Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Pe plantatie
    Posts
    121
    Posts Thanks / Likes

    Default Conexiune la internet

    Mi-am luat si eu un DM500 iar acum incerc sa vad de ce e in stare, dar m-am blocat la conexiunea de internet. De trei zile tot incerc tot felul de variante de ip-uri dar nu vrea si pace sa detecteze "MAC Adress"
    Am reusit sa incarc "gemini" si "pet123dreamsettings_22_10_05", deci conexiunea calculator-dreambox e corecta (box-ul raspunde la ping in mod corespunzator).Iata cum arata configuratia retelelor din calculator:


    va rog sa-mi spuneti care ar fi insiruirea corecta de ip-uri in "comunication setup"

    IP:
    Nameserver:
    Gateway:

    "Ngrab streaming setup"
    Srv IP:

    si daca mai trebuie setat ceva la cele 2 placi de retea ! (de ex. un bridge sau altceva)
    Mentionez ca pt conexiunea la internet nu am o adresa IP reala

  2. #2
    somnambul Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Orion's Belt
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mda... te cam afli in situatia mea cand mi-am luat piticul. Doua placi de retea separate, vrei sa scoti dreamul la net prin pc, etc. Eu am incercat o gramada de variante si mi-am prins urechile. Pana la urma am urmat sfatul primit initial de la King Blana: mi-am luat ruter si ca prin farmec toate problemele au disparut. Probabil se poate si cu doua placi de retea, dar, crede-ma, metoda cu ruterul e mult mai eleganta.
    Succes!
    Numai bine!

    Jucarii pentru copii:
    DM500s, DM7025s, DM800HD, Strong SRT4400, Conserva Boom, HH Strong 2100, Offset 1.2 AL (Strong), Sharp 0.5 db, TH50PV70. Abo Boom + Focus (pre-pay).

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Pe plantatie
    Posts
    121
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate ca pana la urma chiar asa o sa si fac, dar in tutorial si inca intr-un topic ( foarte explicit de altfel) asta e varianta oficiala si se aminteste doar in treacat de faptul ca ai putea avea un ruter, deci nu ar trebui sa existe probleme.
    .....si sti cum e...nu mai e problema daca exista alta solutie ci DE CE NU VREA SA MEARGA ?

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca asa, cel putin la mine e ok
    LA PC

    Placa retea 1 (conectat la net)
    IP address : 85.xxx.x.136
    Subnet mask: 255.255.255.192
    Default gateway: 85.xxx.x.129

    Preferred DNS server: 212.xx.xxx.2
    Alternate DNS server: 212.xx.xxx.18

    Placa retea 2 (conectat la DM 500) cablu cross

    IP adress 192.168.0.10
    Subnet mask : 255.255.255.0
    Default gateway: LIBER !

    Preferred DNS server: 212.xx.xxx.2
    Alternate DNS server: 212.xx.xxx.18

    La Local Area Connection 1 (placa retea 1) la Advanced bifezi Internet Connection Sharing si tot aici la Settings bifezi Web Server(HTTP)

    La Dreambox

    IP: 192.168.0.xx (la fel ca ptr placa retea 2 difera ultima parte, ex “xx”)
    Nameserver: 212.xx.xxx.18
    Gateway: 192.168.0.10 (la fel ca IP placii retea 2)

    Ngrab streaming setup:
    Server IP: 192.168.0.10
    …..detect MAC address…..OK

    In felul mai sus mentionat Dreamboxul iese la net prin PC (cat este pornit). Pana fac rost de un router asta este solutia adoptata.

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca vrei sa iti vada ngrab-ul mac adressul , trebuie sa dezactivezi firewallul la calculator .

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Pe plantatie
    Posts
    121
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @KB s-ar putea sa ai din nou dreptate

    nici nu mi-a trecut prin cap sa dezactivez firewall-ul

    cum ajung acasa ma bag in el !

    "sar'na boierule" !
    V-am pupat !

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Query-ul de la dream nu ajunge la PC sa dea reply cu MAC adress-ul daca e firewall , asta e clar.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mie imi apare uneori de la fire-wall ca mi-a blocat un ping de la o adresa - adresa care este a routerului. Am setat in meniul Zone-Alarme-ului ca acea adresa sa fie de incredere. Degeaba. Nu ma deranjeaza cu nimic, dar e ceva normal? Sau mai bine zis impiedica vreo actiune?
    SHALOM

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HELP! Conexiune Internet Router-PC-DM500
    By chooleen in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 15th September 2006, 03:36
  2. Conexiune de la video composite la DVI
    By petrica_dumitriu in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 28th August 2006, 05:22
  3. Conexiune Receptor la DVD
    By emil67arro in forum RDI - Satelit
    Replies: 18
    Last Post: 16th April 2006, 08:23
  4. conexiune multipla
    By taty in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 21st May 2005, 12:36

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top