai clara pe 1080i, char daca televizorul nu e full HD)
    Last edited by SpaceDebris; 13th April 2010 at 11:49.
    In space no one can hear you screaming.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Reghin, Mures
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut

    Cel mai probabil de la TV. LCD-urile si chiar si plasmele mai vechi au probleme cu imaginile in miscare rapida.
    De asta au aparut sistemele gen TruMotion la 100 si 200Hz (LG de exemplu). Tehnologiile sunt sub diferite nume dar in esenta cam cu asta se ocupa toate. Si eu sunt pe drum cu un upgrade de TV din acelasi motiv.

    Bafta si numai bine!
    Dm800SE,Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /0.9 Offset Fe, 1.2 TRIAX/Al

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    1,147
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica daca nu ai activata o setare de genul NoiseReduction. Daca vezi de pe satelit, da la toate 0 sau disable.Asta poate fi o cauza.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SpaceDebris View Post
    Salut!

    Am si eu o nelamurire, poate utilizatorii de Dreambox 800 HD pot sa ma lamureasca: am observat ca pe canalele HD, la scenele cu detalii mai marunte si in miscare, detaliile se sterg in timpul miscarii lor. Ca un exemplu, la un meci de fotbal, in timp ce camera urmareste mingea sau niste jucatori, pe teren nu se mai observa firele de iarba, ci doar un verde continuu, fara detalii.
    E de la receptor problema sau imi trebuie un televizor mai bun calitativ? Acum am un LCD Philips de 94 cm, HD-Ready (1366x768 ), dar e dintr-o gama mai low-cost asa, fara prea multe pretentii.

    Mentionez ca receptorul e setat pe 1080i 50Hz (nu l-am setat pe 720p pentru ca imaginea mi se pare mai clara pe 1080i, char daca televizorul nu e full HD)
    Pentru inceput, trebuie lamurit daca posturile receptionate sunt transmise in 1080i/25 sau 720p/50. Majoritatea folosesc primul sistem. Asa ca daca DM receptioneaza 1080i/25, il transmite catre Tv, care aplica semnalului 2 procesari, o reducere a imaginii (downscaling) si o de-intretesere (deinterlacing). Asta presupune, simplistic vorbind, reducerea imaginilor de la 1920x1080 la 1366x768 si lipirea a 2 campuri pentru a forma un cadru, care este afisat de 2 ori. Probabil, chipsetul Tv-ului tau face o procesare mai slaba a semnalului.

  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai probabil display-ul nu are un response time suficient de mic.

    Nu se poate seta DM pe 1366x768 si legat la tv in mufa care accepta semnal de PC? (nu am si nu stiu). legat asa s-ar anula majoritatea procesarilor din TV.

    V

    PS e un moment bun sa-ti iei o plasma.

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SpaceDebris View Post
    Acum am un LCD Philips de 94 cm, HD-Ready (1366x768 ), dar e dintr-o gama mai low-cost asa, fara prea multe pretentii.

    Mentionez ca receptorul e setat pe 1080i 50Hz (nu l-am setat pe 720p pentru ca imaginea mi se pare mai clara pe 1080i, char daca televizorul nu e full HD)
    Parerea mea e sa folosesti receptorul la aceeasi rezolutie cu cea a lcd-ului.
    Foloseste o buna perioada de timp in acest mod 720i ("p" nu cred ca e) si apoi sa ne spui conluzia ta in aceasta privinta.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris View Post
    .. 720i ("p" nu cred ca e) .........
    Du-te la culcare linistit.

  8. #8
    Replicator Mentor
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Asura
    Posts
    705
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din raspunsurile voastre inteleg ca e vina TV-ului si nu a cutiutei. Intr-adevar cred ca e cazul sa fac un upgrade, iar in momentul achizitiei sa tin cont de rata de refresh a TV-ului.

    Multumesc!

    PS @chris: 720i
    Last edited by SpaceDebris; 13th April 2010 at 22:48.
    In space no one can hear you screaming.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    35
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SpaceDebris View Post
    ... Intr-adevar cred ca e cazul sa fac un upgrade, iar in momentul achizitiei sa tin cont de rata de refresh a TV-ului.

    Multumesc!

    PS @chris: 720i
    Nu neaparat. Poate fi un TV cu "doar" 50Hz, dar cu un chipset pt. deinterlacing performant (e.g. produs de Faroudja). Unora nu le place activarea optiunii 100Hz, la cele capabile de asta ...
    Citeste niste review-uri si vezi live ce poate inainte. Seeing is believing.

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Buc.
    Posts
    1,180
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema de "motion blur" nu este provocata sau cauzata de procesare. E o problema nativa a panel-urilor LCD. Procesarea video este un mod de imbunatatire a situatiei si nu o rezolvare. Si are si ea problemele ei.

    E o situatie foarte simpla: 95% din oameni nu ar observa vreodata situatia. Ei nu constata ca pierd nimic. Asa cum 95% puteau sa stea in fata unui CRT la 60Hz si nu aveau vreo problema. Pe 5% ii deranja.

    Eu, de ex, vedeam diferenta dintre 85Hz si 100Hz. Iar 85Hz era refresh-ul recomandat ca absolut safe. Si am vazut si motion blur GROAZNIC pe niste Sony-uri high end de acum 2 ani. Intre timp tehnologia a mai evoluat. Pe astea noi nu mai vad decat f putin, care poate fi si din encoding.

    Dar, ca sa fiu safe, mi-am luat o plasma.

    v

  11. #11
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ichii View Post
    Du-te la culcare linistit.
    Multumesc pt promtitudinea cu care m-ai corectat Am fost cu gandul la 1080 i=interlaced si p=progressive , ca sa revin cu corectura necesara pun si un mic citat "720i (720 lines interlaced) is an erroneous term found in numerous sources and publications."
    Am dormit bine, multumesc
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top