Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9

Thread: Disec 4/1

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default Disec 4/1

    Am reusit sa fac un multifeed insa trebuie sa il si leg la box.

    Am facut astazi un test .
    Am 2 antene . Una fixa si una mobila.
    Pt simplitate ambele cu 1 lnb

    Am facut asa

    DM-> Pozitioner-> Diseq4/1-> spre ambele LNB(fix si mobil)

    Culmea merge.
    Adica daca vad un canal pe antena fixa comuta pe el , daca vreau nu stiu ce alt satelit misca mobila si se duce acolo. Daca dau inapoi pe fixa , fara sa mute mobila comuta pe antena fixa.

    Echipamentele sunt:

    2xLNB inverto Black
    Pozitioner VboxII
    EMP Centauri 2.0

    PROBLEMA ESTE
    - uneori nu comuta pur si simplu diseq-ul nu merge , mai incerc si merge
    -o data s-a blocat de tot. De ce ? Habar nu am a trebuti sa dau restart la Dream, nu se bloca ininte niciodata
    - totusi comuta cam in 2-3 secunde , incet dupa parerea mea


    Aveti idee care este cel MAI BUN diseq 4/1 sau 8/1 desi e alta mincare de peste de la 4/1 in sus, ca ala e cu AA,AB etc si celelat nu , insa vreau un comutator care sa mearga INSTANT si fara greseala. Indifernet de cost.

    As vrea un raspuns bazat pe teste personale ca asa pe auzite am luat si eu EMP care da MERGE insa cred ca se poate si mai bine.

    Sugestii ?

    Multumesc.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Raspunsul e clar, Spaun sunt cele mai bune.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NU cred sa ai nici un castig in plus cu diseqc spaun.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    NU cred sa ai nici un castig in plus cu diseqc spaun.
    Uite ce spune omul aici, care sunt problemele lui:

    "- uneori nu comuta, pur si simplu diseq-ul nu merge, mai incerc si merge.
    - totusi comuta cam in 2-3 secunde, incet dupa parerea mea."

    Cu multe diseq-uri no-name sau chiar Jaeger, Gigant, etc. am avut astfel de probleme, mai ales la temperaturui scazute, cu Spaun NICIODATA.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Karlsruhe- Arad
    Posts
    425
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Kroky

    iaca eu exact astfel de probleme am avut cu un Spaun -

    am pus No name - si a mers brici


    Eu unul NU am fost mulzumit de ele - si erau 2 bucati

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Uite ce spune omul aici, care sunt problemele lui:

    "- uneori nu comuta, pur si simplu diseq-ul nu merge, mai incerc si merge.
    - totusi comuta cam in 2-3 secunde, incet dupa parerea mea."

    Cu multe diseq-uri no-name sau chiar Jaeger, Gigant, etc. am avut astfel de probleme, mai ales la temperaturui scazute, cu Spaun NICIODATA.
    Cu diseqc globo (4/1 la 14 ron ) + digibox srt (60 ron) + multifocuss T85/E85 + 6 lnb in cascada (din care 2 monobloc) + dvbviewer + tevii s660 usb hd sau TT3650 usb HD = functioneaza perfect.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    96
    Posts Thanks / Likes

    Default deci ??? nu stim

    Deci inteleg ca nu avem o varianta universal valabila.

    As putea sa fac un trial / error dar ma coam costa bani...

    Spaun am vazut la satmedia. Pare foarte scump in fine asta nu o sa fie o drama DAR daca dau 130 RON adica de 1 ori cit un noname si nu merge am sa ma oftic rau.

    Ca o alta intrebare . In mod normal cam in cit timp ar trebui sa comute de pe un lnb / altul ? Instantaneu nu ?

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    In mod normal cam in cit timp ar trebui sa comute de pe un lnb / altul ? Instantaneu nu ?
    Nu mai mult decat ar comuta de pe un transponder pe altul de pe acelasi satelit (in cadrul aceluiasi transponder timpul este mai scurt). Deci cam 1 sec.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tebmar View Post
    Deci inteleg ca nu avem o varianta universal valabila.

    As putea sa fac un trial / error dar ma coam costa bani...

    Spaun am vazut la satmedia. Pare foarte scump in fine asta nu o sa fie o drama DAR daca dau 130 RON adica de 1 ori cit un noname si nu merge am sa ma oftic rau.

    Ca o alta intrebare . In mod normal cam in cit timp ar trebui sa comute de pe un lnb / altul ? Instantaneu nu ?
    Asa se misca la mine cu configuratia ce am descriso mai sus :

    http://www.youtube.com/watch?v=URtFdhXzxaU

    http://www.youtube.com/watch?v=NWPzxDU6lmw

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top