Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default E periculoasa tensiunea de 250V ?

    Am un UPS Line interactive care are si Automatic Voltage Regulator. Problema e ca am observat ca atunci cand tensiunea scade pe retea la mai putin de 213 V AVR-ul intra in functiune si creste tensiunea de iesire la aprox. 253 V. Nu e pericol sa-mi arda sculele?
    Am scris la producator si imi zice ca e normal, ca releul isi face treaba sub si peste anumite valori ale tensiunii dar ca nu are stabilizator care sa scoata constant 230v - ca cica alea sant asa numitele UPS online...
    SHALOM

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu se intampla nimic...si eu am UPS pe DM si router si sare la 250 V cand intra AVR....e drept ca nu sta prea mult. Dar oricum de ceva timp , ziua , am pe retea undeva la 255 V cateva ore pe zi......e ok
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pe de alta parte service-ul distribuitorului de unde l-am cumparat imi spune ca nu e ok si ca il schimba.
    SHALOM

  4. #4
    Complicated & Antisocial Mentor
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    792
    Posts Thanks / Likes

    Default

    abaterile permise ale tensiunii de alimentare sunt: 220volti +/- 10%, 50Hz +/- 1%.
    In acest caz, ups-ul trebuie sa respecte aceste valori, pentru ca aparatura este calculata tinand cont de valorile de mai sus.
    Cumpar/colectez Caut TT-connect S2-3600/Pinnacle PCTV Pro 452e

    Vand

  5. #5
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu-ti face probleme.
    De obicei UPS trece pe baterie undeva in jur de 205V. In retea nu ai sa vezi niciodata mai mult de 250V decat accidental, doar daca ar fi pentru Cartea recordurilor.
    In momentul in care UPS trece pe baterie tu masori de fapt un semnal dreptunghiular si nu o sinusoida iar aparatele de masura nu interpreteaza corect tensiunea .Din acest motiv vezi 213V si 253V.
    Asa ca fii sigur ca un UPS normal nu-ti va debita niciodata o tensiune mai mare decat ultima tensiune prezenta din retea.

    Si mai ai in vedere faptul ca in gol poti vedea si tensiuni mult mai mari care vor scadea drastic in momentul in care bagi un consumator. Deh...se aplica legea lui "OM" si capacitatea bateriei.:
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    ..In momentul in care UPS trece pe baterie tu masori de fapt un semnal dreptunghiular si nu o sinusoida iar aparatele de masura nu interpreteaza corect tensiunea .Din acest motiv vezi 213V si 253V...:
    Pai nu masor eu, atat arata el.
    SHALOM

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    ..Si mai ai in vedere faptul ca in gol poti vedea si tensiuni mult mai mari care vor scadea drastic in momentul in care bagi un consumator. Deh...se aplica legea lui "OM" si capacitatea bateriei.:
    Observatiile sunt facute nu in gol ci in sarcina , cam 45-50%.
    SHALOM

  8. #8
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    5,075
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai nu bun avr asta tre sa si faca ...
    sa tina constant 220v in limitele indicate de producator pe sarcina nominala
    am si eu unul de la apc ...indiferent ca-i tensiunea mare mica.consumatori mai multi sau mai putin pe iesire e 220v 50hz
    am pus si aparat cu ac si osciloscop si multimetru...e ok

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Nord
    Posts
    330
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Un_Q_ View Post
    abaterile permise ale tensiunii de alimentare sunt: 220volti +/- 10%, 50Hz +/- 1%.
    In acest caz, ups-ul trebuie sa respecte aceste valori, pentru ca aparatura este calculata tinand cont de valorile de mai sus.
    Tensiunea nominala in retea nu mai este 220V acum este 230V +/- 10% deci este OK

  10. #10
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si eu un UPS in-line asemanator ca si caracteritici ( Line interactive care are si Automatic Voltage Regulator), si il folosesc de un an fara probleme, avand aceleasi fenomene, asa ca stai linistit (eu l-am luat pentru a regla "fluctuatiile" de tensiune care apareau datorita aparatelor de aer conditionat din casa si care duceau ba la restartarea pc-ului, ba la blocarea PS3-ului )

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top