Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default dBox2 Nokia ajutor!!!

    Ajutor,
    Am incercat sa aduc in debug-modus doua dbox2-uri Nokia, unul e Avia500 cu 16+16 Ram si bmon 1.0, si al doilea un Nokia Avia600 32 ram si bmon 1.2.

    Am sa expilc ce am facut: Am facut update software pe Astra 1H la amandoua dboxuri pana la a 5-a liniuta, apoi am incercat la primul Nokia Avia500 sa-l patch-uiesc.
    1. am conectat cablul null modem si lan cross over la box si la calc. (e un laptop cu winXp si cu mediasing instalat, Firewall Off, si la network setat Full Duplex- 10Mb). Apoi am incercat sa trimit 2444 block cu Boot-Manager 3.2 avand fisierul "ppcboot".
    2. Am dat start la Boot-Manager si apoi la dbox,.. a aparut in bara de sus a bootmanagerului ca a trimis ceva bocks si in COM-Terminal nu a aparut nimic, aici am dat o oprire temporara a netului (tasta jos + standby). si tot nu au aparut schimbari. Apoi in loc sa fac un flash reset la pinul 12,... am dat restart si am scos din priza,.. fara sa-l repornesc.

    Am incercat acelasi lucru la Nokia cu Avia600, dar in loc de "Ppcboot" am folosit "minflsh" si tot asa am dat restart fara scurt circuit . Eram foarte obosit cand am facut.... asa ceva n-am mai patit.
    Dupa ce am repornit boxul surpriza mare: nu mai apare nimic pe LCD,... si nici pe Tv,..apoi doar la reset raspunde (tasta sus + standby). Am repornit pe primul Nokia Avia500, si aceeasi situatie. Sunt disperat,... nu vreau sa ajung sa sacrific un alt dbox2 cablu ca sa schimb flash-urile,.. sper sa se poata evita acest lucru.

    Va rog ajutati-ma,.. orice sugestie, critica sau sfat e binevenit.

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Chiar n-a mai intalnit nimeni aceasta problema?Va rog ajutati-ma....sunt si eu un amarat care se straduieste sa foloseasca dBox2...Orice sugestie, critica, sfat, sunt binevenite.

  3. #3
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai mai efectuat operatia de aducere in debug-mode ?
    Nu era mai bine sa fi intrebat inainte de a incepe ?
    Din ce spui tu, se pare ca e corupt bootloaderul, singura solutie e sa schimbi flash-urile.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Un_Q_ View Post
    Ai mai efectuat operatia de aducere in debug-mode ?
    Nu era mai bine sa fi intrebat inainte de a incepe ?
    Din ce spui tu, se pare ca e corupt bootloaderul, singura solutie e sa schimbi flash-urile.
    Salut,
    Am mai facut doua dBox-uri nokia Avia600 si am reusit din prima, dar de data asta am fost obosit si am gresit, .. sper sa pot repara situatia..

  5. #5
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu ce sa zic am facut asa ceva cand eram mic si stiu ca ma chinuiam destul sa reusesc (la inceput ) dupaia era floare la ureche . Ce am obsevat dea lungul timpului unele Dboxuri pur si simplu nu mai puteai sa le flashuiesti de nici o culoare si atunci singura metoda a fost cea prin hyperterminal ! Operatiune ce dureaza cam 1 ora . Cauta pe google dbox2 hyperterminal howto am avut faq dar pe alt laptop care l-am vandut altfel ti l-as fi dat cu mare placere !

    PS daca folosesti aceasta metoda si o sa ajungi pe la sfarsit te vei da la un moment dat de un "l" sa sti ca ala e un L mic nu e nici 1 nici i mare e L mic .

    Bafta

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Nu stiu ce sa zic am facut asa ceva cand eram mic si stiu ca ma chinuiam destul sa reusesc (la inceput ) dupaia era floare la ureche . Ce am obsevat dea lungul timpului unele Dboxuri pur si simplu nu mai puteai sa le flashuiesti de nici o culoare si atunci singura metoda a fost cea prin hyperterminal ! Operatiune ce dureaza cam 1 ora . Cauta pe google dbox2 hyperterminal howto am avut faq dar pe alt laptop care l-am vandut altfel ti l-as fi dat cu mare placere !

    PS daca folosesti aceasta metoda si o sa ajungi pe la sfarsit te vei da la un moment dat de un "l" sa sti ca ala e un L mic nu e nici 1 nici i mare e L mic .

    Bafta
    salut, multumesc pt raspuns.

    Am intat aici:
    http://omgili.com/jmp/jHIAmI4hxg91AA...ynmRcaAqvU.f8Q--
    acest how to pare a fi super explicit, dar desi este asa tot nu am reusit sa trec chiar de prima actiune,.. cea in care imi afiseaza bootloader,.. deoarece am stat cu degetul pe butonul sageata sus mult timp si n-a aparut nici o schimbare, mentionez ca am incercat si cu un alt dbox2 Philips care este cu soft original si nu are nici o defectiune.
    Cam cat timp trebuie asteptat? sau oare nu e bun how to=ul sau poate n=am activat ceva,.. gen mediasing sau altceva..
    Va rog ajutati-ma./// vreau sa rezolv problema.

  7. #7
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    linkul ce l-ai pus nu functioneaza , dar , banuiesc ca vrei sa faci flash erase.
    normal , cel cu Avia 500 nu tre sa-i faci niciun scurt , merge 100% fara.
    flash erase , se face cu butonul JOS , in momentul cind ti-a aparut bootloader , imediat dupa , tii apasat butonul JOS , pina cind apare pe display flash erase , iar asta te sfatuiesc sa faci de vre-o 3-4 ori.

    inca ceva , scoate cablu de antena daca cumva il ai legat , unele boaxe mai fac probleme cind au cablul de antena legat.

  8. #8
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    acum am venit de la lucru si ute am gasit un howto destul de bun cu screenshot samd.

    http://www.digital-kaos.co.uk/forums...terminal-1531/


    tin sa mentionez ca am salvat cu metoda asta boxuri deja declarate moarte unde mai aparea doar ecran verde sau se oprea pur si simplu toooot boota si boota si nu se mai oprea din bootat !

  9. #9
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    acum am venit de la lucru si ute am gasit un howto destul de bun cu screenshot samd.

    http://www.digital-kaos.co.uk/forums...terminal-1531/


    tin sa mentionez ca am salvat cu metoda asta boxuri deja declarate moarte unde mai aparea doar ecran verde sau se oprea pur si simplu toooot boota si boota si nu se mai oprea din bootat !
    Metoda se aplica numai la cele aduse in debug-mode, iar Petcu Vasile nu a reusit sa-l aduca in debug mode.
    Daca e corupt bootloaderul, singura sansa este sa schimbe flash-urile, cu unele programate ok.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  10. #10
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aici e o mica dilemä , daca nu a ajuns cu ele in debung mode , nu era deschis flashul si nu putea sa scrie nimic pe el , deci nu poate sa fie corupt in cazul asta.

    eu zic sa-i dea inainte cu minflash ( atentie , exista multe variante de minflash ) ca o sa rezolve , pt bmon 1.0 sa dea comenzile care le-a postat @miloo , merg si cu bootmanager.

  11. #11
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @badboy
    Eu am patit cu unul cu bmon v1.0, scriu icache, primesc raspunsul "icache is on", iar urmatoarea comanda(chorus 800000) nu mai vrea, orice am incercat.
    Simptomele sunt la fel:
    -nu mai afisaza nimic, nici pe display, nici la tv
    -nu mai raspunde la telecomanda.
    De aceea cred ca este ceva la bootloader.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Un_Q_ View Post
    @badboy
    Eu am patit cu unul cu bmon v1.0, scriu icache, primesc raspunsul "icache is on", iar urmatoarea comanda(chorus 800000) nu mai vrea, orice am incercat.
    Simptomele sunt la fel:
    -nu mai afisaza nimic, nici pe display, nici la tv
    -nu mai raspunde la telecomanda.
    De aceea cred ca este ceva la bootloader.
    Salut
    trebuie sa aduc unele clarificari:
    dbox-urile au functiunat cu softul original,... am facut up-date pana la a 5-a liniuta pe Astra,.. apoi am incercat sa fac cu BootManager 2444blocks problema e ca nu pornea 2444blocks decat dupa ce am facut oprire temporara la net (tasta jos + stanby).
    Apoi n-am asteptat aproape deloc si am dat restart(tasta sus +standby)... (asa cum am mai spus m-am grabit). La al doilea daca bine imi aduc aminte nici macar nu s-a facut conexiunea la net nici macar sa vad pe display flash reset caci a venit cineva la mine si doar a ramas conectat la pc prin cele doua cabluri,.. si cand m-am intors (aprox. 2min) deja s-a facut ecran verde si pe tv nu afiseaza nimic,.. ledul de la telecomanda lucreaza cand apas orice tasta- deci telc. comunica cu dboxul raspunde la reset (tasta sus si stand-by). Vazand acestea, am verificat si primul dbox (cel cu avia 500) si acelasi simptom. Un aspect este foarte important de precizat: n-am dat nici un scurt circuit la flash,...mai mult... un alt dbox Philips avia 600 care este tot cu softul original,.. l-am trecut exact prin aceeasi pasi,.. am ajuns sa vad pe display flash reset,.. cu 2444 blocks si am dat restart... si acela functioneaza bine,.. inca nu l-am adus in debug modus... pt ca vreau sa inteleg mai bine care e problema,.. si nu risc sa mai fac ceva la el pana nu inteleg clar ce s-a putut intampla. Mentionez ca am mai adus in debug modus alte receptoare Nokia Avia500 si 600 *(multumiri pe aceasta cale lui @Chris-Walter), iar de fiecare data eu urmaresc toti pasii cu How to-ul langa mine si bifez operatia efectuata, sunt foarte ordonat in acest sens. Sper ca cu ajutorul vostru sa pot rezolva situatia asta penibila in care ma aflu,.. caci deja un "specialist in dbox-uri " m-a facut cu "apa si otet" nu-l nominalizez, dar cred ca astfel de probleme apar si la "case mai mari" si nu cred ca exista cineva care sa nu fi ajuns intr-o dificultate de acest gen, accidental daca lucreaza mult in domeniul electronici. Oricum asa cum am precizat apreciez orice sfat, critica si sugestie,... va rog ajutati-ma.
    Apropo... cablul la Antena nu era legat cand am efectuat 2444block!
    La pinul 37 al flash-ului am tensiunea de 3,3V,... deci nu e o problema de alimentare. Oare ar putea fi de la un virus gen Killmos? stiu ca acet virus ataca ingeneral memorile flash de genul Bios, dar daca e de la el cum a intrat,.. atata timp cat eu n-am ridicat piedica de scriere? sa fie de la conexiuni? a auzit cineva sa se fi stricat placa de retea a dbox-ului din cauza conexiunii cu PC-ul?
    Last edited by Petcu Vasile; 16th March 2010 at 21:40.

  13. #13
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    na bun , hai s-o luam incetisor si pe rind.

    Avia 500 , bmon1.0 , da ?

    cind ai inceput cu bootmanager si i-ai dat sa porneasca cu ppcboot , ti-a ramas oprit in display cu ,,lade'' ? si toate literele si cifrele specifice debung mode ?

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ro
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboy View Post
    na bun , hai s-o luam incetisor si pe rind.

    Avia 500 , bmon1.0 , da ?

    cind ai inceput cu bootmanager si i-ai dat sa porneasca cu ppcboot , ti-a ramas oprit in display cu ,,lade'' ? si toate literele si cifrele specifice debung mode ?
    Pe avia500 cu bmon 1.0, *(01dd12081 16160am apucat sa trimit 2444block trimis cu ppcboot,.. aparea pe display "flash reset",... n-am ajuns in debug modus,.. nu a aparut display-ul specific debug modus.
    Mi-a scapat un mic amanunt,.. Avia500 are rami exterini *(16 mb) i-a scos dupa ce am dat acel restart,.. si i=am plantat in avia 600 sa vad daca acolo ii recunoaste,. si la numarul ce apare cand tii "tasta sus" la pornire aparea ca ii vede, nr devenea asa: 01dd1208 321608, deci apareau la memoria externa,... problema e ca dupa aceea asa tin minte ca am oprit si i-am plantat inapoi in Avia 500. nu stiu daca mani....rea ramilor a avut un efect nefast.
    va rog cei care puteti sa ma ajutati sa ma conctactati si pe messenger: [email protected], e mai comod asa.
    Last edited by Petcu Vasile; 16th March 2010 at 21:56.

  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Petcu Vasile View Post
    Salut
    trebuie sa aduc unele clarificari:
    dbox-urile au functiunat cu softul original,... am facut up-date pana la a 5-a.Mentionez ca am mai adus in debug modus alte receptoare Nokia Avia500 si 600 *(multumiri pe aceasta cale lui @Chris-Walter), iar de fiecare data eu
    1. Nu ai nevoie de net
    2. Netzwerkarte/networkcard de la Pc/Notbook ii dai IP manual.
    192.168.0.101.

    255.255.255.0 # netzmask

    3. Cureti, indepartezi lacul punctului cu o surubelnita/cutit de linga intel chip.

    4. Ai trimis cu succes 2444 blocks. Dai masa GND; Conectezi punctul respectic cu carcasa tunerului. sub o 1 SEC. ( folosesti o sarma de cupru izolata pentru a evita electrocutarea, ascutita la un capat sa-ti intre in acel pin cu gaura.)
    Folosesc 50cm de cablu antena.
    5. Enable cu minflash.text din bootmanager.
    6. Deconectezi rec. si este in debug.
    Cu aceasta metoda am pus in jur de 3** de dbox2 in debug. Toate modele...
    Difera numai punctul GND sau pus jumper pe XH4 la boxe mai vechi cu 2x amd, in loc de intel...Bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top