Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default Reglare de baza pt o toroidala

    Buna,

    Am o antena toroidala t 90 ,OPTICUM si vreau deocamdata sa o reglez pe un singur satelit. am citit Stiky dar... e prea complicat. Ma ajuta cinevea cu sfaturi?

    Ce am facut pana acum.
    Antena ansamblata
    Pusa pe suport (in boloboc)
    Skew l-am pus la 0 (orizontala)
    lnb la 0 in centru

    Vreau Astra 19.2E asta inseamana ~ 3 grade spre vest de la sud? (22 - 19.2?).
    Pentru Lugoj elevatia imi da 37. Cum o masor? Nu am nici o gradatie nimic.

    Mersi
    krs

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    596
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am indoieli ca in LOGOJ poti sa prinzi ASTRA cu 90 cm antena.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din ce am citit eu si ce mi sa raspuns pe forum pana acum nu ar trebui sa fie nici un fel de probleme cu o toroidala de 90.

    Chiar nici un raspuns de ajutor? Apune soarele oameni buni .

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Trebuie sa mearga daca o regleaza bine.Posibil ca pe unele transpondere sa aibe semnal mai slab iar la o ploaie mai puternica sa aibe probleme.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigi-sat View Post
    Am indoieli ca in LOGOJ poti sa prinzi ASTRA cu 90 cm antena.
    Mai bine taci decat sa scoti tampenii pe aici.
    In vestul tarii (Arad,Timisoara,Bihor ...) 19,2E merge fara probleme si cu antena de 0,6 cm.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    Din ce am citit eu si ce mi sa raspuns pe forum pana acum nu ar trebui sa fie nici un fel de probleme cu o toroidala de 90.

    Chiar nici un raspuns de ajutor? Apune soarele oameni buni .
    http://satlex.ro/ro/wavefrontier_calc.html

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok ms de link se pare ca aveam calculele bune. Intrebarea mea ramane cum masor elevatia la antena? Tot nu am gasit nici o scara ceva.

    am tot incercat manual din punct in punct fara nici un rezultat.

    cablu e mufat de mine poate cineva pune un link aici cum se mufeaza corect cablu sat? k am gasit un link Zice la un moment dat "scribe the insulator" asta inseamna sa razuiesc miezul de cupru ca la lipitul de litze? Are izolator pe exterior?

    cu un singur lnb pus in mijloc e sensibila jucaria? adica am incercat 100 de pozitii si nimic nimic.
    Last edited by krs__; 3rd April 2010 at 21:24.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pui LNB in centru .. pui receptorul pe receptie pe un transponder si misti de ea in dreapta si in stanga incet.. elevatia la fel ..Astra si Hotbird au cel mai puternic semnal la noi ..

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Karlsruhe- Arad
    Posts
    425
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @krs__

    cred ca imi pot da seama und eeste problema ta

    Un T90- nu se instal ca si o ant. normala

    linkul pe care ti-a dat ovidiumarius- este foarte valabil , numai ca acolo trebuie bagat in tabela aceea niste date

    dar - acuma fara suparare- daca nu reusesti sa faci legatura la un coax cablu- ( dupa cite am citit ) este greu sa iti instal T90_ul

    Treaba este - ca o antena normala Parabola- sta inclinata in sus -

    T90- este inclinata in jos -

    dar daca citesti ci atentie linkul trebuie sa iti explice acolo

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    ok ms de link se pare ca aveam calculele bune. Intrebarea mea ramane cum masor elevatia la antena? Tot nu am gasit nici o scara ceva.

    am tot incercat manual din punct in punct fara nici un rezultat.

    cablu e mufat de mine poate cineva pune un link aici cum se mufeaza corect cablu sat? k am gasit un link Zice la un moment dat "scribe the insulator" asta inseamna sa razuiesc miezul de cupru ca la lipitul de litze? Are izolator pe exterior?

    cu un singur lnb pus in mijloc e sensibila jucaria? adica am incercat 100 de pozitii si nimic nimic.
    daca nu te descurci si ai nevoie de ajutor da-mi un semn .. am fost azi prin lugoj si mai trec si marti pe acolo !

  11. #11
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca un satelit cu semnal puternic, gen hotbird, daca nu ai macar un satfinder ordinar mi-e greu sa cred ca o sa reusesti sa prinzi ceva cu toroidala, daca era vorba de o antena normala era mult mai usor.
    Asa cu zicea si BOMBER axul orizontal al unei antene toroidale este inclinat in "jos" adica se afla sub orizontala, unghiul de inclinare difera in functie de locatie ( in Be am instalat una iar axul era cam la 10° sub zero, banuiesc ca in Ro se va afla undeva intre 0 si 5 °).
    Daca ai un receiver analog, ar putea sa te ajute sa "prinzi" un satelit accesibil, dar cu unul digital si fara satfinder iti va fi foarte greu
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    k multumesc de raspunsuri

    @Bomber. nici o suparare. Imi dau si eu seama ca mufarea de cablu pote sa o faca si un copil daca i sa aratat odata cum. De facut am facut-o si eu (mai putin dezizolarea miezului dar fiindca tot nu mergea m-am gandit sa-ntreb poate is eu mai ingramadit decat credeam )

    Treaba cu elevatia am prins-o de undeva pe net. M-am uitat si la ceva poze din RO si am cautat cu antena cat de cat orizontal orientata. Daca tot au pus ghiduri pentru skew si pt lnb-uri le era greu sa puna si pt elevatie?

    O iau babeste acum, am refacut mufarea la cablu iar Dupamasa pe la 13 soarele si satelitul ar trebui sa fie in acelasi loc . Sper sa am mai mult succes.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum o-ntrebare legata de meniul tv.

    Am un Sony Bravia cu Sat receiver incorporat.

    La meniul de Satellite Auto tuning am urmatoarele setari momentan pt LNB:
    LNB Low Band Frequency - 09750MHz
    LNB High Band Frequency - 10600MHz
    22 kHz Tone - Auto
    Diseqc disabled (nici nu lam montat)
    LNB Voltage 13/18V (as mai putea seta 14/19V)

    Din cate am inteles eu astea is setari generice si mie imi par ca sunt ok pt lnbul meu, poate cineva sa-mi confirme? LNB-ul meu

    Pt transponder incerc pe Astra 19.2 SWR 11836 MHz, Horisontal, 28113ksym/s

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentyn0_sat View Post
    daca nu te descurci si ai nevoie de ajutor da-mi un semn .. am fost azi prin lugoj si mai trec si marti pe acolo !
    O sa incerc sa o pornesc singur macar vreo 2 saptamani . Daca nu o sa reusesc o sa trebuiasca sa pelez la cineva . Multumesc oricum.

  15. #15
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by krs__ View Post
    Acum o-ntrebare legata de meniul tv.

    Am un Sony Bravia cu Sat receiver incorporat.

    La meniul de Satellite Auto tuning am urmatoarele setari momentan pt LNB:
    LNB Low Band Frequency - 09750MHz
    LNB High Band Frequency - 10600MHz
    22 kHz Tone - Auto
    Diseqc disabled (nici nu lam montat)
    LNB Voltage 13/18V (as mai putea seta 14/19V)

    Din cate am inteles eu astea is setari generice si mie imi par ca sunt ok pt lnbul meu, poate cineva sa-mi confirme? LNB-ul meu

    Pt transponder incerc pe Astra 19.2 SWR 11836 MHz, Horisontal, 28113ksym/s
    Valorile alea sunt "default" pt un LNB universal, deci nu trebue sa modifici nimic
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top