Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Anubis
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default New channel in TFC decoder box


    Hello guys! I am getting sick and tired of those 4 channels available on my newly subscribe TFC. Is there anyone who tried to use the same box and add additional channels? Thanks!

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: New channel in TFC decoder box

    [quote="Anubis"]Hello guys! I am getting sick and tired of those 4 channels available on my newly subscribe TFC. Is there anyone who tried to use the same box and add additional channels? Thanks![/qu
    ote]


    Friend,

    Try to scan this frequency...11938 V 27500... If ur lucky.... u can get MBC 1, 2, 3, and 4.

    Cheers!

  3. #3
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    11785V One TV
    11766H BBCworld
    12015V Euronews

    on your Atlanta DTH, hit menu/installation/service searching/antenna setting, make antenna number two (rename it if you want) scroll down to lnb freq and select dual, hit ok to save. go back to service searching/manual searching, select your new antenna number (2) and hit ok to download the new channels. (you have to make a new antenna entry for each transponder you wish to view).
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  4. #4
    Anubis
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default thanks

    Thank you Boknoy & Desertfox!

    I will try it later.

    I hope i will not erase the TFC channels or end up calling TFC to fix my box.


  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Q8
    Posts
    61
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: thanks

    Quote Originally Posted by Anubis
    Thank you Boknoy & Desertfox!

    I will try it later.

    I hope i will not erase the TFC channels or end up calling TFC to fix my box.

    dont worry even if you made a mistake in setting the other channels, u can easilly restore the old setting without calling the TFC

  6. #6
    Anubis
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default GOT IT

    GOT IT! I could now watch MBC 1,2,3,& 4, (Clear signal) but week signal on One TV, Euronews, cctv, spacetoons, music.

    at least I got more channel than that of TFC.

    Thank you for all who support! MABUHAY ******** forum!

  7. #7
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    just move your dish a little bit to the left tilt it upwards a bit too and you should get good signal on the other channels. congratulations.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Excuse me guys but I am confused, which satellite are you talking about with those transforders, is it the Amos 4W or Atlantic bird 5W?

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Iraq
    Posts
    510
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by goncalo
    Excuse me guys but I am confused, which satellite are you talking about with those transforders, is it the Amos 4W or Atlantic bird 5W?
    TFC transponder was from Atlantic bird 5W while MBC, One TV,euronews transponers taken from Nilesat 7W.

    FYI

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thank you Dishman. From where I am, if you move your dish a little to the left you get Amos 4. How about a firmware for IR58 where can I get one?

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default new channel for my tfc decoder box

    i have same inquiry with anabis but the problem is i've tried the replied solution by boknoy but still nothing has been added to my channel. is there any other way to add new channel? i hope you post step by step solution.

    thanks..

  12. #12
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    what's so hard with that instruction?

    go straight to manual service searching, input your frequency and if you have signal, press ok on append channels.

    done.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2
    Posts Thanks / Likes

    Default new channel for my tfc decoder box

    on your Atlanta DTH, hit menu/installation/service searching/antenna setting, make antenna number two (rename it if you want) scroll down to lnb freq and select dual, hit ok to save. go back to service searching/manual searching, select your new antenna number (2) and hit ok to download the new channels. (you have to make a new antenna entry for each transponder you wish to view).

    sir i've tried this steps and nothing has been added. in your new post you said to to input the frequency directly to manual searching. where will i get the frequency value and to what field will i enter the frequency?

    thanks for the help....

  14. #14
    Byte Stalker Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Planet Earth in Universe
    Posts
    939
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Atlantic Bird & Nilesat are almost in the same direction, one should be able to get signals from Nilesat. Only TFC channel are on Atlantic Bird.
    ************************************
    The more we learn things the more we hunger for more! That's human nature I guess!

  15. #15
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by bored View Post
    i've tried this steps and nothing has been added. in your new post you said to to input the frequency directly to manual searching. where will i get the frequency value and to what field will i enter the frequency?
    consult lyngsat and READ through a LOT of threads. nobody spoonfeeds anybody anymore.

    or better yet, call your installer. that's the easiest way.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tfc ART decoder
    By bombastik in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 6th June 2006, 14:06
  2. Abs-Cbn Decoder
    By goncalo in forum RDI - English
    Replies: 4
    Last Post: 21st December 2005, 13:05
  3. Decoder FTA
    By Jordan in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 12th October 2005, 20:44
  4. Other channel using the new TFC decoder
    By CyberBRO in forum RDI - English
    Replies: 8
    Last Post: 24th August 2005, 15:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top