Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default Card Server Proxy

    am configurat si eu azi unul si pot zice ca a fost minunata ideea omului
    sa ia jos load-ul de pe card in functie de cat de multi se uita la aceleasi canale de pe cardu tau;
    am incercat pe digi (nagra2) si avand in vedere ca cei mai multi il emuleaza local cu key,totusi au luat si de pe card CSP facand un cache de 2.6 % - adica la 2,6% din request-uri le-a raspuns cu CW din propriul cache intr-un timp mediu de 126 ms iar astfel cardul a scapat de interogarea in plus (in mom. cand nu va mai merge pe key procentul de cache va fi mult mai mare);





    in al 3-lea exemplu , dupa ce am adaugat si un card UPC Direct se poate observa clar, in caz ca cei 2 useri (adica linii N ce merg in cccam-uri diferite pe 2 box-uri diferite) fac request pt. acelasi canal (in cazul de fata XXX Extreme) atunci pt. unul din ele CSP va trimite CW instantaneu in timpul de 0 ms direct din propriul cache , pe cand daca faceam 2 useri pe card plecand cu 2 linii N direct din card atunci fiecare user facea propriul request pe card indiferent daca se facea request pt. acelasi canal din partea a 2 useri diferiti

    CI ---> C = Cache Hit (local)
    I = Instant Cache Hit



    mai departe se poate folosi optiunea cluster cache de-a te lega la cache-urile altor servere CSP care gestioneaza carduri identice sau chiar si diferite de cele locale precum si optimizarea setarilor actuale la maxim

    Living an analog lifestyle in a digital world

  2. #2
    cu state vechi in meserie Expert
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    2,794
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by marcelll View Post
    am configurat si eu azi unul si pot zice ca a fost minunata ideea omului
    sa ia jos load-ul de pe card in functie de cat de multi se uita la aceleasi canale de pe cardu tau;
    am incercat pe digi (nagra2) si avand in vedere ca cei mai multi il emuleaza local cu key,totusi au luat si de pe card CSP facand un cache de 2.6 % - adica la 2,6% din request-uri le-a raspuns cu CW din propriul cache intr-un timp mediu de 126 ms iar astfel cardul a scapat de interogarea in plus (in mom. cand nu va mai merge pe key procentul de cache va fi mult mai mare);





    in al 3-lea exemplu , dupa ce am adaugat si un card UPC Direct se poate observa clar, in caz ca cei 2 useri (adica linii N ce merg in cccam-uri diferite pe 2 box-uri diferite) fac request pt. acelasi canal (in cazul de fata XXX Extreme) atunci pt. unul din ele CSP va trimite CW instantaneu in timpul de 0 ms direct din propriul cache , pe cand daca faceam 2 useri pe card plecand cu 2 linii N direct din card atunci fiecare user facea propriul request pe card indiferent daca se facea request pt. acelasi canal din partea a 2 useri diferiti

    CI ---> C = Cache Hit (local)
    I = Instant Cache Hit



    mai departe se poate folosi optiunea cluster cache de-a te lega la cache-urile altor servere CSP care gestioneaza carduri identice sau chiar si diferite de cele locale precum si optimizarea setarilor actuale la maxim

    am testat si eu pe sky it si din cand in cand are timp mari de raspuns => freez am renunta ca asa si oscam are cache ....
    2XRCS DigiTV (2xrec+2xsmasrtcard(extra1)+antena+LNB), DK-1102 Offset 1,2 DM800


  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e misto din mai multe pct de vedere

    -face remapping la CAID-uri perfect, asa ca cine prefera de ex. cardul N3 in newcs (care-l citeste drept 1801) il poate da mai departe sub forma 1802 sau 1880 si cu ce provider se doreste pt. o compatibilitate 100% cccam
    <block-caid-mismatch>false
    (ar fi interesant de probat TVR HD cu el si de trimis catre cccam in formatul cerut de catre acesta)

    -am lasat peste noapte si am avut un trafic de 6.9 % din cache adica vreo 1300 CW-uri au plecat din cache

    -o treaba interesanta pt. "fake-rii" de carduri : ii dai 1 user din newcs/sbox iar el poate face apoi din aceasta legatura cati useri se doreste mai departe astfel ca poti da "n" linii N mai departe catre cccam dintr-un singur user

    -poti defini mai multe profile cu diferite carduri/CAID-uri la care sa se conecteze aceeasi useri cu sau fara drepturi de AU care apoi sa dea mai departe folosind cache-ul sau sa pui mai multe carduri de acelasi fel sub acelasi profil iar astfel poti defini un ft. bine pus la punct load-balancing pe cele 2 card-uri identice (in timpul zappingului CSP invata rapid SID-urile pe care le deschide sau nu cardul si rezolva prioritatea cererilor de pe card astfel incat elimina fenomenul de congestie si anume cand serverul raspunde cu mare intarziere sau deloc)

    + multe alte functii customizabile

    Living an analog lifestyle in a digital world

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @marcell

    ...si pe langa toate astea , se si leaga cu alte CSP-uri , profilele dedicate sau in totalitate devenind la randul lor profile in csp client

    am scris de mult , il am de cand a facut @bowman , RC2....in prezent RC6.

    foarte usor upgradabil , difera in schimb definirea profilelor , dintr-o versiune de proxy in alta.
    nu a fost intentionat pentru impartirea unei linii n , a fost dedicat pentru urmarirea liniei n , in ideea in care daca userul foloseste tricks , sa se vada pe conetorul lui , cererea de ecm-uri.
    grija la cardurile n3 si nds configuratiile difera putin , multi s-au trezit ca le merge share-ul mai prost decat inainte.
    Dar in completare de la un box la un altul , pe un anume card se poate activa optiunea cache-handler , ecm-urile pot veni din cache nu e musai sa dea requesturi la card de fiecare data....
    cand am vrut sa zik de csp toti au ramas perplexi.... asta e ... nu e pt toti:P)
    L.E. revin si zik ca nu a fost intentionat pt. a fi folosit in masa , gen emulator cccam sau altele.

    vreau sa zik ca undeva la 30 de profile cat am acuma , incepe sa dea rateuri , iar useri conectati sunt gestionati automat dupa trafic...

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    il am si eu de vreo 3 luni,merge super.
    350 kg de scule!

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gogi View Post
    il am si eu de vreo 3 luni,merge super.
    da... bine ca nu esti tare legat de mine)))))))))))

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @marcell,hai cu un cluster
    350 kg de scule!

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    in canal,langa aurolaci
    Posts
    664
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deocamdata am lasat in teste pe un laptop cu windows7 in care mi-am adaugat toate cardurile si dupa cum observ nu prea foloseste cache-ul, adica nu prea sunt cereri simultane de la mai multi useri cccam pt acelasi canal, am mai multe F-uri (normal forward to CWS) decat C-uri sau CI-uri (conexunile cu albastru sunt idle ,inactive adica nu este nici un client momentan care face cereri)


    Living an analog lifestyle in a digital world

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    c:\Outside of Bucharest
    Posts
    227
    Posts Thanks / Likes

    Default CCCam cache

    Oare CCCam-ul nu are implementat un mecanism de caching?
    Ar fi stupid sa acceseze cardul pentru fiecare cerere de la clienti...
    Last edited by HarryE2007; 7th April 2010 at 11:35.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by HarryE2007 View Post
    Oare CCCam-ul nu are implementat un mecanism de caching?
    Ar fi stupid sa acceseze cardul pentru fiecare cerere de la clienti...
    in final asta face....aceseaza cardul:P)
    in schimb acuma revenind la csp , cccam nus stie mai multi provideri pe un port , refer la bucata asta din CSP
    Code:
    <extended-newcamd listen-port="15112"/>
    unde teoretic
    Code:
    <!-- LOCAL-CCCAM -->
           <user name="cccamlacsp" password="cccamlacsp" max-connections="2" profiles=""/>
    pentru a nu face o linie pt fiecare provider , dar se pare ca numai mgcamd stie treaba asta.

    cccam stie doar key si linii... cache la vechile key , pana nu le schimba provideru sau pana dai restart :P)

    pe cand CSP :P))


  11. #11
    cel mai frumos Mentor
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    831
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mo gogi unde dreq ai disperut?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top