Maine se pune la cale emisia DVB-T, sa speram ca o sa aflam info cat mai noi cu privire la emisia digitala.

un copy/paste mai jos....Televiziunea a devenit pentru majoritatea covârşitoare a po....ţiei din societăţile civilizate, aşa cum se poate constata din toate statisticile şi sondajele profesioniste, canalul principal de informare şi varianta preferată pentru divertisment.
Pe fondul perfecţionării continue a tehnologiilor audio-video, al creşterii capabilităţilor echipamentelor, al apariţiei unor soluţii din ce în ce mai performante de comunicaţii, marii operatori globali, urmaţi atent de operatorii locali, trec progresiv la adoptarea unor sisteme alternative, moderne şi sofisticate, de furnizare a programelor TV.
Asistăm, astfel, în ultima perioadă, la o migrare susţinută dinspre recepţia pachetelor video în sistem analogic (cablu coaxial) către sistemul televiziunii digitale, recepţionate de către end-user via satelit.
În acelaşi timp, există şi în România preocupări tot mai evidente ale operatorilor pentru a oferi televiziune de înaltă definiţie a imaginilor folosind protocolul internet (IP), deja cunoscuta televiziune via Internet - IPTV.
Mai mult, în SUA şi Europa Occidentală, sistemele video-on-demand şi pay-per-view se socotesc deja în zeci de milioane de utilizatori, miliarde de fluxuri audiovizuale şi profituri în continuă creştere.

Pentru a puncta toate aceste evoluţii, a reface “sinopsisul” ofertei curente de recepţie TV şi mai ales pentru a descoperi perspectivele pe termen mediu ale acestui domeniu al tehnologiei cu milioane de beneficiari la nivel naţional, Finmedia organizează pe data de 25 februarie 2010, în cadrul seriei de evenimente “e-Finance events” reuniunea cu tema “...URE TV”, care îşi propune să abordeze în prezenţa specialiştilor de pe piaţa românească, teme de maxim interes pentru toţi cei din industria de profil, dar şi pentru marele public, principalul beneficiar al soluţiilor pe care le rezervă viitorul televiziunii, pe parcursul a două sesiuni de discuţii, desfăşurate de-a lungul unei jumătăţi de zi.

Suntem siguri că o astfel de dezbatere, în care pot fi adăugate diverse alte teme, va stârni un interes deosebit atât în rândurile jucătorilor direct implicaţi, cât mai ales al developerilor din domeniul imobiliar, managementului de hoteluri, restaurante şi pensiuni, presei generaliste, care va putea relata pe larg amănunte de interes pentru fiecare dintre telespectatorii români.Program


09:30 – 11:00 Sesiunea I. Moderator: Varujan Pambuccian, Camera Deputaţilor, Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor

 Tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală
 Introducerea serviciilor digitale de televiziune – inovaţie, necesitate, obligativitate
 Ce ne rezervă viitorul: televiziune digitală sau prin internet? Satelit vs. IPTV?
 Infrastructura necesară unei transmisii şi recepţii de calitate pentru televiziunile viitorului; experienţa internaţională, bariere şi provocări
 Servicii sofisticate azi, fireşti mâine (TV online, Streaming online, Pay per View etc.)

Marius Constantin Fecioru, Secretar de Stat, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
Bogdan Iana, Director Executiv – Direcţia Executivă Administrare Spectru Radio şi Numerotaţie, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii
Şerban Pretor, Director Direcţia Juridică, Consiliul Naţional al Audiovizualului
Petre Dincă, Consilier Reglementări, Consiliul Naţional al Audiovizualului
Radu Petric, Preşedinte, Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu
Mihai Constantin, Preşedinte, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale
Cătălin Buliga, Core Network Operations Director, UPC România
Adrian Răcăşan, Technical Manager, UPC România


11:30 – 13:00 Masă rotundă: Tehnologiile viitorului & Demonstraţii live
Moderator: Varujan Pambuccian, Camera Deputaţilor, Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor

 Prima implementare de IPTV din România
 User interface - key to customer satisfaction
 Noi orizonturi de interactivitate cu IPTV. Experienţa altor ţări
 Online TV

Lucian Bîlă, Sales Director, iNES
Libor Bucinsky, Project and product manager, nangu.TV
Dragoş Stanca, Managing Director, F5
Romtelecom