Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Long Member Expert
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    linga bulgaria
    Posts
    4,313
    Posts Thanks / Likes

    Default intrebare pt instalatori digi tv

    ce lungime maxima tre' sa aiba cablul ,de la antena pina la receptor
    apropo : e cineva instalator autorizat digi pe zona bucale ,ilfov(am un vin..)

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ..sunt multe variabile de luat in calcul pentru a ti se raspunde...principala tine de calitatea cablului....pe digi am experimentat si cu 70 m...si pierderile de semnal au fost minime...(8-15%) comparabil cu unul de pana in 10 m...de precizat ca diferentele de semnal se manifesta doar pe unele frecvente....
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default lungime cablu

    sunt de acord cu cel dinaintea mea,calitatea cablului este cea de care depinde in mare masura nivelul semnalului ce ajunge la decoder!
    dar pe tine te intereseaza semnalul minim care ajunge la decoder pentru ca acesta sa-si faca datoria asa cum trebuie!
    pentru asta revenim la lnb,respectiv la dimensiunile antenei!
    daca despre dimensiunile antenei sa m-ai discutat,despre lnb universale care se folosesc in general la digi as avea ceva de spus!

    un low noise converter(lnb) are doua caracteristici principale

    1 nivelul de zgomot intern:cu cat cifra e mai mica cu atat acesta este mai sensibil si vei receptiona semnale mai mici!
    de remarcat ca semnalele de la satelit care sunt mai mici ca amplitudine decat semnalul de zgomot intern al lnb nu vor mai fi convertite deci pe acestea nu le vei putea receptiona!
    2. castigul intern al converterului ce se afla in interiorul lnb
    aici cu cat cifra este mai mare cu atat vei putea folosi cablu mai lung,deci cu atat pierderile pe cablu vor putea fi mai mari
    in practica valoarea de 55db este usor de gasit la diverse marci de lnb

    sfatul meu ar fi sa "prinzi "problema un pic din alt punct si vei ajunge la o rezolvare ceva mai rapida desi mai putin exacta!
    daca vrei o rezolvare precisa precisa trebuie sa faci un experiment in care sa ai:
    1.decoder digi
    2.antena 70cm alineata perfect pe satelitul thor,intelsat 1002
    3.cablu coaxial suficient

    ACUM
    Daca ai un aparat de masura a nivelului de semnal de al iesirea din converter vei putea afla pierderile din cablul tau masurand imediat dupa lnb,respectiv dupa 100 de metri ce cablu.
    daca nu ai ramane sa legi decoderu la 100 de metri de cablu.daca nu ai semnal deloc in decoder,atunci tai cate 10 metri de cablu pana canbd acesta revine.
    apoi vei lega alti 5 metri
    si tot asa pana afli lungimea exacta!
    la sfarsitul acestei proceduri vei constata urmatoarele:

    1.ca munca asta e inutila
    2.ca berea e prea calda ca sa poata fi buna de baut,sau ca au baut-o ajutoarele
    3.ca meciul sa terminat si echipa ta a pierdut
    4.ca prietena ta e deja la cina cu altul
    5.ca ala era cel mai bun prieten al tau
    s.a.m.d.
    .
    .
    .
    .
    1001.THE END

    MULT SUCCES

  4. #4
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default



    Esti tare. E drept ca a intrebat care e lungimea maxima....

    Eu la 45m nu am avut probleme. Pe lungimea asta am 2 lnb cu diseq (intelsat si hotbird). E drept ca la hotbird am semnal mai putin insa nu-mi afecteaza receptia decat in conditii vreme extrema

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ia uite aici :

    Pui unu de asta si merge 10 KM !

    deci se poate si mai mult .....

    http://www.hm-sat-shop.de/lnb-optisc...fibre-lnb.html

  6. #6
    Long Member Expert
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    linga bulgaria
    Posts
    4,313
    Posts Thanks / Likes

    Default

    datele problemei:
    1 viitor abonat digi
    2 vreau cel putin doua receptoare(deci pregatita pt al treilea)
    3 am deja doua antene pe casa(dolce si gigi)
    deci am doua varianteri o folosesc pe cea de la gigi(e deja pe pozitie ),ori o montez(nu eu ci instalatorii de la digi) pe a treia pe la aprox 30m
    deci imi trebuie un instalator intelegator , priceput si eventual sa-i placa vinul
    Last edited by ginu fraieru; 8th March 2010 at 17:29.

  7. #7
    Long Member Expert
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    linga bulgaria
    Posts
    4,313
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentyn0_sat View Post
    ia uite aici :

    Pui unu de asta si merge 10 KM !

    deci se poate si mai mult .....

    http://www.hm-sat-shop.de/lnb-optisc...fibre-lnb.html
    daaa...multumesc mult199euri!?

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    165
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca te uiti mai bine numai lenebeu e atita sa vezi restu cite e-uri are
    Vu+zero,Triax TDS110,H-H Dm2800

  9. #9
    Vornic Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Est Zone
    Posts
    496
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu situ (repet: nu stiu) daca te ajuta asa ceva:

    http://www.tehnicb.ro/convertoare/amplifila_detalii.htm

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    717
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai o antena buna , merge si 100 m cablu bun fara discutie si fara supozitor ,
    Sa sti ca duce si antena de digi 09 !
    Mult succes !
    pentru cccam caut "peeri adevarti nu cabanieri cu carduri in distanta 69"

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu am inteles ceva: ai deja antena pentru Digi si vrei sa mai montezi una? De ce? Nu poti la cea existenta sa schimbi LNB-ul cu Twin sau Quad si sa mai tragi niste cabluri?

  12. #12
    Long Member Expert
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    linga bulgaria
    Posts
    4,313
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Eu nu am inteles ceva: ai deja antena pentru Digi si vrei sa mai montezi una? De ce? Nu poti la cea existenta sa schimbi LNB-ul cu Twin sau Quad si sa mai tragi niste cabluri?
    te referi la asta
    cred ca ar iesi mai ieftin asa!
    http://buy.mikado.ro/product_info.ph...oducts_id=4465
    mai bine cumpar lnb-ul decat kit-ul lor,dar cred ca tre' sa-l montez singur...sau, or sa vrea sa-l monteze ei

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Spune exact ce ai acum si ce ai vrea.
    Pe antena pentru Digi ai LNB single si un cablu ce duce la receiverul actual? Daca vrei sa pui inca un receiver, trebuie sa pui un LNB Twin si sa mai tragi un cablu. Deci in functie de cate receivere vrei sa montezi, iti trebuie un LNB cu tot atatea iesiri si tot atatea cabluri (ca receiverele sa fie total independente). Daca nu te intereseaza decat canalele orizontale, atunci poti folosi metoda loop, fara sa mai faci nici o modificare (singura limitare va fi ca nu poti vedea simultan pe un receiver un canal orizontal si pe altul un canal vertical, deci fie ambele orizontale, fie ambele verticale).

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    68
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema receiver Hyundai

    Am sa postez aici problema mea pentru a nu deschide un nou topic.
    Am achizitionat de curand un receiver Hyundai (in chirie). Dupa ce l-am instalat a functionat vre-o cateva zile la parametri normali. Apoi au inceput sa nu se mai receptioneze pe rand programe de pe diferite frecvente pana cand au "murit" cu toate canalele (inclusiv cele FTA). Pe fiecare canal apare mesajul de semnal slab sau lipsa semnal.
    Am verificat antena si e Ok. Am dat si Factory reset la aparat, dar degeaba. L-am cuplat si la o alta antena functionala si nimic. Dupa factory reset a inceput sa mearga pentru 5-10 minute dupa care apare aceiasi problema.Lipsa semnal.
    Poate fi ceva din setarile aparatului sau este pe cale de a se praji.....?

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    May 2008
    Location
    Suceava
    Posts
    479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este defect receptorul, dute la o caserie RDS si cere sa ti-l schimbe.
    Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, DM800 HD PVR, Optibox Raptor, Amiko 8800, Optibox CX PVR, General Satellite VA-7200, 90E-30W!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top