Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Problema receptie posturi pe Astra 1M

    Salutare la toata lumea,
    Sunt incepator si am si eu o intrebare. Sunt din Bucuresti si nu stiu de ce prind pe Astra 1M doar tp-urile cu spotul wide. Concret: vreau sa vad Sky Sport 2 fiindca incepe Formula 1 si din pacate nu il prind fiindca e pe spotul Europe, insa un program de pe spotul wide, de ex. Renault TV, se prinde fara nicio problema. Nu inteleg. Dupa aparitia Astra 1M semnalul cat si calitatea sunt acum aproape de 100%. Ca echipament folosesc un offset de otel de 1,1m, Megasat Diavolo Universal Twin LNB 0,1dB folosit pt. Astra 19,2E (intr-o montura cu un alt LNB twin pt. Hotbird), 35-40m cablu Technic-Sat tip RG-6U, placa PCI Pinnacle PCTV Dual Sat Pro 4000i, iar ca player folosesc ProgDVB ver. 6.32.07 adica ultima. Care este problema si eventual ce imi recomandati sa imi schimb din lantul hardware/software, ca fiind scule/soft-uri care au dat rezultate optime in urma experientei voastre.

    Multumesc.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    742
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa-ti schimbi antena cu una mai mare....
    TV LCD TOSHIBA fullHD 82", DM800+1.4m offset MST-tabla cu 4 lnb+ toroidala cu 12 lnb =>>> acces 53est-5vest

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1M se receptioneaza in bucuresti si cu antene de 40-50cm. Cred ca ar trebui sa reglezi antena. Ai obstacole in fata antenei?

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by khristian View Post
    sa-ti schimbi antena cu una mai mare....
    In caz ca nu e o gluma atunci inseamna ca tp-urile cu spot-ul Europe nu se vad deoarece nu am semnal suficient? Sau altfel spus difera nivelele de semnal pt. fiecare transporder in parte pe acelasi satelit? Si daca raspunsul este da atunci de ce atunci cand dai pe harta cu semnalele corespunzatoare iti arata acelasi nivel de semnal?

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,019
    Posts Thanks / Likes

    Default diseqc ???

    Quote Originally Posted by atanatizante View Post
    ....un offset de otel de 1,1m, Megasat Diavolo Universal Twin LNB 0,1dB
    ....(intr-o montura cu un alt LNB twin pt. Hotbird)...
    ....Care este problema...
    Mi se pare mie sau ai un dual feed? Ce switch diseq folosesti?
    Problema nu e de antena oricum nu de marime.
    La 19,2 est merge tot cu 60 cm - mai putin 1H deci ceea ce vrei
    tu sa prinzi merge perfect.
    Antena nu e reglata sau dual-feed-ul nu e reglat-configurat corect.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    bucharest
    Posts
    3,414
    Posts Thanks / Likes

    Default

    atentie ca dual feedul are 6grade intre lnb-uri si daca pui lnb 1 pe astra bine orientat i-ti intra bine semnal dar pierzi unele transpodere de pe 13 est/daca 13 est este lnb1 atunci pierzi trasnspondere de pe 19,2 est[distanta reala intre sateliti este de 6,2 grade-lnb numai 6 grade]/eu am folosit un opticum dual feed siam avut aceiasi problema
    bafta!

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satlex View Post
    Mi se pare mie sau ai un dual feed? Ce switch diseq folosesti?
    Problema nu e de antena oricum nu de marime.
    La 19,2 est merge tot cu 60 cm - mai putin 1H deci ceea ce vrei
    tu sa prinzi merge perfect.
    Antena nu e reglata sau dual-feed-ul nu e reglat-configurat corect.
    Ambele LNB-uri sunt twin, insa eu am semnal de la fiecare in parte ... deci am 2 cabluri si nu am switch Diseq ... in plus nu am niciun obstacol in fata ei ... am sa incerc si cu alte player-uri, eventual cu un stand alone, dar in acest caz e clar ca tuner-ul e mai sensibil, nu? Cat despre antena nu am mai reglat-o de cca. 1 an si semnalul este cum spuneam mai devreme aproape de 100% atat la nivel cat si la calitate. In afara de reglajul de elevatie, azimut si cel al unghiului LNB-ului nu stiu ce alt reglaj se mai poate face, antena fiind fixa. La ce reglaj te referi?

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gladix View Post
    atentie ca dual feedul are 6grade intre lnb-uri si daca pui lnb 1 pe astra bine orientat i-ti intra bine semnal dar pierzi unele transpodere de pe 13 est/daca 13 est este lnb1 atunci pierzi trasnspondere de pe 19,2 est[distanta reala intre sateliti este de 6,2 grade-lnb numai 6 grade]/eu am folosit un opticum dual feed siam avut aceiasi problema
    bafta!
    Cum am spus si mai sus am 2 LNB-uri twin, fiecare pt. cate un satelit. Ele sunt montate cu ajutorul unei monturi Astra-Hot Bird avand in focarul principal pe cel de Astra fiindca inainte semnalul era mai slab ... De la fiecare LNB pornesc cate doua fire, adica am cablu atat de la LNB-ul de la Astra cat si de la Hot Bird. De ce am twin? Pt. ca am un vecin care a contribuit 50% la echipamente ... bine acum stiu ca puteam folosi doar un fir si un switch Diseq, insa acum 3 ani nici eu si nici el nu eram atat de "avansati" ... spre deosebire de astazi cand nici acum nu suntem

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top