Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,985
  Posts Thanks / Likes

  Default "Sassu, debarcat de la TVR "

  EVZ

  Alexandru Sassu a fost "concediat", astăzi, de parlamentari, de la şefia televiziunii publice. Reuniţi īn şedinţă comună, senatorii şi deputaţii au respins raportul de activitate al TVR pe anul 2008, ceea ce echivalează cu debarcarea lui Sassu şi a consiliului de administraţie. PDL va prelua practic controlul instituţiei īn locul PSD, care avea majoritate īn forul de conducere al instituţiei.
  Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
  Raportul de respingere a primit 195 de voturi "pentru" şi 78 "īmpotrivă" şi trei abţineri. Alexandru Sassu īşi īncheie astfel activitatea la conducerea TVR cu un an mai devreme. Mandatul său ar fi expirat la 20 iunie 2011.
  Alexandru Sassu a venit la conducerea TVR īn 2007, fiind numit de către Parlament, după ce Tudor Giurgiu, care pierduse susţinerea Consiliului de Administraţie, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte-director general.
  La vremea numirii sale īn funcţie, Sassu era secretar executiv al PSD. A demesionat īnsă, la trei zile după preluarea postului de la TVR.
  Numirea unui politician la şefia TVR nu a trecut neobservată şi necomentată atāt de organizaţiile de media, cāt şi de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului l-a numit pe Sassu "un politruc", un "traseist politic", numit īn fruntea televiziunii pentru a servi interesele celor care l-au instalat īn funcţie, adică PNL şi PSD. El a mai spus despre Sassu - fost membru PD care a trecut la PSD - că este un "traseist politic".
  Şeful statului a afirmat īn nenumărate rānduri că nu va merge īn studiourile TVR, atāt timp cāt Alexandru Sassu este director.
  Sassu: Boc īmi cere să vină la TVR săptămānal
  Alexandru Sassu a fost şi el prezent, astăzi, īn plenul Parlamentului īn care s-a votat "concedierea" sa. El a acuzat astăzi politizarea instituţiei de către PDL şi a prezentat o hārtie prin care susţine că premierul Emil Boc i-a cerut să fie invitat la televiziunea publică īn fiecare miercuri. Sassu a arătat solicitarea lui Emil Boc de la tribuna Camerei Deputaţilor, spunānd că depolitizarea TVR nu se face prin schimbări de conducere a instituţiei.
  "Depolitizarea īnseamnă o schimbare de mentalitate a celor care sunt la putere, pentru că atāta vreme cāt primul ministru īmi cere să fie invitat la TVR săptămānal, nu se poate face depolitizare. Nu credeţi? Aveţi aici hārtia!", le-a spus Sassu parlamentarilor, īn şedinţa plenului īn care se dezbate raportul SRTV.
  Comisiile de cultură reunite au respins īn februarie raportul instituţiei, iar astăzi, dacă votul se menţine, Alexandru Sassu şi membrii Consiliului de Administraţie ar putea fi īndepărtaţi din funcţie.
  "TVR a făcut campanie conform criteriilor europene"
  Sassu a răspuns astăzi criticilor aduse de membrii comisiilor de cultură din Parlament, şi anume cheltuirea nechibzuită a fondurilor televiziunii, politizarea instituţiei şi scăderea audienţei.
  "Īn 2007, cānd acest CA a preluat conducerea TVR la jumătatea anului exista deja un deficit de 10 milioane. Dacă vă uitaţi pe raport nu există nici o propblemă de bani dispăruţi. E un dificit aşa cum are şi bugetul de stat. Există o auditare independentă, care a īnchis anul 2008 şi anul 2009 fără nici o problemă. Toate acestea s-au īntāmplat īntr-un context īn care sursele de finanţare ale TVR au scăzut", a spus Sassu.
  Şeful televiziunii publice a mai spus că potrivit rapoartelor, jurnalele de ştiri ale TVR şi-au triplat audienţa, iar calitatea programelor a crescut. "Cred că īn aceste condiţii, mai ales că au existat 10 luni de campanii electorale, cred că această creştere a audienţei este un motiv de laudă. Mai mult, raportul OSCE spune că singura televiziune care a făcut campanie conform criteriilor europene este SRTV", a precizat Sassu.
  Ţopescu: Televiziunea publică nu va scăpa de influenţele politice
  Liberalii, dar şi social-democraţii au sărit īn apărarea actualei conduceri a TVR, acuzānd la rāndul lor că partidele puterii doresc politizarea instituţiei.
  "PDL a politizat şi circul", a spus deputatul PSD Eugen Bejinariu, după care a spus, rāzānd, că televiziunea cea mai bună a fost ETNO TV. Deputatul PSD Victor Socaciu a apreciat că "depolitizarea ar trebui īncepută cu Rodica Culcer"
  "Veţi vota tot la comandă politică trecānd din nou pe lāngă ocazia de a lăsa un consiliu de administraţie īntregul mandat. Cum vine altcineva la putere, cum se schimbă şefia TVR. Nici nu era nevoie ca preşedintele să spună că nu mai calcă la TVR cāt e Sassu director, că cei din jurul lui s-au şi grăbit să facă asta", a comentat social-democratul Bogdan Niculescu īn plenul Parlamentului.
  "Fac un apel la trezirea la realitate. Īn nici o ţară decentă, normală nu vezi grozăviile de la noi. O singură televiziune a evitat prostul gust. Schimbarea şefilor, bucuria nebunilor. Unul dintre nebun e cel ce vă vorbeşte dar nu m-am bucurat de schimbările şefilor. TVR nu va scăpa de influenţele politice. Cāt timp CA va fi format pe un algoritm politic, tendinţa de deprofesionalizare va continua", a spus la rāndul său liberalul Cristian Ţopescu, fost angajat al TVR.
  Ţoghină rămāne la şefia Radioului public
  Tot astăzi, plenul Parlamentului a dezbătut şi votat raportul SRR. Documentul a fost adoptat cu o "abţinere" şi restul voturilor "pentru", parlamentarii PSD şi PNL propunānd continuarea mandatului actualei conduceri a instituţiei, ce o are īn frunte pe Maria Ţoghină.
  "Aţi votat astăzi pentru ceea ce cred peste şase milioane de romāni despre radioul public: credibilitate, īncredere, corectitudine, eficienţă. Vă mulţumesc pentru īncrederea şi şansa acordată", a spus Maria Ţoghină de la tribuna Parlamentului.
  SHALOM

 2. #2
  om fain' Expert
  Join Date
  Jan 2004
  Location
  Dublin
  Posts
  4,392
  Posts Thanks / Likes

  Smile

  era si timpul,de cind il sapa basescu...

 3. #3
  Member Mentor
  Join Date
  Jun 2009
  Location
  is not available
  Posts
  616
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ...īncet...īncet... īncepe să (a)semene cu ceva anume?! (oare ce să fie?)
  _________________________
  50 % 4. #4
  Banned Teacher
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Pitesti ROMANIA
  Posts
  390
  Posts Thanks / Likes

  Default TVR condusa de un profesionist

  Ce bine ar fi ca dupa 20 de ani de "democratie'Tvr sa fie in sfarsit de un om profesionist din interiorul televiziunii,Sant destui inca acolo care odinioara realizau programe de divertisment de exceptie.TVr trebuie sa fie prima televiziune care o va "coti" spre cultura ,bun simt si decenta.Cu siguranta daca cineva va da un semnal pozitiv si restul televiziunilor se vor indrepta in aceiasi directie,Sa scapam odata de manelizari silicoane,prostituate devenite peste noapte "mari vedete",ce din pacata acum sugruma programele tuturor televiziunilor romanesti.Vrem varoetati adevarate,vrem emisiuni magazin de sfarsit de saptamana,emisiuni decente si cu bun simt.Sant sigur ca sant o gramada de realizatori tv din noua generatie capabili sa faca toate astea.Nu trebuie ca pe piata tv sa prospere "realizatori tv" gen Mihai Bendeac care a debutat ca "realizator" Tv cu o emisiune cu un titul absolut vulgar.Nu stiu de ce CNA ,care sanctioneaza pana si desenele animate ,permite o emisiune cu un asa titlu absolut vulgar si imoral.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top