Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default Hyundai DIGI TV stare cartela refuzat

    Buna,

    Am un digi cumparat acum 2 ani, care in ultima vreme se intrerupe des de tot, si imi afiseaza mesajul "stare cartela access refuzat".

    Semnalul dat de antena, citit la installation/Scan stabil 98%. ceea ce nu cred pentru ca nu e normal sa fie constant.

    are conserva probleme? sunt de soft? aveti vreun sfat?

    Mercic,

    P.S. nu e am meu e al unui prieten...
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  2. #2
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauze posibile:
    - cartela defecta: incearca sa stergi o carpa fina, uscata, cipul de pe cartela, apoi o introduci la loc in aparat.
    - cititor cartela defect: te duci la un centru de service digi tv
    - verifica sa ai ultima versiune de soft (nu ai zis ce model de decodor ai asa ca te descurci singur accesand http://www.digitv.ro/update_soft_decodoare.html
    - daca nu ai schimbat cartela pana acum trebuie sa o faci cat mai repede (trebuie schimbata daca este alba sau albastra pe ambele parti).
    - ai fluctuatii de tensiune? dezactivarea cartelei poate fi cauzata de un soc de curent
    - e posibil sa fie decodorul defect. am intalnit cateva situatii de acest gen dupa cateva ore de functionare (defectul apare dupa ce se incalzeste aparatul)
    Last edited by velciu; 10th March 2010 at 17:14.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mie mi-au inlocuit cartela si dupa 2 zile eram inapoi in service cu aceeasi probelma. era de vina cititorul din reciver. solutia : un stiker (gen ala de se pune cu pretul pe produse) lipit pe spatele cartelei in dreptul cipului.
    .

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by velciu View Post
    Cauze posibile:
    - cartela defecta: incearca sa stergi o carpa fina, uscata, cipul de pe cartela, apoi o introduci la loc in aparat.
    - cititor cartela defect: te duci la un centru de service digi tv
    - verifica sa ai ultima versiune de soft (nu ai zis ce model de decodor ai asa ca te descurci singur accesand http://www.digitv.ro/update_soft_decodoare.html
    - daca nu ai schimbat cartela pana acum trebuie sa o faci cat mai repede (trebuie schimbata daca este alba sau albastra pe ambele parti).
    - ai fluctuatii de tensiune? dezactivarea cartelei poate fi cauzata de un soc de curent
    - e posibil sa fie decodorul defect. am intalnit cateva situatii de acest gen dupa cateva ore de functionare (defectul apare dupa ce se incalzeste aparatul)
    Velciu,

    Merci de sfat, defectul apare dupa 30 de minute, deci cand conserva se incalzeste.
    Am schimbat decodorul cu altul la digi, si tot asa face. solutia e sa inchid contractul cu DIGI si sa fac altul nou, iar in situatia asta avem alta cutie noua.

    Mercic,
    alte idei?
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  5. #5
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by plictis View Post
    Velciu,

    Merci de sfat, defectul apare dupa 30 de minute, deci cand conserva se incalzeste.
    Am schimbat decodorul cu altul la digi, si tot asa face. solutia e sa inchid contractul cu DIGI si sa fac altul nou, iar in situatia asta avem alta cutie noua.

    Mercic,
    alte idei?
    Nu prea are sens ce spui. Daca ai schimbat cutia si face la fel cred ca problema e la tine (sau sa fie o coincidenta si decodorul luat sa aiba acelasi defect). Tot nu ne-ai spus daca ai schimbat cartela, ce model de parat ai, ce versiune soft si daca ai schimbat cartela.
    Un contract nou nu cred ca este solutia problemei tale...

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mercic, o sa revin cu toate detaliile dupa cum ati observat nu e la mine, (la mine merge brici), sper mai tarziu in seara asta.
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by plictis View Post
    Mercic, o sa revin cu toate detaliile dupa cum ati observat nu e la mine, (la mine merge brici), sper mai tarziu in seara asta.

    am revenit cu detaliile cerute

    receptorul este:HSS - 5160 NA
    update-ul de soft facut acum 2 saptamani are data 18.12.2007.
    soft version este: SW 1.03


    e normal asta?

    Mercic.
    este normal ca nivelul de semnal sa stea constant la 98%? antena este originala data de digi dar nu e pe teritorul romaniei este in uk -> vezi locatia mea.

    am pus si un sticker pe verso-ul cartelei atat de inalt incat abia intra pe gaura, si tot zice ca accesul la cartela e refuzat.

    cartela a fost schimbata, e niagra 3.

    Mercic

    alte idei?
    Last edited by plictis; 11th March 2010 at 01:17.
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  8. #8
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e posibil cartela sa fie defecta. din ce ai scris ultima data inteleg ca ai constant acces refuzat. asa e? sau la fel, dupa o perioada?

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    47
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by velciu View Post
    e posibil cartela sa fie defecta. din ce ai scris ultima data inteleg ca ai constant acces refuzat. asa e? sau la fel, dupa o perioada?

    Nu, merge primele 10 minute, pana se incalzeste. dupa care nu mai vrea nici mort. stii conserva se incalzeste un pic ca orice aparat HI-FI. eu cred ca ar trebui trimisa inapoi in tara, la DIGI.

    am testat-o pe antena mea, 1,2m Fe orientata calumea, (mie nu mi se opreste nici daca tuna si fulgera si sunt 10 straturi de nori), si pur si simplu se infige. nu merge.

    daca cartela ar fi defecta, atunci ar trebui sa mearga canalele free, precum otv nu?

    Mercic
    Last edited by plictis; 12th March 2010 at 12:22.
    offset:1.2m Fe, triax 88 + technomate motor, 0.6m AL
    HD - FTA 28E, VU+DUO, conserva digi
    Latitude = 53.7568, Longitude = -2.7578

  10. #10
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by plictis View Post
    Nu, merge primele 10 minute, pana se incalzeste. dupa care nu mai vrea nici mort. stii conserva se incalzeste un pic ca orice aparat HI-FI. eu cred ca ar trebui trimisa inapoi in tara, la DIGI.

    am testat-o pe antena mea, 1,2m Fe orientata calumea, (mie nu mi se opreste nici daca tuna si fulgera si sunt 10 straturi de nori), si pur si simplu se infige. nu merge.

    daca cartela ar fi defecta, atunci ar trebui sa mearga canalele free, precum otv nu?

    Mercic
    sa-l trimita la "velciu" la casierie sa-l schimbe....a cazut
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  11. #11
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    sa-l trimita la "velciu" la casierie sa-l schimbe....a cazut
    da poate pe "velciu" nu-l gaseste la casierie...

    oricum e ciudata situatia. daca nu merg nici cele la liber cu siguranta este conserva...

  12. #12
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DU-te la ei la service si spune sa iti schimbe si cartela si receptorul

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top