Dacă ai un telefon modern, dotat cu Windows Mobile şi GPS, aplicaţie Cell Cease te va scăpa de pericolele utilizării mobilului atunci cnd eşti la Cum? Pur şi simplu blochează telefonul.


Noua aplicaţie este gndită n primul rnd pentru părinţii americani care şi fac griji pentru securitatea progeniturilor lor, care, n timp ce sunt la volan, folosesc şi telefonul - iar accidentele generate de acest "multitasking" nu sunt puţine.
Cell Cease este o aplicaţie care poate fi instalată pe orice telefon care rulează pe Windows Mobile şi beneficiază de sistem GPS. Această aplicaţie blochează pur şi simplu telefonul, o dată ce sesizează că acesta se mişcă mai repede de 5 mile pe oră (8 km/h). Deci nu se pot da telefoane sau SMS-uri n timp ce conduci, dar nici nu poţi primi apeluri - destul de frustrant pentru adolescenţii cu permis de conducere din America, nu? Sunt permise doar apelurile la numărul de urgenţă 911 sau la numere de telefon dintr-o listă specială (cu numere agreate de părinţi, cel mai probabil).
n plus, Cell Cease nu poate fi dezactivat dect prin tastarea unui PIN. Astfel că telefonul poate ieşi din uz şi dacă eşti doar pasager ntr-o maşină sau chiar dacă pur şi simplu foloseşti mijloacele de transport n comun. Ba chiar dacă mergi puţin mai repede (sau eşti fugărit...). Pentru aceste inconveniente, cei de la Cell Cease nu au, deocamdată, un răspuns.