Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default opticum 4160lcx plus

    salutare,

    am facut rost de acest receiver, dar nu reusesc sa fac rost de soft pt el. stie cineva ce soft se poate folosi? am incercat sa pun soft pt 4060cx, dar da eroare.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu merge cu soft de 4060cx, are alt loader.
    Daca este varianta Plus, atunci aici: http://rapidshare.com/files/36392195...n_4060L_CX.rar

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    thx, merge

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salutare din nou.

    am incercat cu softul respectiv, dar ceva este in neregula: am 1 opticum 4050 cx, 1 opticum 4060 cx si 1 opticum 4060lcx. cu toate ca antena este pusa sa prinda thor (am 85/90 s/q) pe 4060 si pe 4160 nu prind toate programele (transponderele). cautand cu atentie diferente de setare intre cele 3 receptoare am constatat ca la 4050 22khz este pe auto, iar la 4060/4160 este ori pe oprit, ori pe pornit. am incercat sa modific din oprit in pornit, dar tot degeaba. banuiesc ca este din soft. ma puteti ajuta cu un sfat sau cu un alt soft?

    multumesc.

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uita-te in menu daca la LNB-ul pentru Thor este selectat "Universal".

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    da, este, dar tot degeaba... banuiesc ca este totusi ceva legat de soft...

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acei 22 kHz comuta banda, sus sau jos. Toate frecventele digi sunt in banda de sus, deci daca este pe "on" sau "auto" este OK.
    Care transpondere nu le vezi, orizontale sau verticale? Nu cumva receiverele sunt legate in loop?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    receiverele nu sunt legate in loop. sunt transpondere atat verticale cat si orizontale pe care nu le vad.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut si hristos a inviat!

    revin cu problema mea cu receptoarele 4060 si 4160. dupa cum spuneam, sunt atat tp-uri V cat si H care nu merg . se pare ca atunci cand nu este decat unul din receptoare in lnb, merg acele tp-uri care in mod obisnuit nu merg. o sa incerc maine dim.

    se poate sa fie de la lnb?

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Valenii de Munte, 100 Km Nord de Bucuresti
    Posts
    364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De la LNB este defectul. Eu am patit aceeasi problema cu un LNB twin Opticum si 2 receptoare un Opticum 7300 si un Optibox CX PVR. Daca lasam un singur cablu la LNB mergea totul perfect. Indiferent care era cablul si la ce iesire era cuplat. In momentul in care cuplam al doilea cablu o parte din transpondere nu mai aveau calitate deloc sau era prea mica. La celelalte transpondere era totul in regula. Dupa ce am facut multe probe printre care si schimbarea LNB cu unul identic intr-un tarziu am schimbat iar LNB cu un alt model (Inverto Twin). Din acel moment s-a rezolvat problema si de atunci totul merge OK. Asta s-a intamplat acum cateva luni. Sansele ca 2 LNB-uri sa aibe acelasi defect sunt foarte mici dar tocmai la mine s-a intamplat sa fie. Cand am schimbat cu alt model s-a rezolvat. De atunci am mai gasit un LNB de acelasi tip cu defectul asta si l-am schimbat rezolvand problema de asta data rapid. Ce este curios e faptul ca LNB-urile au functionat corect de la montare intre una si trei luni dupa care a aparut defectul respectiv.
    Last edited by afaco; 4th April 2010 at 22:56.
    1 X Amiko HD 8260+, 1X Optibox Raptor, 1 X Optibox Alligator si 2 ligheane. 100-16E, 100-HH + 1 X NEOHD (900 Series) cu preamplificator + UPC Cable

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mda... banuiam, dar nu eram sigur... o sa incerc maine sa vad daca din asta este... mersi frumos. o sa merg marti sa il schimb, ca e inca in garantie.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Posts Thanks / Likes

    Default

    neata, dupa cum va spuneam aseara, am incercat acum sa vad cum se manifesta lnb-ul cu cate un singur receptor conectat. ei bine, cum conectez 2 sau mai multe receptoare, se pierde semnalul pe anumite tp-uri. o sa il schimb maine dimineata pt ca este inca in garantie la peruvision.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top