Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Alianta Daimler - Renault Nissan

  PARIS/TOKYO, April 5 (Reuters) - French carmaker Renault (RENA.PA), its Japanese alliance partner Nissan (7201.T) and Germany's Daimler (DAIGn.DE) are likely to announce partnership and cross-shareholding plans as early as Wednesday, sources told Reuters.
  Renault and Daimler have been discussing a partnership as carmakers worldwide seek to become more competitive, sharing technology costs and gaining scale. The automobile sector, which is emerging from a drastic downturn, is also scrambling to meet tightening emissions rules. [ID:nLDE5BG197]
  Renault's board is due to hold an extraordinary meeting to discuss the plans on Tuesday afternoon, a Renault source told Reuters late last week.
  Nissan is also expected to be involved in the agreement, and the three companies will likely cement the partnership with small cross-shareholdings.
  Renault already owns 44.3 percent of Nissan, while the Japanese company has a 15 percent stake in its French partner.
  Any equity exchange as part of a Renault-Nissan-Daimler partnership is expected to be on a much smaller scale, and represent a symbolic participation rather than a step towards the level of integration Nissan and Renault have achieved in the course of their 11-year alliance. [ID:nSGE62O0IQ]
  Daimler -- the maker of luxury Mercedes-Benz cars, which also owns the struggling Smart small-car brand -- wants to tap into Clio-maker Renault's small-car expertise, while Renault and Nissan could benefit from Daimler's engine know-how.
  The announcement -- which may be made at a press conference with Renault and Nissan Chief Executive Carlos Ghosn -- will come the day after an extraordinary meeting of Renault's board of directors due to take place on Tuesday afternoon, the Renault source said.
  The board is due to discuss the different elements of the agreement, including the size of possible stakes and the structure of the deal, he said.
  "Renault has decided on a communication plan for April 7 -- it will be a press conference with the CEO (Carlos Ghosn), I think," he added.
  A second source told Reuters on Monday that the three companies would make a joint announcement, and that this could happen on Wednesday after the Renault board meeting.
  A Renault spokeswoman declined to comment.
  A Nissan spokesman also declined to comment. Daimler could not immediately be reached for comment.
  Both companies have said they are discussing closer ties with each other as well as with other carmaking peers.
  For a SCENARIOS, click on [ID:nLDE62F17O]
  For a DEALTALK, click on [ID:nLDE62M0RD]
  (Reporting by Helen Massy-Beresford and Chang-Ran Kim; Editing by Erica Billingham)

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Modelele Smart Fortwo si Forfour sunt primele vizate de parteneriatul Daimler-Renault-Nissan si singurele al caror viitor a fost dezvaluit de cei doi parteneri. Cei doi giganti ai industriei auto s-au pus de acord in urma cu aproape un an, desi nu au semnat inca un constract propriu-zis care sa marcheze formarea unei aliante. Viitoarea alianta dintre cei trei constructori ar forma o veritabila axa intre francezii de la Renault, germanii de la Daimler si japonezii de la Nissan. Toate modelele acestor constructori vor imparti costurile de dezvoltare, fie ele modele de clasa mini sau vehicule comerciale.

  Viitoarele Smart Fortwo vor pastra motorul in spate si vor avea in continuare tractiune spate. Cu toate acestea, trenul de rulare si sasiul vor primi o serie de modificari majore, iar nemtii vor modifica si caroseria. Viitorul Smart Fortwo va fi ceva mai lat si ceva mai lung, fiind aproape la fel de mare ca prima generatie a lui A-Klasse. Potrivit primelor informatii, latimea viitorului model va fi crescuta cu aproape 12.5 centimetri. Pe de alta parte, modelul cu patru usi va fi cu 60 de centimetri mai lung decat Fortwo si va avea un sistem special de deschidere al usilor din spate.
  Motoarele viitoarelor modele Smart vor fi dezvoltate de cei de la Mercedes-Benz, in acest acord fiind incluse si motoarele electrice si celulele de energie. Propulsoarele diesel

  nu vor mai fi disponibile in gama Smart, in timp ce Renault-Nissan va oferi trei motoare de 1.2 litri cu trei cilindri, care vor fi disponibile in trei versiuni de putere – 61, 69 si 88 CP, toate avand injectie directa. Software-ul care va controla

  sistemul electric al acestor modele va fi realizat tot de cei de la Mercedes-Benz, pentru a asigura o compatibilitate optima intre sisteme.

  Contrar primelor afirmatii, Mercedes si Renault ar putea imparti anumite componente, dar nu vor crea platforme comune. Un prim punct de plecare ar fi motoarele cu patru cilindri, dar natura colaborarii dintre concernul german si alianta franco-japoneza nu a fost inca dezvaluita. Lansarea unui motor Renault-Nissan cu patru cilindri in gama Mercedes-Benz ar duce la o schimbare semnificativa in randul producatorului german, care nu folosea pana acum motoare realizate de alti constructori.
  O alta veste

  interesanta este ca Infiniti ar putea folosi o platforma comuna cu Mercedes-Benz. Practic, viitoarele modele EX, FX, M si G, dar si Nissan Fuga, Skyline, Pathfinder si Murano ar putea utiliza o versiune modificata a unei platforme Mercedes-Benz, in timp ce nemtii vor trece la noua forma modulara MRA, care va debuta in 2012. Acest tipar a fost aplicat in urma cu cativa ani de cei de la Chrysler, care aveau pe atunci o alianta cu germanii de la Daimler si au folosit o platforma de E-Klasse pentru modelele 300C, Dodge Charger si Dodge Challenger.

 3. #3
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default  Renault-Nissan si Daimler au batut miercuri palma si se vor alia, urmand sa realizeze in comun diverse proiecte, precum lansarea unor modele de mici dimensiuni si producerea unor motorizari eficiente, au anuntat cele doua grupuri. Va exista colaborare pentru dezvoltarea unor noi modele smart ce urmeaza a fi produse la uzina Renault in Slovenia, iar Daimler va furniza motorizari pentru Infiniti, divizia de lux a Nissan. Grupurile vor colabora si la vehicule electrice si utilitare.

  Cele doua grupuri vor dezvolta impreuna paltforma pentru noua generatie Twingo, pentru noul smart fortwo si pentru un nou model smart de patru locuri. Versiunile cu doua locuri vor fi produse la uzina smart din Franta, in timp ce uzina care produce in Slovenia Twingo va asambla si noul smart de patru locuri, dar nu inainte de 2013. Modelele vor fi disponibile inca de la inceput si in versiuni 100% electrice.

  Un alt aspect important al colaborarii tine de propulsoare. Astfel, Renault-Nissan va furniza pentru modelele mai mici ale Mercedes si cele smart motoare de trei si patru cilindri, pe care germanuii le vor adapta gamei lor. In schimb, Daimler va furniza motoare de patru si sase cilindri pentru masinile marcii de lux a Nissan -Infiniti, brand dezavantajat de prezenta motoarelor prea mari si de lipsa diesel-ului.

  Grupurile vor colabora si in domeniul vehiculelor utilitare, urmand ca o parte din componentele esentiale ale unui viitor van Mercedes sa fie realizate la uzina din Franta a Renault . In plus, Daimler va procura de la Renault - Nissan motorizari mai mici pentru van-ul Mercedes Benz Vito.

  Dieter Zetsche, CEO al Daimler, spune ca cele doua grupuri vor face economii importante si vor deveni mai competitive datorita aliantei. El a tinut sa precizeze ca fiecare marca isi va pastra identitatea.

  Carlos Ghosn, CEO al Renault - Nissan spune ca grupul sau are experienta in aliante si sustine ca cele doua concerne se completeaza reciproc bine.

  Cele doua grupuri vor face si un schimb de actiuni, Renault-Nissan urmand sa preia 3,1% din daimler, in timp ce nemtii vor prelua tot atat din alianta franco - nipona.


  PUNCTELE COOPERARII RENAULT-NISSAN - DAIMLER

  • 2013 - Succesorul lui Smart Fortwo si cel al lui Renault Twingo vor fi produse pe aceeasi platforma. Ambele modele vor avea tractiune spate, dar fi diferite ca design. Versiunile cu doua locuri vor fi produse in fabrica Smart din Hambach (Franta), in timp ce versiunile cu patru locuri vor fi produse in uzina Renault din Novo Mesto (Slovenia).
  • Renault va pune la dispozitia Daimler motoare pe benzina si diesel cu 3 si 4 cilindri. Acestea vor fi adaptate pentru a reflecta caracteristicile gamei Mercedes.
  • Daimler va imbogati gama Infiniti cu motoare proprii pe benzina si diesel cu 4 si 6 cilindri.Aceasta colaborare ar pute sa fie dusa mai departe, cele doua parti studiind posibilitatea impartirii unor module si componente intre marcile Mercedes si Infiniti.
  • Cooperarea la nivelul motorizarilor va continua ulterior, cele doua parti urmand sa dezvolte unitati pe benzina si diesel ale caror caracteristici nu sunt inca cunoscute. Toate componentele non-relevante pentru imaginea de marca a brandurilor implicate vor fi comune si vor ajuta la coborarea costurilor, in timp ce elementele si pachetele tehnologice separate si specifice fiecarui brand vor fi montate separat pentru a asigura cerintele respectivelor marci.
  • Mercedes va lansa in 2012 un vehicul comercial usor entry-level care va imprumuta baza tehnica de la Renault si va fi produs in uzina Renault din Mauberge, Franta.
  • Renault si Mercedes vor imparti anumite motoare diesel si pe benzina dedicate vehiculelor comerciale medii. Astfel, Renault va oferi un nou motor diesel si transmisia aferenta pentru viitoarea generatie a lui Mercedes Vito.
  • Daimler va prelua 3.1% din actiunile Renault si 3.1% din actiunile Nissan
  • Renault si Nissan vor detine cate 1.55% din Daimler, cota grupului Renault-Nissan fiind astfel de 3.1% din Daimler.
  • A fost stabilit un comitet de cooperare care va lua deciziile. Acesta este condus de Carlos Ghosn (Renault-Nissan) si Dieter Zetsche (Daimler).

 4. #4
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Renault , Renault Samsung Motors , Nissan , Infiniti , Dacia , Mercedes , smart , Maybach .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top