Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    somnambul Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orion's Belt
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default Intrebare HDD pentru DM800

    Vreau sa iau pentru DM800 o dracovenie de asta: http://hdd-laptop.3e.ro/western-digi...320gb-notebook
    Ideea e ca e SATA II, 7200 rpm si are buffer de 16 Mb - cu caracteristicile astea il vede dreamul? Poate cineva sa-mi confirme daca merita luat, adica daca merge pe DM800?

    Inca ceva: pe un share cifs in reteaua de acasa, daca il pun sa redea un mkv full hd, sacadeza de il ia dracu. De pe HDD va merge ok, sau tot asa?
    Numai bine!

    Jucarii pentru copii:
    DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

  2. #2
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Merlin View Post
    Vreau sa iau pentru DM800 o dracovenie de asta: http://hdd-laptop.3e.ro/western-digi...320gb-notebook
    Ideea e ca e SATA II, 7200 rpm si are buffer de 16 Mb - cu caracteristicile astea il vede dreamul? Poate cineva sa-mi confirme daca merita luat, adica daca merge pe DM800?

    Inca ceva: pe un share cifs in reteaua de acasa, daca il pun sa redea un mkv full hd, sacadeza de il ia dracu. De pe HDD va merge ok, sau tot asa?
    Eu i-am pus unul de 1Tb 3,5 extern pe eSata si merge beton,reda foarte bine mkv plus ca daca vrei poti sa-l pui pe usb dar o sa ai viteza mai mica la transferuri.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  3. #3
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merge dar nu lua la 7200 rpm, nu ai nici un cistig de viteza decit galagie in plus si uzura mai mare.



    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    babardia
    Posts
    1,219
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    Merge dar nu lua la 7200 rpm, nu ai nici un cistig de viteza decit galagie in plus si uzura mai mare.



    bafta
    yo am un wd de 1 tera la 7200 de vrun an jumate si sa mor daca te mint...pot sa ma chinui ca nu aud nimic in mom in care merge, doar un vaj foarte fin in mom in care iese din stand by insa daca sonorul la tv e on nu`l auzi nici pe ala. Depinde acum si de producator, seagate le face galagioase in draci
    buc. | parabola 1.5 | invacom 0.3 dB | dm500 | dm800 | 62E -> 30W

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2002
    Location
    judetul antwerpen, republica regatul belgiei
    Posts
    824
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Yo nu as pune intern, dar ma rog, multi ma vor contrazice. Probabil nu asta e important, important e sa ai multiboot-ul pe stick, pentru ca daca il ai pe hdd, e accesat tot timpul, si atunci nu are viata lunga. Am un extern e-sata de 1T si sunt foarte multumit. Meoboot si gemini pe stick, l-am dat draq pe Barry Allen, si acum hdd e rece ca gheata, nu mai e accesat de nimik in afara de play/rec, asa cum era si ideea.

  6. #6
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Omul intreba de un hard intren de 2,5", de aia i-am zis ca nu-i recomand 7200 rpm. In rest foarte corect, chiar daca ai hdd trebuie si stick pt multiboot, swap-file si picons pt a nu fi accesat hdd de fiecare data cind schimbi canalele.





    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    163
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Merlin View Post
    Vreau sa iau pentru DM800 o dracovenie de asta: http://hdd-laptop.3e.ro/western-digi...320gb-notebook
    Ideea e ca e SATA II, 7200 rpm si are buffer de 16 Mb - cu caracteristicile astea il vede dreamul? Poate cineva sa-mi confirme daca merita luat, adica daca merge pe DM800?

    Inca ceva: pe un share cifs in reteaua de acasa, daca il pun sa redea un mkv full hd, sacadeza de il ia dracu. De pe HDD va merge ok, sau tot asa?
    Asa ceva am si eu doar ca este de 5200 rpm cu buffer de 8 mb, l-am pus intr-un rack extern, dar nu merge pe conexiunea eSata la DM800 ci numai pe usb. Chiar daca este pe usb merg foarte bine mkv-urile cu dimensiune sub 8GB. Nu toate .mkv-urile cu dimensiune de peste 8GB sunt redate pe conexiunea usb.
    DM 800;VU+UNO/TRIAX TDS 110 MULTIFEED 5W/4W-0.8W/1W-4.8E-7E/9E-13E-16E-19.2E + TRIAX TDS 64 - 39E

  8. #8
    Replicator Mentor
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Asura
    Posts
    705
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai e un thread cu tema asta aici. Poate te ajuta...

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default hdd intern dm800

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    ....dar nu lua la 7200 rpm, nu ai nici un cistig de viteza decit galagie in plus si uzura mai mare....
    Eu am asa ceva Intern in DM800HD de prin noiembrie si nici nu se aude cand merge play, seek, record iar la temperatura in stad-bye nabilo arata 36 - 37 grade iar in functionare 47 - 49 grade:

    250 GB, Seagate Momentus 2,5, SATA, 7200rpm, 16MB
    cod: ST9250410AS

    Rupe la streaming si recording am facut record la 2 streamuri HD
    simultan fara probleme.

    Nu am pe dream cooler pe HDD sau tuner.

  10. #10
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci da, merge cum zici tu, dar si cu 5400 rpm face aceleasi lucruri fara probleme, inregistrare simultana a mai multor streamuri hd, time-shift, etc.
    La spin-up hardul tau de 7200 rpm forteaza sursa inutil si foarte normal se incalzeste mai mult decit un hdd cu 5400 rpm, chiar daca nu critic.
    Ce ar trebui omul sa inteleaga e ca in functie de necesitati nu trebuie sa iei totdeauna cel-mai si cel-mai "tare", deci nici intr-un caz pt un receiver pvr nu ai nevoie de un hdd care isi face serviciul intr-un pc pt prelucrare/editare audio/video/3D.



    bafta
    19,2E + 0,8W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  11. #11
    somnambul Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orion's Belt
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc tuturor pentru feed-back.
    Imi pare rau ca nu am citit mai devreme raspunsul lui @ruk22, cred ca as fi mers totusi pe 5400rpm. Asta e.
    Deci concluzii:
    - "impricinatul" montat in dream e exact cel din link-ul postat la startul threadului si merge impecabil.
    - imediat dupa montare si initializare, avea temperatura putin peste cea a camerei. Am inceput prin a-i trimite un .mkv full hd de 8,5 Gb - la terminarea transferului sarise la 49 Celsius. Playback impecabil - temperatura urcata la 53 Celsius. Hopa... arma secreta: am pornit cooler-ul Chieftec (12 cm) montat direct pe carcasa dreamului (si orientat astfel incat sa SCOATA aerul din carcasa) si i-am transmis un .mkv cu aceleasi caracteristici. In 10 minute - surpriza: temperatura hdd a scazut la un incredibil 29 Celsius si s-a stabilizat acolo. Deci din partea asta totul ok.
    - zgomot: neglijabil. sincer. NU se aude. Sorry pentru cei cu Seagate, am si eu unul in calculator pe langa WD-ul care duce greul si intr-adevar e cam "scandalagiu".
    - pe partea de consum, nu stiu ce sa zic - daca cei de la WD sunt seriosi, pe site-ul lor se lauda ca modelul asta are un consum comparabil cu cel al hdd-urilor de 5400rpm. Plus unele tehnologii care reduc miscarile bruste ale capurilor de citire si implicit varfurile de consum. Posibil sa fie doar marketing, dar din experientele anterioare am toate motivele sa-i tzuc pe cei de la WD.
    - "stresarea" sursei la spinup - bila neagra, asta este...
    Numai bine!

    Jucarii pentru copii:
    DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    40km NW de Bucuresti
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default dm800 & hdd esata

    Salutare! Vreau sa leg la dm800 un hdd prin conectorul esata sau prin usb si nu reusesc. HDD-ul este un samsung de 1.5tb extern, cu interfata esata si usb. Pe dm am imaginea Dream Elite 1.3.3. Am incercat sa initializez hdd-ul din meniul receptorului dar nu reusesc pentru ca primesc o eroare la sfarsitul initializarii. Dm-ul recunoaste modelul hdd-ului si imi apare ca /dev/sda1 in meniu, dar nu reusesc sa il initializez.
    Imi poate explica cineva toti pasii care trebuie urmati pentru a putea folosi hdd-ul ?
    Ma intereseaza sa pot inregistra cu dm-ul programe tv, si daca pot sa copiez filme din pc pentru a le rula cu dm-ul.
    Trebuie formatat cu o anumita extesie inainte de initializare? E capacitatea prea mare a hdd-ului, 1.5tb, nu este suportat de dm?
    Last edited by EXCALIBUR; 7th November 2010 at 15:26.

  13. #13
    iphone unlocker Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Costa Tropical(ESPAA)
    Posts
    1,561
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Salutare! Vreau sa leg la dm800 un hdd prin conectorul esata sau prin usb si nu reusesc. HDD-ul este un samsung de 1.5tb extern, cu interfata esata si usb. Pe dm am imaginea Dream Elite 1.3.3. Am incercat sa initializez hdd-ul din meniul receptorului dar nu reusesc pentru ca primesc o eroare la sfarsitul initializarii. Dm-ul recunoaste modelul hdd-ului si imi apare ca /dev/sda1 in meniu, dar nu reusesc sa il initializez.
    Imi poate explica cineva toti pasii care trebuie urmati pentru a putea folosi hdd-ul ?
    Ma intereseaza sa pot inregistra cu dm-ul programe tv, si daca pot sa copiez filme din pc pentru a le rula cu dm-ul.
    Trebuie formatat cu o anumita extesie inainte de initializare? E capacitatea prea mare a hdd-ului, 1.5tb, nu este suportat de dm?
    I-ai facut mount?daca nu,intri la device manager(2xalbastru)si il montezi ca media hdd.
    Mai trebuie sa-i creezi un folder "movie" ,cu dcc ftp media hdd.
    Last edited by harry75; 7th November 2010 at 17:06.
    If you want unlock your iPhone contact me.

    Nobody is Perfect
    I am Nobody


  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    alvesta suedia
    Posts
    105
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EXCALIBUR View Post
    Salutare! Vreau sa leg la dm800 un hdd prin conectorul esata sau prin usb si nu reusesc. HDD-ul este un samsung de 1.5tb extern, cu interfata esata si usb. Pe dm am imaginea Dream Elite 1.3.3. Am incercat sa initializez hdd-ul din meniul receptorului dar nu reusesc pentru ca primesc o eroare la sfarsitul initializarii. Dm-ul recunoaste modelul hdd-ului si imi apare ca /dev/sda1 in meniu, dar nu reusesc sa il initializez.
    Imi poate explica cineva toti pasii care trebuie urmati pentru a putea folosi hdd-ul ?
    Ma intereseaza sa pot inregistra cu dm-ul programe tv, si daca pot sa copiez filme din pc pentru a le rula cu dm-ul.
    Trebuie formatat cu o anumita extesie inainte de initializare? E capacitatea prea mare a hdd-ului, 1.5tb, nu este suportat de dm?
    gasesti ceva aici http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=115802

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top